login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsbericht:
Nieuwe screenshots 1/08/2016 | Gepost op: 01 augustus 2016 - 10:15 | 26 reacties

Beste leden

Hier zijn we weer met nieuwe screenshots van de ontwikkeling van de nieuwe versie die we aan het maken zijn.

Klik hier

Deze keer werd elke afbeelding zeer uitgebreid omschreven in het album zelf. Graag krijgen we feedback van jullie! Wat vinden jullie er tot hiertoe van, wat zouden jullie anders willen zien, hebben jullie nog leuke ideeŽn? Laat het hier weten!!

Ik wil Pieter Carette nog eens extra bedanken voor het logo dat hij heeft ontwikkeld. Wat vinden jullie ervan?

Joel
Beheerder


Pagina:  

Offline  Joel
Gepost op: 02 augustus 2016 - 11:05
EigenaarOké, bedankt voor de feedback.

De verdeling qua reputatiepunten zie ik ongeveer zo:

- Een upvote op een antwoord => +2
- Een downvote op een antwoord => -2

- Een upvote op een comment/vraag => +1
- Een downvote op een comment/vraag => -1

- Een antwoord gemarkeerd als oplossing => +5 punten

Ik denk aan volgende functionaliteiten, ik denk nog hardop... nog zeker niet definitief:

- Moderators & administrators hun score tellen dubbel?
- Moderators & administrators kunnen content een bonus upvote/downvote geven (vb: +5, -5). Dit wordt ook eventueel in de interface getoond, eventueel met een omschrijving (Extra punten: zeer mooi uitgeschreven gedetailleerde uitleg). Op deze manier blijft het zeer transparant, en kan er niet aan vriendjespolitiek gedaan worden.

- Ik zou op één of andere manier het zeer toegankelijk willen maken voor bezoekers, om hun hero (in hun ogen) te belonen. Het zou leuk zijn, maar ik weet niet hoe we dit waterdicht kunnen krijgen, dat bezoekers ook een downvote/upvote kunnen geven. Als een topic wordt opgelost, wordt deze in de toekomst vaak door bezoekers gelezen die via Google erop zijn gekomen. De feedback dat zij hebben, zou ook wel leuk zijn. Misschien moeten zij op één of andere manier toch een bijdrage kunnen leveren, zonder ingelogd te zijn? Aan de andere kant, kan je al wel zeer snel inloggen via FB/Google+, misschien moeten we dat nog iets beter tonen als ze over het pijltje hoveren "Om een vote te doen dien je ingelogd te zijn. Log hier in via FB/Google+ of registreer hier...".

@Flex1986: Om jouw methode 2 is eigenlijk de methode die we nu gebruiken op de huidige Sitemasters. Ik ben daar nooit volledig fan van geweest, ik vind een iets simpeler algemenere rating persoonlijk duidelijker en minder complex. Ook qua codering is een systeem als hetgeen je voorstelt wel iets lastiger.
Mogelijks kunnen trophees wel een oplossing vormen. Er kunnen wel trophees gemaakt worden "10 vragen oplossen over javascript" etc. Die zie je dan op iemand zijn profiel, en dan weet je ook wel snel waar iemand "goed" in is.

We denken verder! Laat alle feedback maar komen 

Offline  Thomas
Gepost op: 02 augustus 2016 - 14:45
ModeratorFlex1986 schreef:
Ik ben het alleen niet eens dat reputatie tijd gebonden hoeft te zijn. Bijvoorbeeld is een goed antwoord gegeven in 2015 echt minder waard in 2016? De juiste informatie is nog steeds gegeven en daar hoor je credit voor te krijgen. Waar je misschien aan moet denken is of het niet bevroren wordt na een bepaalde tijd? Bijvoorbeeld na 3 maanden heeft een antwoord X waarde, en dat verandert niet meer.

