login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsbericht:
Nieuwe Sitemasters wordt gemaakt | Gepost op: 07 maart 2016 - 10:28 | 11 reacties

Beste leden

Al een tijdje, nu ongeveer een 3 weken, ben ik en mijn broer Christophe Verheyen, bezig aan een nieuwe versie van Sitemasters.

Even kort schetsen wie we zijn. Ondertussen heb ik 4 jaar gewerkt bij Vanbreda International als software engineer, en werk ik nu 2 jaar bij SdWorx als technisch analist. Mijn specialiteiten zijn vooral .NET development, met nadruk op frontend development. Christophe werkt al 7 jaar als software engineer, waarvan het laatste jaar bij ETC. Hier doet hij zowel frontend als backend development.

We zijn de nieuwe versie aan het maken in ASP.NET (MVC) en maken gebruik van de laatste technologieŽn. Voor de front-end maken we o.a. gebruik van Twitter Bootstrap. Hier en daar (vooral voor het CMS gedeelte) gaan we gebruik maken van AngularJs om de usability te verbeteren. We voorzien meer login mogelijkheden, oa via FB en Google+. We gaan ook werken met badges/trophees om het gewoon leuk te maken en de leden te belonen voor activiteit.

Momenteel hebben we al een sterke basis, heel de architectuur is klaar en de basis functionaliteiten werken. De website is volledig responsive, dat wil zeggen dat de website er ook goed uitziet op mobiel en tablet. Momenteel zijn we aan het forum bezig, de core van de website. Daar gaan we veel aandacht aan besteden, we gaan daar bijvoorbeeld ook gaan werken met upvoting/downvoting, het kunnen toevoegen van comments op reacties, een slimmere filtering die ervoor zorgt dat de meest relavante antwoorden bovenaan staan, etc.

Ons doel blijft ongeveer hetzelfde als die we vroeger hadden, ervoor zorgen dat Nederlandstalige programmeurs van alle niveaus terecht kunnen op een community waar ze geholpen worden door de community. We gaan proberen iets meer content aan te bieden dan vroeger. Daarom willen we ervoor zorgen dat in de crew een mix komt van verschillende domeinen (PHP, .NET, JavaScript development, Mobile development, Ruby on rails, SQL, ...).

Binnenkort zullen we al enkele screenshotjes delen zodat jullie kunnen zien welke richting we naar toe gaan, maar nu is het nog even verder knallen.

We gaan af en toe een topic starten op het forum zodat jullie feedback kunnen geven. Een eerste topic gaat over hetgeen zeker moet blijven, check het forum!

To be continued...

Joel
Beheerder


Pagina:  

Offline  Jointjeff
Gepost op: 07 maart 2016 - 11:57
HTML interesseHoi Joël,

Mooi dat er wat gebeurt. Ik vind het wel jammer dat de community totaal niet is betrokken bij al deze beslissingen - en de community maakt SiMa. Wellicht ten overvloede, maar daar ben je sterk van afhankelijk.

De content breeder trekken is op zich niets mis mee, maar gezien de meest recente forum-onderwerpen is de vraag toch vooral naar PHP/MySQL/Javascript(jQuery)/WordPress etc. Nauwelijks over ASP.NET eigenlijk.

Daarnaast ligt de meeste kennis van de (actieve) leden ook bij PHP. (Corrigeer me als ik het fout heb hoor.)
Je zal dus mogelijk ook vanuit de community veel minder bijdragen kunnen verwachten - ook in de toekomst wanneer de nieuwe site weer eens aan een update onderhevig is en jullie minder tijd hebben (zoals de afgelopen jaren).

Willen jullie je ook al verbinden aan een deadline/streefdatum?

