login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Belgen en Nederlanders

Offline Joel - 13/02/2007 03:39 (laatste wijziging 13/02/2007 15:15)
Avatar van JoelEigenaar Wat is jullie verklaring voor het feit dat Sitemasters meer Nederlandse leden heeft dan Belgische leden? Vermeld eventueel hoe je Sitemasters hebt leren kennen.

Joël



106 antwoorden

Gesponsorde links
Offline DenMette - 13/02/2007 06:59
Avatar van DenMette PHP gevorderde Ik denk dat de vlamingen gewoon met minder zijn in totaal en de nederlanders zijn gewoon met meer.

Nu wat wel een feit is, is de vlamingen pas in het 5de middelbaar (secundaire) kunnen leren programeren en ik denk dat het daarmee te maken heeft. Het feit dat je niet direct in contact komt al die HTML, ... .

Dit is natuurlijk mijn mening he
Offline darkskate - 13/02/2007 07:53
Avatar van darkskate Nieuw lid Ik heb het beginnen kennen via google, omdat ik verslaafd was aan de nederlandse website, www.wmcity.nl !

Deze website is een absolute conccurent voor wmcity, en vindt dan ook dat deze belgen er goed aan doen om hun website sterk te promoten om meer belgen naar hier te trekken 

Over het programmeren: ik heb nooit leren programmeren maar door website's zoals deze, heb ik toch een redelijke basis.
Blijven doorgaan met de tutorials dus 

Groeten 
Offline Pieter - 13/02/2007 08:26
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Geen idee. Het zal wel een samenloop zijn van allerlei dingen:
- http://www.netl...tle_secret
- 6 miljoen Vlamingen vs 16 miljoen Nederlanders
- Dat wat DenMette zegt (over het leersysteem België vs Nederland), want ik denk dat het merendeel van de Vlamingen die hier zitten het eerst uit intresse gedaan hebben, en zo verder wilden leren.
- Omdat de site nog niet volledig zoekmachinevriendelijk is en het toevallig is dat er meer NL mensen zitten, die mond aan mond dat doorzeggen, zodat je een boost van NL krijgt.

Ik denk dat ik hier geraakt ben door wat te surfen van community naar community. Door Keith en Ontani hun grafisch werk te zien ben ik blijven plakken.
Ik zit nog bij een aantal fora/community's, maar dan niet een wmcity of dergelijks, maar iets waar de leeftijd/maturiteit wat hoger ligt.
Offline nemesiskoen - 13/02/2007 08:48 (laatste wijziging 13/02/2007 08:50)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
Nu wat wel een feit is, is de vlamingen pas in het 5de middelbaar (secundaire) kunnen leren programeren en ik denk dat het daarmee te maken heeft. Het feit dat je niet direct in contact komt al die HTML, ... .


Niet waar...
HTML != programmeren, en HTML en javascript wordt al enkele jaren vroeger gegeven.

Het ligt vooral aan het feit, zoals je zegt, dat de Nederlanders gewoon met bijna 3x zoveel zijn als de Vlamingen. Want veel van die waaltjes zie ik hier niet rondhuppelen, dus dat sluit al 4 miljoen en een klets Belgen uit.
Offline gothmog - 13/02/2007 09:10
Avatar van gothmog Lid Ik kwam hier via google, is gewoon een Nederlandse site dus... En aangezien er meer NL'ers zijn die ernaar zoeken.
Offline Soebam - 13/02/2007 09:47
Avatar van Soebam HTML ver gevorderde Logischerwijs denk ik dat het komt omdat er meer Nederlanders zijn dan Belgen..

Ik kwam zelf op sima op aanraden van XenoX (die ik via school ken, maar nauwelijks), toen ik een beetje html aan het leren was.
Offline Ultimatum - 13/02/2007 10:19
Avatar van Ultimatum PHP expert Ik kwam hier via google.
Ook ben ik het niet eens met wat denmette zegt want hier in nederland kom je helemaal niet in aanmerking met programmeren tenzij je zo'n opleiding kiest en dan leer je het ook pas echt in het 2de/3de jaar dus zijn sommige alweer 18/19 jaar en ik zie zat mensen die jonger dan dat zijn dus dan leren ze het zichzelf aan ipv via school er mee in aanmerking te komen
Offline nielsvdwal - 13/02/2007 10:29
Avatar van nielsvdwal PHP gevorderde ja.. ben het er ook totaal niet mee eens met denmette.. de meeste mensen beginnen denk ik uit interesse.. zoals ultimatum zegt.. je komt pas met script/programmeer taal in aanraking als je een opleiding ervan volgt..

en ik ben volgens mij ook via google hier gekome.. is ondertusse al zo'n 2 jaar geleden.. dus weet het niet zeker 
Offline Martijn1989 - 13/02/2007 10:48
Avatar van Martijn1989 PHP ver gevorderde Ik denk via wmcity, deze site is alleen wel supaaah
Offline svm - 13/02/2007 11:14
Avatar van svm PHP ver gevorderde Naast dat België kleiner is dan Nederland, is België ook voor de helft Frans.
Dus maar de helft van Belgische webmasters heeft iets aan de site, en alle Nederlandse webmasters.
Zo kun je dus bedenken dat ongeveer 1/3 Vlaams is en 2/3 Nederlands.
Ongeveer klopt dit ook: Belgisch 32%, Nederlands 68%.

