login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsbericht:
Updates | Gepost op: 25 januari 2016 - 14:23 | 19 reacties

Zoals je wellicht hebt gemerkt is het de laatste tijd redelijk stil hier, en sinds ongeveer een week laat de bereikbaarheid van sitemasters nogal te wensen over. We zijn aan het onderzoeken waar dit door komt en (of en zoja) hoe we dit gaan oplossen. Waarschijnlijke oorzaak zijn (zoekmachine)bots die onze site veelvuldig bezoeken.

Het voortbestaan van sitemasters staat ook al enige tijd ter discussie. Daarbij is de code van deze site ondertussen zodanig gedateerd dat we, waar we voorheen voor de keuze stonden om een nieuwe versie te rollen, nu toch echt binnen afzienbare tijd iets moeten verzinnen om ervoor te zorgen dat de site blijft werken (tja PHP updates he).

Mocht je vragen hebben over dit alles, stel ze gerust, op het forum of via crewbericht of PM. Je kunt natuurlijk ook op dit bericht reageren.

Thomas
Moderator


Pagina:

Offline  Daiben
Gepost op: 15 februari 2016 - 20:10
LidDus wat is het plan 

Offline  Thomas
Gepost op: 16 februari 2016 - 12:23
ModeratorDus impliceert een conclusie - zou er een conclusie moeten zijn in deze? Wanneer er iets concreets is waarvan we je deelgenoot willen maken dan hoor je het vanzelf.

Offline  fluaju
Gepost op: 27 februari 2016 - 13:13
IRC nerdThomas schreef:
Dus impliceert een conclusie - zou er een conclusie moeten zijn in deze? Wanneer er iets concreets is waarvan we je deelgenoot willen maken dan hoor je het vanzelf.


Wat een kutopmerking na tien jaar beloftes voor v3.

Offline  Thomas
Gepost op: 28 februari 2016 - 17:19
ModeratorHey, ik kan mij niet herinneren dat ik iets beloofd heb. Ik ben simpelweg wat orde aan het scheppen in deze ravage. En maak (ook) een kanttekening dat het hoog tijd wordt dat er iets gebeurt en dat het nu ondertussen meer noodzaak is dan iets anders.

Daarnaast is het nogal makkelijk roepen vanaf de tribune. Het is zo makkelijk om commentaar te leveren als je verder niets hoeft te doen of niet weet wat er allemaal speelt.

So right back at you: wat een inhoudsloze opmerking. Daarnaast probeer ik juist geen valse beloftes te maken, waar je blijkbaar zo'n hekel aan lijkt te hebben. Ik kan het ook nooit goed doen wel?

Ben je speciaal ingelogd voor het maken van deze opmerking? lol. Maar misschien is dit wel de eerste stap: "But first, you need to GET MAD!"

Offline  Daiben
Gepost op: 28 februari 2016 - 21:46
LidHet enige wat ik hieruit kan afleiden is dat jij een auto moet starten zodat er eventueel mensen zijn die willen instappen en die gezamelijk een route kunnen bepalen. Maar wat jij doet is weer indirect saboteren. Dus dan ben je over een jaar weer geen steek verder.

Offline  Thomas
Gepost op: 29 februari 2016 - 00:41
ModeratorIk hoef niets te saboteren want deze site heeft al min of meer zijn eigen graf gegraven. Het enige wat nu is veranderd is dat de datum van de begrafenis redelijk definitief is.

Daarnaast moet ik niets, hoeft de crew van deze site niets en vind ik het nogal vooringenomen dat wij iets zouden moeten leveren. Je vergeet wellicht dat dit alles op vrijwillige basis gebeurt. We don't owe you jack. Wanneer deze site betaalde diensten zou hebben, dan zouden we wellicht verplichtingen hebben. Dat is echter niet het geval. Het gebruik is volledig gratis (en nog is het niet goed lal). En sommigen onder ons hebben iets wat sterk lijkt op een leven buiten deze site.

Het enige wat we niet hadden moeten doen is allerlei beloften maken die we niet na konden komen. Ik denk echter niet dat dat ooit de insteek is geweest... en menigeen de teleurstelling dat het zo gelopen is deelt. Maar met tactloze verwoordingen van deze frustraties schieten we niets op.

Anyhoo, in eerste instantie moet hier iets voor in de plaats komen voordat het van ellende omvalt. Heel veel ruimte voor innovatie is er gegeven het tijdsbestek en resources niet maar als men input heeft die zinvol/nuttig/nodig is dan kan (kan, geen garanties) die meegenomen worden.

