login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Firefox 'Tab Candy' maakt tabbed browsing makkelijker
Gepost door: NTS64 - 27 juli 2010 - 12:20 - Bron: CNET - Hits: 4312Afgelopen vrijdag kondigde Aza Raskin, hoofd van het user experience team bij Mozilla’s Lab divisie, een nieuwe feature aan: ‘Tab Candy’. Deze nieuwe feature zou de tabbed browsing ervaring drastisch moeten verbeteren.

Tab Candy is geen Firefox add-on maar een volwaardige feature dat Raskin en zijn team aan het ontwikkelen zijn. Tab Candy biedt een soort van desktopomgeving waarbij geopende tabs gegroepeerd en gescheiden kunnen worden. Wanneer een van deze groepen wordt geopend dan functioneert de groep als een aparte instantie van de browser. Zo kan men bijvoorbeeld 50 tabs openen en deze vervolgens onderverdelen in groepen van 5. Wanneer men dan één van deze groepen opent ziet men in de tabbar enkel de 5 tabs uit de groep en niet de overige 45. Overigens kan men ook makkelijk naar andere groepen of subgroepen overschakelen zonder verschillende Firefox vensters te moeten openen.

Raskin merkt op Tab Candy het beheren van geopende tabs veel makkelijker maakt op netbooks en andere apparaten met kleine schermen. Daarbij is Tab Candy ook volledig met HTML, CSS en Javascript gemaakt. “That is how powerful the web has become”, schrijft Raskin.

Het concept is nog steeds in ontwikkeling maar Raskin heeft reeds een alpha versie beschikbaar  gemaakt. Voorlopig zijn het groeperen en overschakelen van groepen de enige features in het Tab Candy concept, maar Raskin is van plan om in de toekomst meer features toe te voegen. Hiertoe behoort een zoekfunctie, de mogelijkheid om tabs publiek en privé te delen en tot slot is er ook sprake van de mogelijkheid om een private browsing session op een groep toe te passen.


Bookmark and Share

Pagina:  

Offline  Martijn
Gepost op: 27 juli 2010 - 16:33
Crew PHPZiet er wel leuk uit. Al weet ik niet hoeveel ik dr aan zou hebben, zoveel tabs heb ik ook niet open, ik sluit t altijd als ik weer klaar ben.

Die functie dat je een screenie ziet van je je open schermpjes lijkt me dan weer wel makkelijk (zoals Apple ook heeft als je met 4 vingers over je touchpad omlaag gaat), al zal t allemaal wel memory intensive zijn en k heb een XP machine met 1 processor 

Offline  mwthomas
Gepost op: 28 juli 2010 - 08:16
LidAh, dat vind ik wel handig.
Vaak staan er bij mij een 50 tabbladen op als ik naar iets opzoek ben.
Die indeling zal het wel makkelijker maken.

Offline  Ontani
Gepost op: 28 juli 2010 - 09:26
Gouden medailleGouden medailleGouden medailleGouden medaille

-1
Is het de bedoeling dat deze groepen opgeslagen kunnen worden? Ik zie er anders niet meteen het nut van in.

Offline  Stijn
Gepost op: 28 juli 2010 - 13:17
PHP expertNiets voor mij die feature. Ik ben niet zo'n georganiseerde surfer.

Offline  SynBitz
Gepost op: 28 juli 2010 - 23:54
Lidik kan er wel wat mee, heb meestal meerdere instanties van firefox met meerdere tabs open, soms kan ik er echt niet meer aan uit :d

Offline  avdg
Gepost op: 04 augustus 2010 - 02:45
PHP gevorderde@ontani: een venster met tabladen kan opgeslagen worden als een map in je bladwijzers

Tabs beheren was 1 van die dingen waar ik zelf altijd problemen ondervonden. Ik zie het nut er wel van in en kan maar moeilijk wachten op soortgelijke features.

Offline  nemesiskoen
Gepost op: 05 augustus 2010 - 14:22
Gouden medaille

PHP expert
Zal de snelheid van de browser zeker bevorderen Ik heb het gevoel dat het RAM geheugen aangevallen wordt elke keer je met die tab-shit bezig bent.

Offline  Jelmerholland
Gepost op: 08 augustus 2010 - 15:11
PHP beginnerIk kan 't wel gebruiken. Als ik écht aan het surfen ben, en écht naar iets op zoek ben. En ondertussen met een site bezig ben. Dan heb ik ook wel is dat ik 30 tabs heb (beetje overdreven), maar dan groepeer ik het door de browser 3x op te starten. Dit is wel wat voor mij, maar ik snap niet helemaal hoe ik nou die alfa versie moet installeren...

Offline  WebDevHobo
Gepost op: 12 augustus 2010 - 16:10
LidBestaat eigenlijk al lang, en deze implementatie vind ik er niet zo handig uitziend. Eerst naar een apart schermpje gaan, selecteren en dan teruggestuurd worden?

Geef mij maar deze addon: https://addons....ddon/10254/

Helemaal niet zo mooi, maar werkt wel veel handiger. Zo heb je tenminste alles in het zicht.

Offline  ArieMedia
Gepost op: 24 augustus 2010 - 15:07
Gouden medaille

PHP ver gevorderde
Typisch iets waarvan je denkt "leuk dat het er is". Maar wat je na een jaar nog niet echt gebruikt xD

Pagina:  
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.035s