Offline  Joel
Gepost op: 07 maart 2016 - 14:14
EigenaarHoi Jointjeff,

Ik ben er van overtuigd dat er zeker genoeg developers zijn in België/Nederland met ASP.NET kennis. Ik maak me dus minder zorgen in het onderhouden van de nieuwe versie. De code is ook zeer mooi geschreven, netjes gescheiden, geen dubbele code, etc. Met andere woorden, het gaat een plezier zijn om te ontwikkelen binnen deze solution... wat niet kon gezegd worden van de huidige code. Onderhouden lijkt me dus net toegankelijker.

Er is ook gezorgd dat je echt als een team aan de website kan ontwikkelen, we gebruiken version control zowel voor onze source code als de database. Als iemand een get latest trekt, heeft die dus continu de laatste versie (SQL gewijs en code gewijs). We maken ook gebruik van een scrum board, zodat we items kunnen verdelen en goed kunnen opvolgen.

De huidige crew heeft inderdaad geen .NET kennis, maar we zien wel hoe alles verder verloopt. Ik probeer me nu vooral te focussen op de ontwikkelingen. Ik heb al enkele contacten gemaakt met professionele developers die kunnen meehelpen, ik verwacht dat er later ook wel ASP.NET developers vanuit de community geïnteresseerd gaan zijn om hun steentje bij te dragen.

Je eerste paragraaf snap ik niet zo goed. Dat je het jammer vindt dat we de community niet betrekken. Dit is toch net deze post die dat doet? We zijn net bezig. Of bedoel je dat de community mee mag beslissen in welke programmeertaal het geschreven dient te worden? Aangezien ik vooral terug aan het roer wil komen aangezien ik de laatste jaren het wat heb verwaarloosd, heb ik gekozen voor een programmeertaal waar ik mij het meeste in kan vinden. Het zou een stomme beslissing zijn om te gaan programmeren in een taal die ik niet meer door en door ken hé?

Onze streefdatum is voor 01/08 de nieuwe versie klaarkrijgen. Dit zal niet alle pagina's coveren die we nu hebben, maar de grote blokken (forum/tutorials/scripts). We hopen zoveel mogelijk content te kunnen overdragen van oud naar nieuw, hiervoor gaan we ook batch processen voor gaan ontwikkelen.

Offline  Thomas
Gepost op: 07 maart 2016 - 14:41
Moderator"Betrekken" blijft in dit geval (ook) beperkt tot "informeren".

Offline  Joel
Gepost op: 07 maart 2016 - 14:53
EigenaarDe eerste fase is informeren dat er aan een nieuwe versie begonnen is. Dat lijkt me een normale start.

Momenteel hebben we nog genoeg CORE om te bouwen waar niet echt de community bij betrokken hoeft te worden. Het is al moeilijk genoeg om echt gestart te geraken en alles goed op te zetten. Laat staan dat daar 100 verschillende meningen over binnenkomen.

We gaan zeker jullie wel betrekken met de verdere vorderingen. Vandaar dat ik ook al zei, ik toon binnenkort enkele screenshots. Ik verwacht hier dan op feedback op, waar we dan weer iets mee zijn.

Daarom dat ik ook zei, to be continued. Op elk bericht kan er gereageerd worden, en hoop ik hier feedback mee te winnen. Hopelijk wel niet enkel negatieve kritiek :-) Want dat helpt ons ook niet bepaald verder  

Offline  Jointjeff
Gepost op: 07 maart 2016 - 15:02
HTML interesseThomas schreef:
"Betrekken" blijft in dit geval (ook) beperkt tot "informeren".


Dat bedoel ik inderdaad.

Ik kan me voorstellen dat de crew/mensen die SiMa een warm hart toedragen, maar geen .NET kennis hebben, het jammer vinden dat ze nu volledig buitenspel gezet lijken te worden als het gaat om helpen met het ontwikkelen/onderhouden.

Dat buiten beschouwing gelaten, ik ben wel blij dat er actie ondernomen wordt uiteraard.

Dank voor je reactie!

Offline  Joel
Gepost op: 07 maart 2016 - 15:09
EigenaarJe hebt twee onderdelen.