Het is per definitie onmogelijk om iedereen tevreden te houden of te stellen, dus (conclusie) dat ambiëren lijkt mij naïef en is op termijn voor jezelf vreselijk demotiverend. Je ("de community") kunt een aantal dingen doen:
#1 (op) je eigen (manier een) bijdrage leveren
#2 het zelf beter doen
#3 gewoon niets zeggen en wel zien waar het schip strandt

Waarom mensen dan toch moeten reageren en via die weg over een vuur lijken te willen pissen wat allang uit is ontgaat mij.

PS De auto is gestart, maar ik ben inmiddels niet meer de bestuurder. Ook weet ik niet wie de navigatie regelt, of er uberhaupt op de kaart wordt gekeken noch of er een concrete bestemming is. En ik vraag mij af of er voldoende is getankt zodat we onze eerste concrete tussenstop (waar dat ook moge zijn) halen. Dus ik zit nu voorlopig nog op de achterbank en ga voor #3.

Hoe je het ook wendt of keert, mijn verdienste is dat iedereen nu weer wakker is zodat men het naderende ravijn op zijn minst bewust ziet aankomen. Ik was dan ook al ongeveer twee jaar aan het roepen. No need to thank me.

Offline  fluaju
Gepost op: 01 maart 2016 - 23:51
IRC nerdThomas schreef:
Hoe je het ook wendt of keert, mijn verdienste is dat iedereen nu weer wakker is zodat men het naderende ravijn op zijn minst bewust ziet aankomen. Ik was dan ook al ongeveer twee jaar aan het roepen. No need to thank me.


Val niet over de arrogantie van die uitspraak als je wil 

Offline  Thomas
Gepost op: 02 maart 2016 - 11:02
Moderatorfluaju schreef:
Val niet over de arrogantie van die uitspraak als je wil

Sorry, maar wie ben jij precies?

Als ik uitga van jouw verdiensten op deze site aan de hand van je profiel dan denk ik dat ik toch net iets meer recht van spreken heb dan jij (en dan heb ik het nog niet eens over de inhoud van die bijdragen). Dat is pas arrogant, toegegeven, maar je onnozelheid lijkt niet op een redelijke manier te bestrijden.

Daarnaast heb je nu twee reacties gegeven en beide voegen helemaal niets toe aan dit topic. Misschien is bashing wellicht ingeburgerd hier ondertussen, maar ik denk niet dat dit iets wat uitgedragen zou moeten worden.

Tenzij je iets toe te voegen hebt aan dit topic stel ik voor dat je gewoon zwijgt. Ik snap uberhaupt niet dat je de moeite neemt om in te loggen en hier enkel de boel onder te schijten.

Ben ik automatisch de kop van jut geworden omdat ik mij als enige van de crew hier laat zien? Een van de redenen dat ik hier ben teruggekomen is mede vanuit:
- onvrede dat er weinig leek te worden ondernomen en sitemasters hoe langer hoe meer lijkt een roemloze dood te gaan sterven
- de wil om een actieve bijdrage te leveren
- het idee de boel weer in beweging te krijgen

Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik denk dat ik daarin succesvoller ben dan jij met al je misplaatst venijn. Ik ben niet je "vijand" hier.

Denk de volgende keer eerst even na en tel tot tien voordat je hier weer een haatvolle (maar inhoudsloze) oneliner plaatst. Thanks.

Offline  Pieter
Gepost op: 02 maart 2016 - 19:47
Gouden medaille

SEO guru
Wow, mijn login werkt nog steeds. 

Ik wens jullie succes. Als ik één tip mag geven: zorg dat er een duidelijke structuur is in wie wat doet. Dat is praktisch waar elke vorige versie op vastgelopen is. Er zijn vrijwilligers, maar vrijwilligers wilden destijds niet werken voor iemand die op een ivoren toren alles in zijn handen wilde houden. Er ontbrak structuur. SiteMasters had al lang een halve bedrijfsvorm/VZW moeten worden waar ook de geldstromen duidelijk en transparant beheerd werden. De kosten erin stoppen zonder de baten doet niemand.

Over de nieuwe versie, werk met een treffelijk versiebeheer en zorg dat je niet alle oude inhoud weggooit. Het zal dagen/weken(?) kosten om dergelijke migratie goed te maken, maar dat is de enige waarde die Sitemasters op dit moment heeft.

Jullie zitten met mensen in de community die heel goed weten hoe zo'n project aangepakt moet worden. Durf feedback te vragen, eerder dan intern in een groep van 3-4 mensen wat in het wilde weg te werken. Setup, wireframing, design, development, testing, deploying, workflow,... Er komt een pak meer bij kijken dan 12 jaar geleden.

Het zou mooi zijn mocht SiMa het hoofd boven water kunnen houden, ook al is het nu eerder een relikwie.

Pagina:
 
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.01s