Ben het hiermee eens in zoverre dat op het moment dat het antwoord nuttig was je hier waardering voor moet krijgen. Maar het probleem van deze opzet is dat het klassement nogal star kan worden omdat, als je enige kennis van zaken hebt, je eigenlijk alleen maar kunt stijgen in de rankings. Wanneer je in een periode een "voorsprong" hebt opgebouwd zou je het dan later een stuk rustiger aan kunnen doen. Door oudere antwoorden door een soort van natuurlijk verval te laten ontwaarden (tot een zeker punt waarop je deze "bevriest" inderdaad, tis niet alsof je op een gegeven moment de eerder gekregen waardering helemaal kwijt bent, dat lijkt mij ook demotiverend) zorg je er voor dat het klassement / de klassementen wat meer beweging vertonen. Denk aan de top 2000 aller tijden (als dat concept je iets zegt). Bohemian Rhapsody altijd op één gaat op den duur ook vervelen . Dit concept hebben ze nu trouwens ook omgegooid geloof ik zodat er ook wat nieuw bloed in de top 100 kan komen. Voorheen was het een beetje senioriteit die bepaalde wat er hoog genoteerd stond, zonder dat de lijst echt veranderde.

Joel schreef:
- Een downvote op een antwoord => -2
- Een downvote op een comment/vraag => -1

Ik zou iemand nooit bestraffen naar aanleiding van een downvote eigenlijk. Indien iemand een ongepast antwoord geeft dan zou een moderator moeten kijken wat er moet gebeuren of dat iemand een "boete" krijgt voor gedrag of wat dan ook (het "strafpunten" ding wat we nu hebben). Maar geef niet elk lid een knuppel op deze manier . Moderators zijn de politieagenten.

Joel schreef:
- Moderators & administrators hun score tellen dubbel?

Ik zou ook niet meten met meerdere maten. Een moderator/admin hoeft niet per se een guru te zijn op een zeker gebied. Dus hun antwoorden zijn niet op voorhand beter (of slechter).

Offline  Joel
Gepost op: 02 augustus 2016 - 15:16
EigenaarEen downvote kan je pas doen vanaf een bepaalde ranking? Het is ook niet de bedoeling dat dit wordt misbruikt uiteraard, als we dat merken kan je sancties nemen.

Het idee is om eigenlijk leden met veel activiteit, iets of wat moderator rechten te geven automatisch. Wat vertrouwen in de community moet kunnen. Als toch blijkt dat er misbruik wordt gemaakt, kunnen we bijsturen.

Door gebruik te maken voor een downvote los je wel mogelijks het probleem op van verouderde data. Als je merkt dat er downvotes gegeven worden op iets, kan dat zijn omdat iets niet meer van toepassing is.

Qua filtering (optioneel, instelbaar) wordt er ook rekening gehouden met de score. Hoogste score komt bovenaan, content met negatieve komt onderaan en mogelijks in een andere stijl (wat doorzichtiger).

Zijn ideeën van stackoverflow, maar op zich ... Er zijn veel leden die de ideeën van stackoverflow wel leuk vinden, en hun concept werkt toch goed, dus lijkt het me niet slecht om bepaalde ideeën te overwegen om ook te gebruiken?

Offline  Wijnand
Gepost op: 02 augustus 2016 - 15:19
ModeratorModerators/administrators wiens score dubbel tellen lijkt mij persoonlijk wel goed. Zij zouden verstand moeten hebben van hun sector (niet perse die van andere moderators). Als ik moderator ben op het PHP gedeelte, dan zou mijn score extra moeten tellen, omdat ik als 'ervaren PHP-er' meer ervaring heb dan iemand die net 2 dagen PHP schrijft. Lijkt mij vrij logisch.

Een downvote zou ik persoonlijk niet snel inbouwen of openstellen, of je moet ze naast elkaar laten staan: "x upvotes-punten" en "x downvotes-punten". Ofzoiets.

Offline  Flex1986
Gepost op: 02 augustus 2016 - 15:30
Gouden medaille

Senior Member
We zullen gaan zien hoe het uitpakt Ik weet niet of jullie bekend zijn met tweakers.net maar ik vind de badges bij reacties super handig om te zien waarmee iemand in het verleden goed gescoord heeft.

In één opslag zien dat Thomas PHP expert is en Joel .NET lijkt mij super handig.

En heel eerlijk denk ik dat dit beter werkt dan een teveel focussen op een algehele ranking. En ranking per categorie of badges opent denk ik de deuren voor vragen anders dan HTML/CSS/PHP basics.

Offline  Joel
Gepost op: 02 augustus 2016 - 15:52
EigenaarJe kan in je profiel ook je functie invullen. Je zou dan ook dat kunnen tonen, dat geeft namelijk wel een zeer goed beeld van je.

Je kan dat zelf invullen, moderators kunnen dat natuurlijk veranderen als't niet zou kloppen. Het mag niet gelogen zijn vb...

