login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Script manieren

Offline marten - 15/06/2007 14:20
Avatar van martenBeheerder Ben weleens benieuwd hoe jullie aan de slag zijn met scripten. Wat doen jullie als je script / designed? En wat gebruiken jullie bij het scripten / designen? Bij mij is het als volgt:

Ik heb een laptop van mijn werk waarop ik script. Hieraan heb ik dan mijn tweede monitor aangesloten (19'' Samsung TFT). Wanneer ik aan het scripten ben heb ik altijd muziek op. Ene keer is dat jumpstyle / trance en een andere keer heb ik liever radio veronica of Bon Jovi / Guus Meeuwis of iets in die geest op staan. Verder loop ik altijd veel tijdens het scripten. Om na te denken om even mijn hoofd te legen zodat ik daarna weer lekker aan de slag kan. Ik drink tijdens het scripten erg veel water. Ook brengt mijn vriendin weleens een bakkie leut bij me (Waar menig admin hier jaloers op is ). Verder houd ik mijn uren en projecten strikt bij in het programma TimeWriter. De tijd dat ik iets voor niets doe ben ik namelijk voorbij 

Ben benieuwd wat jullie beleven / doen tijdens het scripten.

Groeten,
Marten

18 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Ultimatum - 15/06/2007 14:32
Avatar van Ultimatum PHP expert Ik script thuis en op het werk (stage), beiden gaan iets anders :

Thuis werk ik op mijn laptop en daar heb ik alleen de benodigde programma's aan die ik ook alleen maar nodig heb (photoshop, phpED, Navicat e.d.). Op het linkerscherm van mijn normale pc heb ik dan internet opstaan om dingen op te zoeken enzo. En op mijn rechterscherm heb ik dan een film opstaan, meestal 1 die ik al gezien heb zodat ik niet elke 5 minuten word afgeleid maar dat ik het wel allemaal gewoon volg in mijn ooghoeken 

Op mijn stage ehb ik een normale pc met 2 beeldschermen, hier heb ik gewoon radio538 de hele dag aanstaan om de speaker dus iedereen kan meegenieten hier . Verder loop ik soms ook rond/ ga wat anders doen als ik er niet uit kom. Of ik het ga het gewoon op papier schrijven wat ik wil en dan ga ik gewoon wat krabbelen met wat manieren die zouden kunnen en daarna ga ik het proberen uit te werken.

Dat is een beetje wat ik de hele dag hier doe 
Offline Wim - 15/06/2007 14:35
Avatar van Wim Crew algemeen 17" tft scherm met een goed keyboard (logitech media elite) en een goede muis (logitech mx 1000, draadloos, laser).

Meestal werk ik in Quanta (voor linux), en soms (als ik een laptop gebruik) met dreamweaver.

Met wat bier oid in mijn bloed (niet te veel uiteraard) lukt het scripten over het algemeen iets beters... (onlogisch?!?)

Muziek staat meestal ook op, en dat is dan electro/techno/house/gheto/.... (van Uffie tot Buscemi tot Green velvet ...)

Maar marten, jump en house ligt wel zeeeeeeer ver uitelkaar ...
Offline marten - 15/06/2007 14:37
Avatar van marten Beheerder
Citaat:
Maar marten, jump en house ligt wel zeeeeeeer ver uitelkaar ...


En vind het beide leuk Tis wel zo dat wanneer ik moeilijke berekeningen in php (Zoals laatst een auto verzekering berekening) moet uitvoeren dat er dan een rustig muziekje op staat 
Offline Abbas - 15/06/2007 18:18
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Thuis werk ik zowel op m'n laptop als PC, ze staan naast elkaar op den bureau. Scripten/programmeren doe ik vooral met Visual Studio. Muziek staat zo goed als altijd op: gaande van R&B tot JumpStyle en soms een stukje piano om goed te kunnen nadenken 
Offline GTW - 15/06/2007 19:06
Avatar van GTW Gouden medaille

PHP gevorderde
Ik werk op een oud(er) systeem. een 17" CRT monitor en nog een 15" CRT ernaast. ik heb echt áltijd muziek opstaan tijdens het scripten/werken. dit varieert zwaar, van pop, tot death metal, progressive rock, maar ook hardstyle, jumpstyle, hardcore. Wat drinken gaat er ook altijd in, wat bier, of water meestal.
Offline Martijn1989 - 15/06/2007 19:14
Avatar van Martijn1989 PHP ver gevorderde Ik werk altijd op me extreem zieke Dual Core laptop van Dell haha, lekker muziek op en in PHP Expert Edtior 3.2.1 om het uur loop ik ff naar beneden ofzow .. en als het niet wil lukken zet ik ff snel een spelletje op.
Offline HellsChicken - 15/06/2007 20:40
Avatar van HellsChicken Nieuw lid Ik werk hier met mijn 15,4" laptop, helaas nog op Windows (Binnenkort over op Ubuntu) af en toe een 17" beeldscherm erbij. Altijd muziek aan (Meestal hard.fm) Laatste tijd zit ik ook af en toe buiten (Helaas gaat de accu niet zo snel meer mee.) Ik programmeer/script in Editpad Lite en ik gebruik Netdrive om alles direct via FTP te uploaden. Daarnaast heb ik Opera 

