login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Week 11 van 2009 een bewogen PHP week
Gepost door: marten - 13 maart 2009 - 22:25 - Bron: SiteMasters.be - Hits: 2815


Week 11 van het jaar 2009 loopt bijna ten einde. Deze week is er genoeg gebeurd in het kleine PHP wereldje waarin we met vele deel van uit maken. De nieuwtjes op een rij:


Windows versies van PHP bevatten ernstig lek
De PHP versies voor het Windows besturingssysteem bevatten een ernstig lek. Dit lek wordt veroorzaakt door de cURL extensie. Deze extensie kan namelijk misbruikt worden wanneer je een site bezoekt met een redirect. Wanneer dit dus gebeurd zou er eventueel een lokaal bestand gebruikt kunnen worden als response in plaats van een remote file.

PHP heeft gelijk een patch uitgebracht onder de naam PHP 5.2.9-1. Deze patch bevat de oplossing voor het probleem.

TechPortal opgestart
Zoals je eerder kon lezen hier op SiteMasters heeft iBuildings Cal Evans aangenomen voor het centre of expertise. De site van dit centrum is laatst gelanceerd onder de naam TechPortal.

Op http://techportal.ibuildings.com/ zijn verschillende posts van iBuildings developers te vinden over de meest uiteenlopende zaken in de PHP wereld. De eerste post is gemaakt door Lorna Mitchell over Memcached.

Verder bevat de website informatie over de nieuwste conferenties en ook rss feeds van de overige grote PHP sites zoals Zend.com, phpdeveloper, PHP Dzone en Ibuildings. Ook aan de vrouwen is gedacht met de feed van PHPWomen.

Heb je een keer geen zin aan PHP maar wil je foto's kijken? Bekijk dan ook de flickr feed op de techPortal site van conferenties en dergelijke.

PFcongrez 2009
Ook dit jaar wordt het PHPFreakz congrez georganiseerd in Maarssen. Dit congrez wordt georganiseerd vanuit de PF vereniging. Onder de sprekers van dit congres bevond zich aanvankelijk ook Cal Evans. Echter bleek dit een misverstand en is Cal Evans vervangen door Derick Rethans.

De volgende sprekers zijn op 18 april in het Pim Jacobs theater te gast:

Derick Rethans
Michael Posthuma - Database optimalisatie met DeZign for Databases
Matthijs Keij - Adversitement
Anne van Kesteren - Opera


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  Martijn
Gepost op: 14 maart 2009 - 18:24
Crew PHPvind wel makkelijk zo'n overzichtje...

Offline  Rik
Gepost op: 18 maart 2009 - 19:46
Gouden medailleGouden medaille

Crew algemeen
Zo te zien staan er leuke dingen op, ik zal is kijken.

Pagina:

"SiteMasters Blog"
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.018s