login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Terroristische inhoud oorzaak voor sluiting Blogetery
Gepost door: NTS64 - 21 juli 2010 - 10:41 - Bron: CNET - Hits: 1938

Steeds meer details raken bekend over de zaak waarbij het blogplatform Blogetery op mysterieuze wijze door de Amerikaanse overheid werd afgesloten. Eerder werd reeds uitgesloten dat het om copyrightschending ging.

Op 9 juli werd het blogplatform blogetery.com per direct uit de lucht gehaald. Niet lang daarna onderging de forumservice ipbfree.com hetzelfde lot. Aanvankelijk dacht men dat Blogetery door de overheid offline was gehaald omwille van copyrightschending. Al gauw werd omwille van verschillende redenen duidelijk dat dit niet het geval was. Grote copyrightbeschermers zoals de RIAA en MPAA waren niet op de hoogte en het is niet de gewoonte in de VS dat websites voor zaken zoals copyrightschending worden afgesloten zonder juridische procedure. Daarbij liet een woordvoerder van BurstNet, de hostingprovider van Blogetery, ook weten dat copyrightschending niet aan de basis lag voor de afsluiting van de blogsite.

Terroristische inhoud
Joe Marr, Chief Information Oficer bij BurstNet verklaart nu dat het FBI verantwoordelijk is voor het uit de lucht halen van Blogetery. Volgens Marr bevonden zich links naar Al-Qaeda materiaal op de server van Blogetery. Bronnen binnen het onderzoek deelden mee dat het ging  om hitlijsten op Amerikaanse doelwitten, boodschappen van Osama Bin Laden en andere sleutelfiguren binnen Al-Qaeda , en instructies om explosieven te maken.

Foute inschatting medewerker BurstNet
Joe Marr laat weten dat het bedrijf een voluntary emergency disclosure of information-bevel van het FBI ontving. Met dit bevel kan BurstNet vrijwillig informatie doorgeven aan het FBI zonder dat hiervoor een juridisch order nodig is. Daarbij gaf het bevel ook toestemming aan BurstNet om zonder waarschuwing verdachte blogs te verwijderen. Overigens wordt dit bevel enkel gebruikt wanneer men vermoedt dat er mensenlevens op het spel staan. De medewerker van BurstNet die het bevel ontving maakte een beoordelingsfout en sloot de gehele server van Blogetery af. In feite was het afsluiten van enkele blogs en het doorspelen van specifieke data aan het FBI genoeg geweest volgens Marr, maar de medewerker dacht dat het overheidsorgaan de server in beslag wilde nemen.

Volgens een bron die bij het onderzoek betrokken is staat de inhoud op Blogetery nauw in verband met het online magazine Inspire. Dit is een online  Al-Qaeda magazine dat volgens Fox News wordt geschreven door de 24-jarige Samir Khan. Khan leefde vroeger in de VS, in de staat North-Carolina, maar opereert nu voor Al-Qaeda vanuit Jemen. Fox bericht dat het magazine een zeer populair rekruteringsmedium voor is voor Al-Qaeda. Het e-zine bevat volgens Fox News artikels met koppen zoals “Make a bomb in the kitchen of your mother”.

Over de afsluiting van ipbfree.com zijn nog geen verdere details bekend.

Department of Justice - Federal Bureau of Investigation


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  milco
Gepost op: 21 juli 2010 - 11:36
Lidook lekker dan
heb je als onschuldige burger daar een blog wordt alles ineens verwijderd
 

Offline  Koen
Gepost op: 21 juli 2010 - 13:47
PHP expertmilco schreef:
ook lekker dan
heb je als onschuldige burger daar een blog wordt alles ineens verwijderd
 


Offline halen is niet hetzelfde als verwijderen hé. Alles wat die medewerker bij BurstNet heeft gedaan is die server onbereikbaar gemaakt omdat hij dacht dat deze moest worden ingeleverd bij de FBI als bewijsmateriaal. Bijgevolg zijn alle gegevens gewoon nog steeds beschikbaar op de harde schijf.

Offline  Martijn
Gepost op: 21 juli 2010 - 16:07
Crew PHPlol, dan moet je je ook schamen, zoveel duizend dingen offline gehaald, blijk je t verkeerd te hebben begrepen Al zijn die brieven van de overheid, in NL iig, niet nou echt dat je denkt 'haha grappig brievie'

Offline  Ontani
Gepost op: 22 juli 2010 - 08:49
Gouden medailleGouden medailleGouden medailleGouden medaille

-1
Martijn schreef:
... niet nou echt dat je denkt 'haha grappig brievie'


denk het ook niet als je daar zo'n stempeltje van de FBI op ziet zitten.

Pagina:
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.029s