IRC en MSN heb ik altijd aan. Ik doe meerdere dingen tegelijk. Namelijk servers beheren, programmeren, nieuwe dingen uittesten, films kijken, eten en drinken.

Daarnaast heb ik gemerkt dat ik als ik honger hebt, ik slechter programmeer, ook als ik geen cola naast me hebt . Ook zit ik echt uren achter elkaar achter m'n laptop Dan wordt ik het zat en ga ik buiten rondje fietsen ofso.

Op m'n stage werk ik heerlijk achter Ubuntu, met Quanta Plus en Opera !ubuntu++
Offline Pieter - 15/06/2007 21:01
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Als ik sites maak:

Maak ik ze op de macbook pro 15,4". Naast me staat een andere zelf samengestelde computer met 20" scherm.

Ik draai Mac osX, Ubuntu (virtueel), win XP.

Ik test op de volgende browsers:
Opera (mac/wind), Safari (mac), IE6(win), IE7(win), FF (mac/win), sunrise(mac), shiira(mac)

Ik ben het merendeel van de tijd bezig met het XHTML strict brengen van vanalles en nog wat. Ik script in smultron (mac), of notepad++ (win).
Geen grafische previews, gewoon gezond verstand en kleurenopmaak. CSS & HTML ken ik van buiten.

Php ben ik langzaamaan bezig aan het leren.

Tijdens het scripten werk ik met goed wat 80ies hits in de achtergrond (itunes) of luister ik naar een leuke podcast.

@Marten, mijn vriendin brengt me ook wel een bakje, maar alleen als ik er geld mee verdien, dan weet ze dat ze er onrechtstreeks ook iets van terugziet 
Offline Stijn - 15/06/2007 21:20
Avatar van Stijn PHP expert Voorlopig script ik enkel op één 17" scherm maar na mijn vakantiejob een tweede kopen van 19" omdat dat sneller werkt en ook aangenamer.

Verder script ik in linux met Zend Editor. Het gebeurt dat ik onder windows script maar daar komt binnenkort verandering in. (ga me HDD onder ext3 draaien en ubuntu erop plaatsen).

Verder drink ik alles wat in mijn buurt sta behalve koffie (als ik een vriendin heb marten brengt die mij gewoon een 7 gangen menu ). Eten doe ik constant achter me pc, varieert van chips tot warm voedsel (me favoriet is 1 liter yogurt).

Muziek staat altijd aan, of ik nu script of niet. Ik luisteren altijd naar de zender FearFM, leuke zender en draaid altijd me favoriete muziek (jumpstyle). Nuja je merkt dat wel dat je de hele dag naar internetradio luistert want ik zit namelijk terug op smallband (damn you limits). Dan luister ik simpelweg naar me eigen collecties jumpstyle.
Offline finduilas - 15/06/2007 21:30
Avatar van finduilas PHP gevorderde Ik script op school (wat verplicht is) en thuis.

School doe ik eigenlijk bijna niets behalve zeveren.
Thuis zit ik altijd te scripten met muziek aan. Het is ook varierend hoe ik welgezind ben. Af en toe ook een pauzetje om wat bij te tanken.
Offline Depypere - 15/06/2007 22:08
Avatar van Depypere HTML interesse Zit op school in me laatste jaar multimedia, krijg 18 uren prakijk.
5u Flash AS, 4u Final Cut Pro, 3 u DHTML & PHP, 2u toeg.inf, 4u Digitaal ontwerp (Ps, Ill, Indesign)! En buiten school ben ik nog veel bezig met sport en 's avonds wat op msn en sitemasters zitten, en vooral bzg met ontwerpjes maken en in flash werken terwijl ik naar muziek luister.
:\
Offline Rik - 15/06/2007 22:10
Avatar van Rik Gouden medailleGouden medaille

Crew algemeen
Ik zit aan een best groot hoekbureau met een gigantische 17" bak van tien jaar oud. Verder staat er van alles op mijn bureau: een printer, een radio, stapel spellen en naast me staat een kast met schoolboeken. Ik wissel meestal huiswerk met scripten af. Bijna altijd staat er ook iets van chat aan: GoogleTalk, Msn of Skype.

