login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Firefox 3.5 uitgebracht
Gepost door: NTS64 - 30 juni 2009 - 19:30 - Bron: Mozilla Blog - Hits: 2277


Na vier bèta-versies en drie release candidates is het eindelijk zover. De uiteindelijke versie van Firefox 3.5 is uitgebracht. De nieuwe Firefox maakt gebruik van versie 1.9.1 van de door Mozilla ontwikkelde layout engine Gecko en wordt natuurlijk vergezeld van een heleboel nieuwe features. Deze features zijn zowel voor gebruikers als voor developers zeer interessant. Hieronder een greep uit het aanbod nieuwe features

Embedded Media
Met de HTML 5 elementen <audio> en <video>, is het de bedoeling dat het embedden van media bestanden makkelijker wordt. Tot nu toe worden enkel de media formaten Ogg Theora, Ogg Vorbis en WAV ondersteund, maar dit wordt naar de toekomst toe uitgebreid. Met deze feature worden voordien vereiste plugins voor het afspelen van deze formaten overbodig.

Drag and Drop
Zoals de titel doet vermoeden is het in Firefox 3.5 mogelijk om data van een webpagina te 'draggen' naar een andere locatie, om het daar vervolgens te 'droppen'. Je kan data draggen naar een andere locatie binnen de huidige webpagina, maar ook naar een andere tab, zelfs naar andere applicaties. Er zijn drie zogenaamde 'drag effects' mogelijk. Move om data te verplaatsen, Copy om data te kopiëren en link om, indien mogelijk, een link tussen de bron- en de doellocatie te leggen.

Downloadable fonts
Door het gebruik van de @font-face eigenschap in je stylesheets kan je de bezoeker de gebruikte fonts laten downloaden. Dit geeft de developer dus de mogelijkheid probleemloos custom fonts gebruiken.

Local Data Storage
Webapplicaties kunnen met het DOM-element localStorage lokaal data opslaan op de computer van de gebruiker, zoals bijvoorbeeld aangepaste voorkeuren van een site.

Location Aware Browsing
Door middel van deze techniek kan je in via Firefox aan de website die je bezoekt doorgeven waar je je bevindt. Dit kan erg handig zijn relevantere informatie te vinden.
De ondersteuning is uiteraard wederzijds, ook de site moet deze techniek geïmplementeerd hebben om er gebruik van te kunnen maken.

Private Browsing
Private Browsing is net zoals de incognito modus van Google Chrome, een manier om te surfen zonder dat de browser gebruikersgegevens(geschiedenis, cookies, ...) opslaat.

Dit waren enkele leuke en handige features, maar diegene die meer willen weten kunnen de releasenotes en het developercentrum eens doornemen.
Bookmark and Share

Pagina:  

Offline  Bart
Gepost op: 30 juni 2009 - 19:43
PHP expertZo gelijk gedownload. Tijdje geleden hoorde ik al mensen zeggen dat ie te downloaden was via "Check for updates" echter was dit bij mij niet het geval 

Offline  NTS64
Gepost op: 30 juni 2009 - 19:47
PHP gevorderdeBartDongelmans schreef:
Zo gelijk gedownload. Tijdje geleden hoorde ik al mensen zeggen dat ie te downloaden was via "Check for updates" echter was dit bij mij niet het gevalĀ 

Bij mij lukte dat wel, dit gaat wel enkel vanuit versie 3.0.x

Offline  Koen
Gepost op: 30 juni 2009 - 20:06
PHP expertNice, meteen gedownload 

Offline  Daiben
Gepost op: 30 juni 2009 - 20:56
Lidhij stond ook al op de ftp van mozilla

Offline  NataschaV
Gepost op: 30 juni 2009 - 21:26
PHP interesseIk heb hem nu ook.

Offline  maigel
Gepost op: 30 juni 2009 - 23:15
PHP beginnerDie downloadbare fonts zijn wel een leuke functie, maar zonder probleem zou ik het niet durven noemen want zover ik weet zijn er geen andere browsers met deze functie?

Offline  Bart
Gepost op: 01 juli 2009 - 12:47
PHP expertDat drag en drop is een goede toevoeging, ik weet niet of het al mogelijk was maar tabbladen van ene venster naar het andere slepen net als Google Chrome. In ieder geval gebruik ik deze functie nu volop 

Offline  Martijn
Gepost op: 01 juli 2009 - 12:59
Crew PHPwel bummer dat sommige addons die k heb niet meer werken, en mn skin >.< Maar net gedownload, laten ff checke

Offline  cumulus007
Gepost op: 04 juli 2009 - 17:57
Nieuw lidIk draaide al een tijdje de daily builds via een PPA, nooit problemen ondervonden. Het geheel is sneller dan de vorige versies Alleen jammer dat de multimediatags nu geen onderdeel meer zijn van HTML 5 ..

Offline  Bart
Gepost op: 04 juli 2009 - 18:39
PHP expertVoor de mensen die problemen ondervinden met AddOns die niet meer compatibel zijn met de nieuwe versie van FireFox:
http://www.mozb...mp;t=17228

Pagina:  

"Het Firefox logo"
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.042s