En hoe ik hier gekomen ben? Ik heb geen idee .
Offline demich - 13/02/2007 11:42
Avatar van demich Nieuw lid Ik denk dat er veel mensen via google komen zoals mij

Als je naar een bepaald php script of tutorial zoekt via google, dan is de kans groot dat je op sitemasters komt, want hier staan heel veel php scripts op.

Dan is het dus logisch dat hier meer nederlanders komen aangezien de bevolking er groter is.
Offline CounterForce - 13/02/2007 11:45
Avatar van CounterForce Onbekend De Nederlanders willen de kennis van de Belgen...

Het is toch algemeen geweten dat Belgen slimmer zijn dan Nederlanders       (graptjen he )
Offline nielsvdwal - 13/02/2007 12:06
Avatar van nielsvdwal PHP gevorderde nouuu.. de taalgebruik van Belgen vind ik zo lachwekkend.. dat het niet echt slim overkomt bij mij .. zo vind ik Belgische cabbaret ook veel leuker als Nederlandse.. ik vind die accent zo grappig om te horen 
Offline svm - 13/02/2007 12:18
Avatar van svm PHP ver gevorderde
Citaat:
nouuu.. de taalgebruik van Belgen vind ik zo lachwekkend.. dat het niet echt slim overkomt bij mij .. zo vind ik Belgische cabbaret ook veel leuker als Nederlandse.. ik vind die accent zo grappig om te horen


Ja, maar zij horen waarschijnlijk weer bij ons een accent, wat wij niet horen .
Offline Gerard - 13/02/2007 12:34
Avatar van Gerard Ouwe rakker Ik kwam hier voor het eerst toen ik net begon met PHP. Dat was nog met die smerige bruine layout van v1. Heb de site toen haast nooit meer bezocht tot ik een scriptje nodig had waarvan ik wist dat het op sitemasters stond. Toen de site weer gegoogled en kwam tot mijn verbazing terecht op deze, ondertussen was dus de v2 ontwikkeld. Daarna ben ik gewoon een beetje blijven hangen 

You all know the rest.
Offline DeafBoy - 13/02/2007 12:42
Avatar van DeafBoy HTML beginner Via Google en Madness, maar denk eerder van het feit dat Belgen soms Nederlanders nodig hebben of andersom:) Nederland is tenminste grotere land, en meer inwoners. Maar het kan ook omdat Nederland allemaal php nerds hebben
Offline Grayen - 13/02/2007 13:46
Avatar van Grayen PHP ver gevorderde Zoveel verschil is er niet tussen NL en BE qua spraak vind ik, als je kijkt naar de fries accent dan verschilt dat meer met NL dan vlaams doet. En ik denk zoals meerdere mensen al vermeld hebben dat hoeveelheid nederlands sprekende mensen in belgie uiteraard veel kleiner is dan het aantal nederlanders, wat dus het verschil in aantallen verklaard.

Ook ik ben via google op deze site gekomen. En vanaf het moment dat ik php ging leren ben ik elke dag wel even online (sinds een jaar).
Offline Stefan14 - 13/02/2007 14:09 (laatste wijziging 13/02/2007 15:17)
Avatar van Stefan14 PHP gevorderde Ik ben hier ook via Google terechtgekomen, zocht hulp voor wat probleempjes, en ben hier ondertussen toch al weern een poosje lid, heb V1 ook nog meegemaakt, en deze versie is toch wel wat beter 
Offline webstab - 13/02/2007 14:18
Avatar van webstab PHP ver gevorderde Ik heb steeds de indruk dat in nederland het internet veel "populairder" is dan in belgie.
Als je kijkt naar de nederlandse sites en naar de belgische.

Verder heel de populatie er ook iets mee te maken.

Het leersysteem heeft er volgens mij niet echt veel mee te maken.
Ik heb tot dit jaar nog nooit informatica gehad, en toch zit ik hier toch ook.
De interesse van de nederlanders ligt misschien meer bij de programmeertalen en html/javascript.
Offline Metalhead - 13/02/2007 14:20
Avatar van Metalhead HTML gevorderde eeeuh, misschien gewoon omdat Nederland meer inwoners heeft...