Notepad++ vind ik echt de beste editor en die heb ik bijna altijd wel aan staan met een paar scripts open. Op mijn pc draait Apache, MySQL, PHP en ik heb Navicat (naar een tip van Marten) geinstalleerd staan. Dat werkt prima! Als ik er niet uitkom ga ik ff m'n mail checken of op Sima kijken.

Tussendoor heb ik altijd Sky Radio opstaan en ga ik af en toe ff wat eten, drinken of wat anders doen. Testen doe ik eerst altijd Firefox 2, dan in Internet Explorer 7, dan (door multipleIE) in Internet Explorer 6 en sinds kort ook in Opera 9 en Safari. Alle extensies die ik voor Firefox geinstalleerd heb staan helpen ook wel moet lekker scripten.
Offline gothmog - 15/06/2007 22:12
Avatar van gothmog Lid Ik script thuis, eerst was het een hobby, nu voor geld. Ik doe het op een nu nog wat trage computer, later wat beter hoop ik. Ik maak gebruik van Dreamweaver en af en toe Photoshop (natuurlijk allemaal CS3).
Ik heb ook een samsung 19" scherm, Syncmaster 913v om pcies te zijn. Tijden scripten msn ik hoofdzakelijk en wissel ik het af met spelen van spellen, ter ontspanning.:D En luist naar veel muziek, beetje rock/indie/britpop.
Ik doe dit zo'n 2 uur per dag, er bestaat namelijk ook nog iets anders dan cyberlife...
Offline Stijn - 15/06/2007 22:32 (laatste wijziging 15/06/2007 22:54)
Avatar van Stijn PHP expert
Citaat:
er bestaat namelijk ook nog iets anders dan cyberlife...
Heb je een download daarvan? 

@hieronder: daarom dat ik ook geen leven heb hé dankjewel Telenet
Offline marten - 15/06/2007 22:34
Avatar van marten Beheerder Kan jij toch niet binnenhalen met je internet verbinding 
Offline vinTage - 15/06/2007 23:41
Avatar van vinTage Nieuw lid In dat geval (want er gaat toch e.e.a. verwijdert worden)

Als ik script wil ik niks aan mn kop hebben, geen knipperende msn/irc taskbar dingetjes.
Ik zit gewoon in de woonkamer aan een groot bureau zodat ik ten alle tijden mn meissie kan zien (en de kids kan vragen(zeggen) dat ze een bakkie leut moeten ztten, de fles "water" staat gewoon op mn bureau (kom ik niet aan voor 23:00, in tegenstelling wat sommige andere wel denken )

Ik script ook niet meer voor niks, tenzij het over een flash vraag gaat (voor op eender welk forum ik wel eens kom).

Op deze computer heb ik maar één aansluiting voor een monitor, maar op mn vorige had ik er wel 2 en ik moet zeggen dat ik dat wel mis.
Graag had ik ook hier een 2e monitor (1024*768 om de lay te zien zoals 90% van de wereld het ziet)

Als ik die 2e monitor niet nodig heb omdat ik niet aan het scripten ben, dan zou daar een loeiharde porno op draaien (geluid uit ivm tv kijkende medehuisgenoten (kids/vrouw)

Ok, na forum kuis mag ook bovenstaande weg daar dit even grote zever is als mn voorgaande reacties 
Offline Pieter - 16/06/2007 08:37
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Lol @ Vintage.

Ik zie je kleine Vintagekindertjes en Vintagevrouw al rondlopen :-).
Het wordt tijd dat je hierover eens wat meer vertelt .
Offline JBke - 16/06/2007 09:09
Avatar van JBke PHP gevorderde ik heb een laptop van het werk waar ik vooral al mijn code op schrijf in kladblok tijdens het werk in de dag. 's Avonds zit ik dan meestal aan mijn desktop met 2 schermen. Lekker muziekje op (Zelfde als marten eignlijk varieert de soort van mijn stemming en/of de kinderen al slapen:D ) verder gebruik ik dan Adobe Web Premium CS3, vooral dan Dreamweaver en Photoshop. Meestal staat op mijn ander scherm FF open om zo eenvoudig dingen te kunnen opzoeken waar ik zelf niet uitkom. Ik heb ook een aantal goede boeken over PHP 5 / MySQL en JavaScript. En als ik er echt niet uitkom (of ben te lui om zelf te googlen), heb ik nog steeds SIMA.

Voila, dat is mijn manier van programeren en designen.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.193s