login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Tutorials

Tutorials > Fireworks


Gegevens:
Geschreven door:
Ontani
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk
Hits:
9027
Punten:
Aantal punten:
 (4)
Aantal stemmen:
6
Stem:
Niet ingelogd
Nota's:
 Lees de nota's (4)
 

Tutorial:

Starten met Fireworks

  1. Inleiding
  2. Fireworks Omgeving
  3. Photoshop Integratie

1. Inleiding
Fireworks is een onderdeel van het Macromedia Pakket Studio 8 of Studio MX, het kan ook appart verkregen worden. De laatste versie betreft Fireworks 8 en kan je vinden op de site van macromedia.
Het grootste voordeel aan Fireworks is natuurlijk dat je default in vectoren tekent. vergroten of verkleinen van je creaties hebben geen enkele invloed op de kwaliteit ervan.
Ook is het exporteren naar verscheidenen formaten zeer handig, zo exporteer je zonder moeite naar: Gif, Jpg, Bmp, Png, Psd, Ai, Swf, enz...
Fireworks kan ook perfect gebruikt worden voor het slicen en exporteren van je layout naar een website, en maakt bijvoorbeeld al volledige rollovers in javascript die je naderhand met eender welke editor kan aanpassen naar jou wensen.
Als je al je weg weet in Photoshop zal je zeker geen moeite hebben met Fireworks.
Fireworks ondersteund ook de plugins van Photoshop, hierdoor kan je al je creaties die je vroeger met afbeeldingen maakte, realiseren met vectoren.
top

2. Fireworks Omgeving

1: Het Werkblad
Bovenaan vind je 4 tabladen: Original, Preview, 2-up, 4-up.
Je werkt altijd in het tablad Original, de 3 andere tabbladen worden enkel gebruikt bij het web-klaar maken van je creaties.
Het geeft de kwaliteit van afbeeldingen weer na compressie voor weboptimalisatie.
De navigatieknoppen onderaan het werkblad (Prev, Play, Next) kunnen alleen gebruikt worden als je een creatie gaat maken in meerdere frames, bijvoorbeeld een animated GIF.
Ook zie je de huidige resolutie van het werkblad en de schaalfactor.
Rechts bovenaan vind u enkele knoppen voor communicatie tussen Macromedia producten.

2: Het Properties Palet
Hier worden de eigenschappen weergegeven van een bepaald object dat je in je werkblad geselecteerd hebt, of de eigenschappen van een bepaalde tool die actief is, bijvoorbeeld: u hebt de Magic Wand geselecteerd, in het properties palet zal je de tolerantie kunnen aanpassen van deze tool.

3: Overige Paletten
Deze bevatten nog meer opties voor objecten, je kan ze uitschuiven door op het driehoekje naast de naam te klikken.
Enkele paletten: Layers, Colors, Assets, Optimize, enz...

4: Het Tools Palet
Dit bevat alle tools om objecten aan uw creatie toe te voegen. Ook kan je hiermee bepaalde eigenschappen van objecten wijzingen.
Tools met in de rechteronderhoek een driehoekje, kunnen verder uitgeschoven worden om gelijkaardige tools terug te vinden.
top

3. Photoshop Integratie
Zoals eerder gezegd werkt Fireworks perfect samen met photoshop, zo is er de mogelijkheid om plugins van photoshop te gebruiken in Fireworks of de keyboardsettings van photoshop toe te passen.

Keyboardsettings
Edit > Keyboard Shortcuts > Current Set > Selecteer uit de lijst Photoshop en druk op OK om te bevestingen.

Plugins
Edit > Preferences > Tablad Folders > Vink de optie Photoshop plugins aan en browse naar de map van photoshop
bijvoorbeeld: C:Program FilesAdobePhotoshop 7.0Plug-Ins. Klik op de knop Select "Plug-ins" en herstart Fireworks om ze te gebruiken.
Moest dit niet lukken, kopieer alles uit de map C:Program FilesAdobePhotoshop 7.0Plug-Ins naar de Plug-in map van Fireworks.
bijvoorbeeld: C:Program FilesMacromediaFireworks 8Plug-Ins.
top

<persoonlijk>
Als je een punt wilt geven aan deze tut vind ik dat prima, maar als je beslist om laag te stemmen, wil je dan aub zo vriendelijk zijn om erbij te zetten wat er niet goed of duidelijk is, dan kan ik daar aandacht aan besteden.
</persoonlijk>
Persoonlijke Note geschreven door vinTage

Mvg Ontani


« Vorige tutorial : Pentool & Vectoren Volgende tutorial : 3D-knop »

© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.039s