Mensen die op google zoeken, zoeken meestal op Nederlands... Dan is er geen onderscheid tussen .ne of .be, dus komen er relatief net zo veel mensen uit Nederland als uit Belgie op de site... (en absoluut gezien dus meer Nederlanders)
Offline nemesiskoen - 13/02/2007 14:36 (laatste wijziging 13/02/2007 14:36)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
maar denk eerder van het feit dat Belgen soms Nederlanders nodig hebben of andersom Nederland is tenminste grotere land, en meer inwoners.

Dat er Nederland groter dan Vlaanderen is, wil niet zeggen dat Vlaanderen NL nodig heeft... kijk maar naar het Groot-Hertogdom of Monaco. Dat zijn scheetjes van landen, maar die hebben niemand nodig, die kunnen perfect op zichzelf fungeren en een knal van een economie en rijkdom uit de grond knallen. Grootte betekend niets, anders zou Rusland (nog altijd) oppermachtig zijn.

Het is dus, zoals al zoveel gezegd, een feit dat er bijna 3 keer zoveel Nederlanders zijn dan Vlamingen.

En inderdaad wat svm zegt, als wij de Nederlandse accenten horen hebben we af en toe ook problemen met het lachen inhouden, niet in de slechte zin natuurlijk. De eerste keer dat ik Proximus zijn stem hoorde deed ik in mijn broek van het lachen, niet omdat hij idioot spreekt ofzo, maar gewoon de uitdrukkingen die we hier helemaal niet gewend zijn. En wss is dit ook visa versa.
Offline Rik - 13/02/2007 16:57
Avatar van Rik Gouden medailleGouden medaille

Crew algemeen
Geen idee eigenlijk hoe ik hier terecht ben gekomen... 

Ik zelf heb alleen in de brugklas informatica gehad, maar daar moest je vooral standaard dingen van winows leren. Alleen op het eind ging het een beetje over html. Daar wilde ik nog aan verder leren!

Om het uit te breiden ben ik met javascript en php begonnen, maar daar had ik wel wat hulp bij nodig. Eerst heb ik het nog met boeken geprobeerd maar op internet werkt het allemaal veel sneller ook omdat je dan toch al achter de pc zit! 

Ik ben bij verschillende websites langs geweest, maar waarschijnlijk was deze toen de beste! 

Leuk ook om de ontwikkeling van sitemasters te zien. Ik kwam hier toen deze layout er al was...
http://web.archive.org/web/*/http://www.sitemasters.be

Ik denk wel dat informatica helpt met het begin van html, maar als je het uit jezelf wilt leren lukt het ook wel. Het verschil tussen de leden zal dus idd wel komen doordat er veel meer nederlanders zijn! 
Offline timo - 13/02/2007 17:02
Avatar van timo PHP ver gevorderde geen idee hoe ik hier ben gekomen..
Offline Vakama - 13/02/2007 18:01
Avatar van Vakama HTML beginner Ik ben hier gekomen ehmm.
Ik weet het niet meer, ben hier al zo lang...
Offline Abbas - 13/02/2007 19:27
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Zoal hier al verschillende keren gezegd is:
- Meer 'Keesies' dan Vlamingen

Ik ben heir terechtgekomen door de 'vage', de weust 
Offline Vakama - 13/02/2007 19:38
Avatar van Vakama HTML beginner Vind het raar dat er mees Nederlanders zijn dan Vlamingen...
Misschien omdat er meer Nederlandse scripters en designers zijn dan Vlamse? 
Offline vinTage - 13/02/2007 19:47
Avatar van vinTage Nieuw lid Ik kwam hier doordat ik zocht naar porno

Geen idee waarom ik eigenlijk bleef rondhangen 
Offline riekele - 13/02/2007 20:09
Avatar van riekele PHP beginner haha ;)

ik heb deze site van een vriend van me geloof ik.
Offline GTW - 13/02/2007 20:58
Avatar van GTW Gouden medaille

PHP gevorderde
NL is groter 

ik ben hier ooit eens een keer gekomen via google toen ik naar php tut's zocht, toen ben ik ook maar lid geworden (wel zo makkelijk). Ik heb er nog steeds geen spijt van.
Offline Dark_Paul - 13/02/2007 22:13
Avatar van Dark_Paul PHP ver gevorderde Ik ben er ooit terecht gekomen toen ik hulp nodig had ivm PHP voor de nieuwe site van de band (die ik overigens nooit af heb gemaakt ).
Sindsdien ben ik actief geweest hier en heb ik een heleboel (bij)geleerd.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.208s