login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsbericht:
Filmpje - progressie nieuwe Sitemasters versie | Gepost op: 01 juni 2016 - 15:39 | 13 reacties

Heej

In plaats van weer een reeks foto's, heb ik eens een kort filmpje gecaptured van hetgeen we nu hebben. Op video zie je toch net iets meer dan op foto's h

De link naar de video => klik hier.

We hebben in de maand mei heel veel refactoring gedaan, ons database model herzien en de API grotendeels herschreven. Het data model is nu gemaakt dat je zeer gemakkelijk content kan toevoegen/wijzigen/voten zonder al teveel nieuwe code te moeten schrijven. Verder hebben we ook heel de security gemaakt (zowel frontend als backend). Het registratie/login gedeelte is ook verder afgewerkt, er wordt nu een mailtje gestuurd met activatie link etc.

Er is ook gewerkt aan encoding/decoding van content. Dat is ook allemaal inorde. Verder hebben we nog bugfixes gedaan die openstonden, gewerkt aan enkele animatie effecten, en bepaalde elementen in onze lay-out verbeterd.

Nu gaan we eerst verder met de module "artikels". Dit gaat normaal gezien wel vrij vlot gaan aangezien we de grootste hindernissen hebben gehad en het nu allemaal veel vlotter programmeert.

We houden jullie uiteraard op de hoogte, verwacht je volgende maand alweer aan een hele boel nieuwe functionaliteiten!

Groetjes, Jol

Joel
Beheerder


Pagina:  

Offline  TimTimSch
Gepost op: 01 juni 2016 - 15:54
Nieuw lidNice, ziet er goed uit 😃

Offline  Wijnand
Gepost op: 02 juni 2016 - 10:22
ModeratorLeuk dat jullie er nog steeds mee bezig zijn. Ik ben benieuwd.

Offline  Jointjeff
Gepost op: 02 juni 2016 - 10:51
HTML interesseZiet er goed uit :-)

Welke modulen staan er naast artikelen nog op het programma?

Offline  Maarten
Gepost op: 02 juni 2016 - 12:30
ErelidZiet er leuk uit; ik heb alweer een kleine bemerking 

Ik heb ergens eens iets gelezen, ik denk dat het iets van Google was, dat het vragen van "bent u zeker" eigenlijk irritant en nutteloos is, omdat men het 8 op de 10 gevallen wellicht wel zeker is.
Ik dacht dat ik dat net even zag bij het markeren van iets als antwoord.

Let er maar eens op, bij Google producten is het meestal direct uitgevoerd, maar komt er altijd een balkje "ongedaan maken".
En ik praktijk klik je veeeel minder op "ongedaan maken" dan dat je op "ja, ik ben zeker" moet rammen.

't is maar een tip 

Offline  Pieter
Gepost op: 03 juni 2016 - 21:22
Gouden medaille

SEO guru
Wat Maarten zegt. Er zijn nog een heleboel zaken die beter kunnen qua usability. Hebben jullie wireframes gemaakt? Het kan echt wel nuttig zijn om die nog eens te overlopen. Ik zou mij blauw ergeren aan al die "Proficiat" meldingen. Maak ook prioriteiten in de flow. 1 primaire button ipv meerdere dezelfde prioriteiten. Don't let me think.

Idem voor responsive view. Ik mis logica.

Offline  Joel
Gepost op: 03 juni 2016 - 22:55
EigenaarThanks voor opmerkingen

We zijn zeker nog vanalles aant veranderen, de succes boodschappen gaan inderdaad nog herbekeken worden. Ik ga, als het grotendeels geprogrammeerd is, er een tiental mensen op laten werken en feedback vragen wat beter kan.

De opmerking van Maarten is genoteerd en hier doen we iets mee.

Offline  Joel
Gepost op: 05 juni 2016 - 19:25
Eigenaar@ Pieter: ik heb alle succes notificaties die eigenlijk overbodig zijn verwijderd.

@ Maarten: bij verwijderen bericht & markeren als oplossing, zal niet meer gevraagd worden of je zeker bent. Later implementeer ik dat je altijd zo'n actie kan ongedaan maken. Er gebeurt namelijk een logische delete in de db.

Ik heb het forum bericht ook iets rustiger gemaakt, door niet meer het voorbeeld te tonen. Je ziet nu bij wijzigen/toevoegen enkel de textarea. Wil je het voorbeeld zien, kan je naar de fullscreen modus gaan. Verder zijn de animatie effecten ook iets subtieler, zijn er dubbele knoppen verwijderd "reactie toevoegen", kan je niet meer op je eigen content voten, etc.

We zijn er weer goed ingevlogen voor de maand mei. Ik heb vandaag met mijn broer een development sessie gedaan van 8h. We hebben onder andere de architectuur/database structuur nog wat verbeterd. Het reactie/voting stukje is volledig apart getrokken. We hebben een aparte API gemaakt voor het beheren van reacties/content. Op deze manier kunnen we in de toekomst zeer snel nieuwe modules gaan schrijven en zullen we geen dubbele code moeten schrijven.

Offline  DenMette
Gepost op: 08 juni 2016 - 14:57
PHP gevorderdeSuper!!!!

Offline  wes
Gepost op: 09 juni 2016 - 00:44
PHP interesseinspinia is zeker als thema gebruikt  

Offline  Joel
Gepost op: 09 juni 2016 - 15:08
EigenaarInderdaad, goed opgemerkt! Een kenner ;)

We plannen wel om later als alle functionaliteiten klaar zijn, er nog een eigen laag over te leggen zodat het iets minder duidelijk is dat het een aangekocht thema is. Nu, op zich is dat geen ramp, maar we willen toch net die eigen identiteit er in krijgen => mooi logootje, hier en daar wat andere accentjes/kleurtjes, ...

Pagina:  
 
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.018s