Enkele voorbeelden wat je daar zou kunnen plaatsen:

"Student informatica", "Hobbyist PHP-er", "PHP ontwikkelaar", ".NET & js ontwikelaar", ...

@Flex1986: Het is dan jouw idee Flex ongeveer, maar dan vanaf begin juist.

Dit kunnen we dan ook eventueel pas toegankelijk maken vanaf een bepaalde rating (maar wel vrij snel). Ik wil sowieso veel features koppelen aan rating, is wel leuk dat je kunt melden "Proficiat, je bent nu level 4, hierdoor kan je ook je functie tonen op je profiel. Stel dit nu in op je profiel." etc.

Offline  Thomas
Gepost op: 02 augustus 2016 - 16:01
ModeratorRekenen met verschillende scores lijkt mij een beetje klassejustitie, dit is meten met twee maten. Dit zou ook inhouden dat als je niet in de hoedanigheid als admin/mod een antwoord geeft dat deze per definitie "minder waardering" krijgt. Dit lijkt mij niet kloppen...

Ik kan mij vergissen, maar een moderator is in de eerste plaats iemand die zaken in goede banen leidt, niet iemand die als een soort orakel geraadpleegd kan worden.

Wellicht zou je het zo kunnen maken dat als iemand in een bepaalde periode een aantal upvotes krijgt, deze de (tijdelijke) rol van guru krijgt ofzo, zo dat men in die periode extra bonuspunten kan verdienen? Een soort van "player on fire" als het ware, maar die moet dan wel actief blijven en upvotes blijven verdienen om deze "status buff" te houden. En als je dit een hele lange tijd volhoudt zou je MVP kunnen worden ofzo (voor wie het spel Overwatch speelt weet wss wel wat ik bedoel).

Joel schreef:
Door gebruik te maken voor een downvote los je wel mogelijks het probleem op van verouderde data. Als je merkt dat er downvotes gegeven worden op iets, kan dat zijn omdat iets niet meer van toepassing is.

In plaats van iets dat verouderd is de grond in te stampen lijkt het mij positiever om hiervoor in de plaats een actueler antwoord te upvoten? 

Offline  Joel
Gepost op: 02 augustus 2016 - 16:10
EigenaarThomas schreef:
In plaats van iets dat verouderd is de grond in te stampen lijkt het mij positiever om hiervoor in de plaats een actueler antwoord te upvoten?
Ja, klopt. Maar niet iedereen heeft daar op die moment tijd/zin voor.

Maar goed, we zullen die downvote pas vanaf een hoge rating inzetten. Dat lijkt me een mooie middenweg.

Misbruik willen we inderdaad tegen gaan. Als Sitemasters ooit terug heel actief wordt, gaan we niet meer de kracht vinden om elke reactie te screenen. Daarom is't goed dat dan de community (gewaardeerde leden) één en ander in't oog kunnen houden, en de content kunnen beoordelen.

Offline  Thomas
Gepost op: 02 augustus 2016 - 23:53
ModeratorJoel schreef:
Als Wanneer Sitemasters ooit terug heel actief wordt, gaan we niet meer de kracht vinden om elke reactie te screenen.

Daar zijn moderators voor .

Offline  Joel
Gepost op: 03 augustus 2016 - 00:00
EigenaarHeb nog twee ideetjes, waardoor rating toch wordt bepaald door het posten van uitgebreide goed-gestructureerde antwoorden en leerrijke tutorials:

1) bij tutorials wordt elke tutorial gerated door iemand van de jury (vb: iemand van de moderators). Er kan een score gegeven worden van 0 tot 20. 0-10 is voor oké tutorials, 10-20 voor onderscheiding. Er wordt verwacht dat de jury zo objectief mogelijk beoordeeld.

2) een moderator/jurylid heeft de mogelijkheid om een antwoord als onderscheiding te markeren. Dit is een vaste score van 5punten die gegeven kan worden als dit antwoord als een voorbeeld kan dienen hoe je een antwoord post. Deze badge zorgt ervoor dat de kwaliteit van de antwoorden omhoog gaat, en een lid kan zo zich onderscheiden van andere leden. Je kan dan ook nog een trophee (+extra punten) belonen als iemand zo'n 10 onderscheidingen heeft gehaald.

Eventueel kan een lid jury worden vanaf een zeer hoge rating, of als iemand vb de badge heeft gehaald "post 10 antwoorden die als onderscheiding werden geparkeerd.".

Pagina:  
 
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.011s