login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Tutorials

Tutorials > SEO


Gegevens:
Geschreven door:
ZG1988
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk
Hits:
9251
Punten:
Aantal punten:
 (3.83)
Aantal stemmen:
6
Stem:
Niet ingelogd
Nota's:
 Lees de nota's (5)
 


Tutorial:

Inleiding tot SEO

1. Intro
2. Werking van zoekmachines
3. Simulatie


1. Intro

SEO of Search Engine Optimization is een techniek om een website te promoten. Er worden bepaalde technieken toegepast om een website of webpagina "search engine-friendly" oftewel om een website hoger te doen positioneren in de zoekresultaten. En jammerlijk maar hard feit is dat zelfs wanneer je alle nodige technieken toepast het je nog geen garantie geeft op de hoogte rank. Maar het is wel belangrijk om de basis aspecten toe te passen. SEO kan op een uurtje worden toegepast of het kan iets worden waar je mee opstaat en weer gaat slapen. Voor een bepaald zoekwoord kan je al snel hoog in de rankings staan maar voor andere vergt het veel toewijding om in de top 10 te geraken. Het is belangrijk om de manier van zoekmachines te kennen voor je de technieken toepast.


2. Werking van zoekmachines

Het is belangrijk om te weten dat zoekmachines geen mensen zijn. Het lijkt logisch maar het dringt niet bij iedereen door dat layout geen invloed heeft op de zoekrobotten, ze baseren zich op text. Flash filmpkes, javascript, frames, paswoord beveiligde pagina's worden niet gelezen door zoekrobotten. Zoekrobotten "crawlen" zich namelijk door de websites, hierbij volgen ze de links die ze vinden op de pagina en indexeren ze alles was ze onderweg tegenkomen. Crawlers (of spiders) komen om een bepaalde tijd langs om na te kijken of pagina's zijn veranderd en of er al dan niet zijn bijgekomen. Hoe vaker de inhoud van jouw pagina veranderdt hoe vaker de spiders langskomen. Tussen twee crawls zijn de wijzigingen om je website te optimalizeren nog niet doorgevoerd.


3. spider simulatie

Search Engine Spider Simulator

Voer url in:

Nadat een spider door een website is gecrawled wordt de inhoud geindexeerd. Geindexeerde pagina's worden opgeslagen in een gigantische database die later wordt gebruikt wanneer er in een zoekmachine wordt gezocht. Het proces van indexeren is om pagina's toe te wijzen aan bepaalde zoekwoorden aan de had van hun inhoud. Het is daarom belangrijk om bepaalde zoekwoorden te laten opvallen naarwaar je de website wilt indexeren en waarop je een hogere ranking wilt. Wanneer een zoekmachines een zoekstring ontvangt gaat de zoekmachine kijken naar de geindexeerde paginas die de zoekstring bevat en naar hun relevatie met de zoekstring. Elke zoekmachine beschikt over zijn eigen Algorithme om te bepalen hoe een pagina overeenkomt met een bepaalde zoekstring. Dit verklaard waarom zoekmachines zoals google en yahoo verschillende resultaten weergeven. Ook veranderen zoekmachines regelmatig hun algorithme zodat paginas regelmatig aangepast moeten worden aan de huidige veranderingen.

Lees meer op seo-tutorial.net

Volgende tutorial : Keywordanalyse »

© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.018s