login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsbericht:
Nieuwe screentjes! | Gepost op: 01 juli 2016 - 14:26 | 11 reacties

Nieuwe screens te zien op http://share.pho.to/ACkEi.

De hele tutorials module werd geschreven in de maand juni. Daar we vorige maand de hele architectuur/database model hebben herschreven hebben we amper dubbele code. De architectuur van de tutorials & forum is bijna gelijk en konden hier daardoor het zeer mooi generisch programmeren. Daardoor gaan we volgende modules ook zeer snel kunnen programmeren, maar nog beter... het zal zeer onderhoudbaar zijn.

De markdown parser is zowel op de frontend als backend vernieuwd. We maken gebruik van de markdowndeep parser. Ik heb de bootstrap view + AngularJs directive ook herschreven zodat deze communiceert met de nieuwe parser.

Ik heb ook gewerkt aan een nieuw logo/header. Ik heb enkele voorbeelden van creaties, de éne wat meer uitgewerkt als de andere. Welke vinden jullie de leukste, graag reactie

Verder hebben we ook nog in de maand juni gewerkt aan de privé chat, maar deze is nog niet klaar. Deze zal kunnen getoond worden volgende maand. Het is de bedoeling om het privé berichten systeem om te vormen naar een privé chat systeem, zodat je ook live kan chatten met andere leden en gemakkelijk de history kan bekijken.

PS: Gisteren werd het 40.000ste forumbericht gepost :-)

Tot volgende maand!

Joel
Beheerder


Pagina:  

Offline  Jointjeff
Gepost op: 01 juli 2016 - 15:46
HTML interesseZiet er allemaal goed uit. Goed gevorderd! Komt er nog een soort beta moment waarop er getest kan worden?

Leuke logo's ook. Ik zou voor het tweede logo gaan. Daar wordt een mooi rond lettertype gebruikt.

Offline  Wijnand
Gepost op: 01 juli 2016 - 16:01
ModeratorTweede logo zou ik ook doen.

Verder: nice!

Offline  TimTimSch
Gepost op: 02 juli 2016 - 09:04
Nieuw lidZiet er goed uit!
Alleen een kleine opmerking over de ledenpagina, het ziet er een beetje appart uit dat het ene item wel is gecenterd en de andere niet.
Bijv. het geslacht is als enigste gecentreerd en lid sinds is naar rechts gecentreerd en de rest naar links.
Misschien een beetje persoonlijke voorkeur.

Maar ik zou het 2de logo kiezen 

Veel plezier een succes aan dit project.

Offline  remcobers
Gepost op: 04 juli 2016 - 20:17
PHP expert2 of 5!

Offline  UpLink
Gepost op: 07 juli 2016 - 10:46
...logo 2en logo 5... moeilijke keuze...

Ik ben benieuwd naar het resultaat... 

Offline  finduilas
Gepost op: 08 juli 2016 - 19:40
PHP gevorderdeSuper!

5!

Offline  Flex1986
Gepost op: 11 juli 2016 - 03:48
Gouden medaille

Senior Member
Ziet er goed uit, en het schiet al aardig op. Wanneer komt de beta?

Ik zou voor logo 5 gaan.

Offline  Joel
Gepost op: 11 juli 2016 - 10:33
EigenaarBeta verwacht ik ergens in september.

Bedankt voor de positieve commentaren, doet me deugd en motiveert me om te blijven verder ontwikkelen! Thanks guys!

Offline  Thomas
Gepost op: 12 juli 2016 - 14:28
ModeratorHier (het logo / de header) komen drie belangrijke zaken bij elkaar:
- eerste indruk / het affiche / visitekaartje van de site
- een sterk beeldmerk / icoon die herkenning kan oproepen zonder verdere expliciete vermelding van een naam
- een motto / bijschrift die snel inzage geeft in wat de site is, wat deze voor je kan betekenen of voor wie deze bedoeld is

Persoonlijk vind ik geen van de headers (grafisch gezien) erg "iconisch" - hier mogen best meer iteraties overheen gaan. Ik denk ook dat het belangrijk is dat hier veel tijd en denkwerk aan gespendeerd wordt. Tegen deze header zal men nog vaak en langdurig aan kijken. Dit soort dingen moeten dan ook wat langer rijpen / uitkristalliseren. Op dit moment is er geen echte sterke "branding".

Gaat deze site met V3 echt weer een community worden (is dit het streven?), want ik geloof niet dat websites als deze tegenwoordig echt zo'n strakke binding heeft met haar "leden". Iedereen dropt hier zijn vraag en is weer pleite, men komt en gaat alsof het een permanent open huis is. Ik denk dat het daarom niet echt zinnig is om dit te bestempelen als een community (en dit dus ook niet als zodanig uit moeten dragen in het motto).

Het zou in V3 toch ook (veel) laagdrempeliger worden om vragen te stellen, mogelijk zelfs zonder je in eerste instantie te registreren? Termen als "platform", "vraagbaak" of "knowledge base" of wat dan ook dekken de lading dan misschien beter (met mogelijk de nadruk op "open" en/of "nederlandstalig" - hierbij zou je kunnen kijken hoe wij ons onderscheiden van de rest)?

Is deze site ook nog echt specifiek voor "webmasters" (de definitie hiervan is over tijd inmiddels wat verschoven)? De vragen die worden gesteld gaan meer en meer over (frontend) development-kwesties en niet zozeer over webserverbeheer.

Dat brengt ons misschien ook terug bij het volgende: wat is de filosofie of wordt de insteek van V3? Wat is de missie/visie? Dit alles zou ook in meer of mindere mate gecondenseerd moeten worden in het logo/het motto.

Als we een "sterk merk" willen neerzetten met een eigen identiteit (oftewel: onderscheidend willen zijn) moeten hier ideeën over zijn. Als we die hebben hoor ik ze graag (want ik heb hier tot nu toe volgens mij nog niet heel veel over gehoord).

Offline  Joel
Gepost op: 13 juli 2016 - 14:00
EigenaarIk heb wat logo's laten maken door een professionele logo designer, ik zal binnenkort de resultaten delen met jullie. Mogelijks gebruiken we geen slogan meer, puur logo en Sitemasters.

Wat de missie is voor v3:

Ik wil van de nieuwe versie terug een zeer interactieve community maken. Ik wil Sitemasters onderscheiden van een stackoverflow, daar de leden van Sitemasters elkaar kennen en niet enkel voor problemen op Sitemasters komen, ook gewoon om lekker gezellig de tijd te vullen... Ervaringen delen, chatten.
Ik wil zelfs zover gaan om eventueel het mogelijk te maken je ervaringen/bezigheden te delen. Leden kunnen bepaalde zaken delen op hun profiel, soort van prikbord. Leden kunnen je dan volgen. Zo kun je vb delen dat je binnenkort naar een lezing gaat over AngularJs, ik zeg maar iets. Of dat je bezig bent met een nieuwe website, en je wilt je progressie delen. Soort van Twitter/facebook idee, maar dan voor nederlandstalige web ontwikkelaars. Lijkt me een leuk uniek idee, dat Sitemasters kan onderscheiden van de rest.

Wat je daar zegt over laagdremplig vragen stellen, akkoord. Daarom hebben we voorzien om snel in te loggen via fb en google+. Dat zou de drempel moeten verlagen.

Momenteel ben ik bezig met een zeer uitgebreid ranking systeem. Dat zou ervoor moeten zorgen dat leden actiever worden en gemotiveerd worden om te blijven. Hier zal ik op 1 augustus enkele concepten met jullie delen.

Pagina:  
 
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.014s