login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

PHP kan niet schrijven op IIS (Opgelost)

Offline svm - 16/12/2010 16:32
Avatar van svmPHP ver gevorderde Hallo webmasters,

Op school zijn we een nieuwe webserver aan het opzetten draaiend op Windows Server 2008 met als webserver IIS.
Hierop heb ik PHP en MySQL geïnstalleerd en deze werken ook.
Alleen kunnen php-scripts geen bestanden wijzigen met behulp van fopen() etc.

Safe-mode staat uit, allow_url_fopen staat aan en ik heb op een bestand, welke ik probeer te beschrijven, alle rechten aan de gebruikers gegeven; zelfs Anonymous_Logon met volledige rechten op het bestand wil niet werken.

Weet iemand hoe we dit wel aan de praat krijgen? Dat bestanden dus door PHP te bewerken zijn?

MVG,
Stefan

6 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Stijn - 16/12/2010 16:50
Avatar van Stijn PHP expert Werkt PHP.net: file_get_contents ook niet?
Offline svm - 16/12/2010 17:21
Avatar van svm PHP ver gevorderde Jawel, de werkt wel.
Offline avdg - 16/12/2010 17:29
Avatar van avdg PHP gevorderde Gebruik je volledige paden?

Indien je relatieve paden gebruikt, kan je altijd nog de 3de parameter van de functie fopen op true ($use_include_path) zetten om op dezelfde manier bestanden te benaderen als include en require (al raad ik die methode af, verruil paden zoveel mogelijk voor volledige paden).

Meer informatie over include_paden staat op http://be.php.n...clude-path
Offline svm - 16/12/2010 17:38
Avatar van svm PHP ver gevorderde Nee, relatief; de ini staat op ;include_path = ".;c:\php\includes" en maakt dus geen gebruik van deze instelling (commentaar).
Volledige paden geprobeerd in het script maar dit werkt niet.
Offline avdg - 16/12/2010 18:54 (laatste wijziging 16/12/2010 18:56)
Avatar van avdg PHP gevorderde hmm en relatieve volledige paden dan?

  1. $location = dirname(__FILE__);
  2.  
  3. fopen($location . '/../blablabla/foo.php'); // Vergeet de slash aan het begin niet!


of in php 5.3 en hoger

  1. $location = __DIR__;


Edit: slash vergeten
Offline svm - 16/12/2010 20:13 (laatste wijziging 16/12/2010 20:27)
Avatar van svm PHP ver gevorderde Hmm, ik zie dat dit het probleem niet is.
Bij het testscript ben ik zo slim geweest de tweede parameter van fopen() te vergeten (geen foutmelding, maar ja dan doet hij het niet he).
Nota bene zelf nog een tutorial over geschreven hier...

Maar goed, dan werkt een anders script niet (Joomla) dit zal hem waarschijnlijk ook in de rechten zitten dus in zal eens wat aanklooien.

Toch bedankt allemaal voor jullie hulp.


Edit:
Ja, het zat hem dus wel in de permissies maar mijn testscript bevatte dus een fout.
Het werkt nu.
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2019 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.202s