login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsbericht:
Eerste screenshots van nieuwe versie!! | Gepost op: 01 april 2016 - 17:14 | 31 reacties

Heej

We hebben zeer hard gewerkt achter de schermen en kunnen al enkele screenshotjes delen.

Bekijk ze hier:

http://pho.to/A5mWx

Graag jullie feedback.

Waar we in April zoal aan gaan werken:

- Profiel bekijken/wijzigen
- Forum bericht toevoegen
- Forum comment toevoegen (op een reactie)
- Actieve topics links in navigatie vervolledigen
- Forum reactie als antwoord kunnen aanduiden
- Code highlighting in forum
- Markdown verder afwerken + shortcuts integreren
- Handleiding voorzien markdown
- Zoeken in forum
- Full screen markdown splitscreen (editor | preview)
- Chat afwerken (signalR => websockets).
- ...

Joel
Beheerder


Pagina:  

Offline  Jointjeff
Gepost op: 02 april 2016 - 17:39
HTML interesseVind het er goed uit zien, complimenten. Vooral het lichte thema. Het donkere vind ik minder, maar dat zal persoonlijke voorkeur zijn. :-)

Ik zou zelf iets meer witruimte creëren bij de forumberichten. Zowel de padding van het content-blok als de afstand van de auteursinfo met de tekst etc..

Offline  Joel
Gepost op: 03 april 2016 - 13:43
EigenaarOké, nemen we mee.

Ik ben zelf ook nog niet helemaal tevreden over de donkere theme, en ook niet helemaal tevreden over de layout van het forumbericht zelf. Dus dat komt goed uit, gaan we beiden nog wel wat aan tweaken. Wat padding zal het inderdaad wat ruimtelijker gaan maken.

Bedankt voor je feedback!

Offline  Wijnand
Gepost op: 04 april 2016 - 11:58
ModeratorIk vind 'm mooi trouwens en ik denk dat het lekker zal werken. Nice!

Donkere theme is idd niet alles.

Offline  Joel
Gepost op: 04 april 2016 - 12:14
EigenaarVinden jullie het idee van de dark theme oké? Het is de bedoeling om een instelling te voorzien dat je automatisch kan laten switchen naar dark theme om 00h00 (of ander tijdstip?).

Dark theme zelf kan ik wel nog wat tweaken. Wat vinden jullie er niet mooi aan. Is het gewoon het donkere dat je niet mooi vindt, of het contrast kleurtje (blauw)?

Graag wat extra info, zodat ik het beter kan maken! Thanks

Offline  Flex1986
Gepost op: 05 april 2016 - 03:28
Gouden medaille

Senior Member
Het idee dat je van thema kan switchen is wel leuk maar het is een blijft een gimmick. Het donkere thema mist inderdaad iets, wat dat is zou ik niet durven zeggen.

Wordt er in de nieuwe versie ook rekening gehouden met verschillende tijdzones? Ik woon en werk in het buitenland en reis ook veel. En persoonlijk vindt ik het altijd bijzonder handig als daar rekening mee wordt gehouden   Ik snap als dat geen prioriteit is aangezien ik waarschijnlijk niet de standaard gebruiker ben  

Offline  Joel
Gepost op: 05 april 2016 - 08:59
EigenaarWe slagen datums op als UTC, dus kunnen perfect de tijd volgens jouw culture tonen.

Het thema zullen we nog bekijken. We maken gebruiken van een variables.less bestand dat in heel bootstrap gebruikt wordt. Het is wel vrij gemakkelijk om een extra theme aan te maken. We zullen eerst focussen op de core functionaliteiten, en helemaal op't einde zullen we misschien eens zien of we er snel enkele leuke themes bij kunnen gooien. Maar is zeker geen must.

Ik ben nu bezig met clientside code highlighting terwijl je code aan't typen bent in een post. Pretty cool 

Offline  Jointjeff
Gepost op: 05 april 2016 - 09:57
HTML interesse@Joel: Kun je geen live-stream regelen? 

Wat betreft het dark theme: ik kan dat maar slecht onderbouwen eigenlijk. Ik vind donkere websites meestal niet zo mooi. Puur persoonlijke voorkeur.

Je zou kunnen denken dat e.e.a. met leesbaarheid te maken heeft - contrast. (Maar goed, ik programmeer juist wel weer in een dark theme.)

Maar de focus ligt zo te lezen op het 'hoofdthema' en ik heb zo'n gevoel dat ik die vooral zal gaan gebruiken. 

Offline  Flex1986
Gepost op: 05 april 2016 - 11:09
Gouden medaille

Senior Member
@Joel, hoe wel dat er cool uitziet wat is daarvan de toegevoegde waarde?

Meeste gebruikers zullen code kopiëren en plakken. En wat kleine aanpassingen maken.

Ik denk trouwens dat het veel toegevoegde waarde zal geven als er volledige cursussen kunnen worden geschreven. Dit moet volgens mij zeer makkelijk te implementeren zijn door gewoon een serie tutorials aan elkaar te koppelen. En er zijn waarschijnlijk wel mensen in de crew die een paar cursussen kunnen starten.

Voeg daar later functionaliteit aan toe voor het betalen voor cursussen en je hebt denk ik zeer waardevolle functionaliteit.

Offline  Joel
Gepost op: 05 april 2016 - 14:20
Eigenaar@Flex: ik denk dat er wel wat mensen gewoon on the fly stukjes code typen zonder iets te hoeven kopiëren. Dit zou u dan helpen geen fouten te maken, een quote te weinig of een puntkomma te weinig, etc. Tevens ziet het er wel leuk uit dat je tijdens je post al kunt zien hoe het eruit gaat zien.

(zie vb: http://share.pho.to/A68lk)

Hoe we cursussen/tutorials gaan behandelen moeten we nog over nadenken. We hebben ooit een heel cursus systeem ontwikkeld waar we misschien op kunnen terugvallen (zie vb: www.cursusphp.be). Misschien kunnen we iets soortgelijks maken voor de nieuwe Sitemasters.

Het moet tevens ook wel mogelijk zijn om kleine stukjes artikel te posten. Vb als je iets ontdekt hebt op je werkdag, iets kleins, en je wil dat snel delen met de community. Dat moet evengoed kunnen. Dus ik denk dat we op lange termijn twee modules zullen hebben: Artikels en cursussen.

Bedankt voor jullie feedback.

Offline  Flex1986
Gepost op: 05 april 2016 - 14:37
Gouden medaille

Senior Member
Cool is het zeker, maar heb jij die PHP helemaal getypt  

Ik denk dat je inderdaad op het goede idee zit om kleine en grote dingen te scheiden. Tutorials en cursussen moeten serieus zijn en gekeurd worden. Maar een plek om cool nieuwe links te dumpen zou wel gaaf zijn.

Misschien is een nieuws/link dump met suggesties een idee? Bijvoorbeeld ik zie een cool artikel over websockets en nodejs, ik schrijf een korte intro met de link en jullie kunnen die suggestie dan als nieuws/tip plaatsen.

Dit zou trouwens iets zijn waar ik wel voor terug zou komen. Een lijst met coole nieuwe dingen die mensen gevonden hebben. Daar heb ik al jaren de tijd niet meer voor om bij te houden 

Pagina:  
 
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.011s