login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Tutorials

Tutorials > Photoshop


Gegevens:
Geschreven door:
Insane
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk
Hits:
7388
Punten:
Aantal punten:
 (2.64)
Aantal stemmen:
11
Stem:
Niet ingelogd
Nota's:
 Lees de nota's (9)
 Tutorial:

Gradientpapierwave

Gradientpapierwave


Zo klas, vandaag gaan we een Gradientpapierwave maken!
Om te beginnen pakken we een nieuw bestand, de grote maakt niet zoveel uit.
Voor de mensen die weten hoe ze een gradientwave moeten maken ga dan iets verderop verder

Ga eerst naar de Gradient Tool, dan zie je als het goed is boven een balk staan waar ook 3 vakjes staan die je kunt aanvinken, je vult de vakjes Dither en Transparency in.
Dan ga je zo vaak mogelijk met de muis kris kras over het plaatje heen, waardoor je een soortgelijk plaatje als hieronder krijgt.
De kleur die je hiervoor gebruikt maakt niets uit, omdat je dat later toch weer aanpast.Klik dan met de rechtermuiknop op dublicate layer en klik deze layer aan.
Vervolgens ga je naar Filter - Disort - Wave en neem dan de onderstaande instellingen over:Ga dan naar de Layer window, en dan zie je naast Opacity een vakje staan en zoek daarin Lighten en klik daarop. Vervolgens Control E.
Als het goed is ziet het er dan zo ongeveer uit:Vervolgens kopiŽr je de layer weer en ga je naar Filter - Disort - Twirl
En dan neem je de volgende instellingen over:De 316 die bij Angle staat is optioneel, d.w.z dat je hem ook zelf een getal kunt geven. Nu ga je weer naar de Layer Window, en klik je weer op Lighten en vervolgens weer Control E zodat de layers zich weer samenvoegen.
Waarschijnlijk ziet het er nu zo uit:Vervolgens weer de layer kopiŽren en nu ga je naar Filter - Disort - Polar CoŲrdinates, het enige dat je moet veranderen is het bolletje met Polar to Rectangular vullen.
Voeg de layer weer samen (control E), en Lighten het ziet er nu zo ongeveer uit:Nu doe je Control U en neem je de volgende instellingen over:Deze instellingen zijn optioneel, maar ik zou ze toch behouden.Dit zou je nu ongeveer moeten hebben als je mijn instellingen hebt gekozen.Nu ga je naar Filter - Sketch - Water paper en neem je de volgende instellingen over, als deze je niet bevallen kies je er zelf maar een paar uit die je mooi vind.Hij ziet er nu zo uit:Er zijn vele optionele toepassingen, de mooiste vind ik zelf:

Door een Lens flare eraan toe te passen kun je hem mooier maken. (Filter - Sketch - Lens flare). Dan ziet hij er zo uit:Nou dit was het dan,

XarioN« Vorige tutorial : Sterren Twirl Volgende tutorial : pixelstretch »

© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.037s