1) De website onderhouden.

Hier heb je inderdaad dan ipv php, kennis nodig van ASP.NET. In het begin als we releasen zal ik en Christophe voldoende beschikbaar zijn voor bug fixes. We plannen om deze maand nog 1 tot 2 programmeurs mee te laten ontwikkelen. Dus we denken toch met minstens 3 programmeurs de nieuwe versie te starten.

2) De website modereren

Hier heb je geen kennis van ASP.NET nodig. 99% van de community hoort tot deze groep. Dus in dat opzicht verandert er niet veel.

In ieder geval, zal ik mijn best doen jullie voldoende te betrekken in de toekomst.  

Offline  remcobers
Gepost op: 09 maart 2016 - 10:33
PHP expertIk zou niet te veel focussen op hoe de website is gemaakt. Dat is niet het belangrijkst. Dat is vaak een fout die ik vind die wordt gemaakt. Focus op technische oplossingen terwijl of de website groot of klein is aan vele andere dingen ligt.

Is er voldoende kennis bij de mensen die de vragen willen beantwoorden, zijn de regels niet te autoritair en is de website goed te vinden op het internet.

Offline  Jointjeff
Gepost op: 09 maart 2016 - 10:47
HTML interesseremcobers schreef:
Ik zou niet te veel focussen op hoe de website is gemaakt. Dat is niet het belangrijkst. Dat is vaak een fout die ik vind die wordt gemaakt. Focus op technische oplossingen terwijl of de website groot of klein is aan vele andere dingen ligt.


Ik zou wel degelijk focussen op hoe de website is gemaakt / gemaakt wordt. Een solide basis is beter dan dat je achteraf steeds tegen denkfouten aanloopt omdat je hier de tijd niet voor genomen hebt.
Of bedoel je additionele functionaliteiten die niet per se nodig zijn?

Offline  remcobers
Gepost op: 09 maart 2016 - 11:12
PHP expertJointjeff schreef:
[..quote..]

Ik zou wel degelijk focussen op hoe de website is gemaakt / gemaakt wordt. Een solide basis is beter dan dat je achteraf steeds tegen denkfouten aanloopt omdat je hier de tijd niet voor genomen hebt.
Of bedoel je additionele functionaliteiten die niet per se nodig zijn?


Beiden eigenlijk.
Je bouwt iets met de gedachten dat je x functionaliteit daarin onderbrengt, daarnaast heb je altijd een lijst met dingen die je graag wilt maar nu nog niet doet om je planning te halen.
Met die lijst in je hoofd maak je een technisch ontwerp en gaat aan de slag. Ik zou het daar ook dan bijhouden en niet allemaal 'what if'jes gaan bedenken en daar rekening mee houden. Dat zorgt er juist voor dat je later tegen 'denkfouten' gaat lopen en je veel langer bezig bent met aanpassingen. Een applicatie/website moet nu goed werken en waar het in de toekomst naar toe gaat weet niemand. Dus ga je op dat moment dingen refactoren of aanpassen waar nodig.

Maar bedoelde vooral dat er veel werk nodig gaat zijn om het weer een actieve community te krijgen. Je hebt mensen van alle lagen mensen nodig. Maar vooral vraag ik mijzelf af of zo'n fora nog wel van deze tijd is. Als ik een vraag heb dan is hij nu relevant en wil ik nu een antwoord vaak. Dus stel ik vragen op IRC dan wel SLACK channels.

Dus denk dat daar vooral denkwerk in hoort te zitten. Hoe pas je het idee wat Joel van sitemasters heeft in de hedendaagse cultuur/maatschappij.

BTW; top dat er weer werk van wordt gemaakt. Ik kom hier om de paar dagen eens kijken puur uit nostalgie.

Offline  zwobbel
Gepost op: 09 maart 2016 - 12:02
PHP gevorderdeIk kijk er al naar uit. Leven de community en innovatie, top!

Pagina:  
 
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.018s