login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Monopolie Positie van Microsoft | Pagina 2

119 antwoorden

Gesponsorde links
Offline nemesiskoen - 27/02/2007 21:43 (laatste wijziging 27/02/2007 21:44)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Maar vinTage, jij bent een Nerd 
Ik wil hier trouwens geen anti-linux actie voeren. Ik zeg gewoon dat Linux niet voor mij is gemaakt, en dat al die anti-windows argumenten echt niet nodig zijn... omdat Linux evenveel nadelen heeft als Windows.
Offline vinTage - 27/02/2007 21:46
Avatar van vinTage Nieuw lid jeuj, ik ben een nerd (ben ook lelijk, dus da past psies in het straatje )
Offline Stijn1 - 27/02/2007 21:49 (laatste wijziging 27/02/2007 21:50)
Avatar van Stijn1 Gouden medaille

PHP ver gevorderde
Ik heb hier thuis een PII waar windows 95 op stond. Daarop heb ik kubuntu geïnstalleerd en hier heb ik geen problemen mee gehad. Het draaid goed, nog niet gecrashed. Alleen is het wel wat traag, maar dat was met windows ook (wat er nu nog opstaat, en wel nog gecrashed is.) Ik gebruik die pc alleen maar om kleine testjes te doen met elektronica dus moet hij niet snel zijn, maar het werkt wel beter met linux dan met windows!
Offline Stijn - 27/02/2007 21:54 (laatste wijziging 27/02/2007 21:55)
Avatar van Stijn PHP expert Eigenlijk zouden we best over het artikel praten ieder heeft zijn pro en contra's. Maar wat ik niet snap is het nut om alles te encrypten?!
Offline Abbas - 27/02/2007 22:08
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Veiligheid!
Offline Stijn - 27/02/2007 22:10
Avatar van Stijn PHP expert ja maar is het nodig om ieder klein ding te encrypten? Dat het gebeurt bij belangrijke mensen maar bij de gewone home user? Volgens mij is dat een vals veilig gevoel creëren bij de gebruikers, want ik zie niet in dat virussen daar geen gebruik van gaan maken.
Offline Abbas - 27/02/2007 22:23
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Hoe kunnen virussen in jouw ogen geëncrypteerde gegevens gaan beschadigen/kwaad doen?
En als het ze toch zou kunnen lukken zouden ze eerst moeten gedecrypteerd worden of zoiets, wat al minder gemakkelijk is. Dus is het niet echt een "vals" veiligheidsgevoel!
Offline Soebam - 27/02/2007 22:44
Avatar van Soebam HTML ver gevorderde Denk je dat encrypted data niet weggegooid of roekeloos verandert kan worden? Net zo gemakkelijk hoor, en dan is het evengoed verprutst. Wat virussen en veiligheid betreft, linux >>>> windows
Offline Abbas - 27/02/2007 22:48 (laatste wijziging 27/02/2007 22:52)
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
@Soebam: LEES
Citaat:
Eigenlijk zouden we best over het artikel praten, ieder heeft zijn pro en contra's.


Er zijn er die van geen ophouden weten he! 

@die "nerd" van hieronder 
Geen bepaalde "sollicitaties" hier dan?! 
Offline vinTage - 27/02/2007 22:51
Avatar van vinTage Nieuw lid pff staat in ontspanning, daar mag je bijna alles doen wat je denkt 
Offline nemesiskoen - 27/02/2007 22:51
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Iemand heeft duidelijk nog geen kennis gemaakt met Server 2003. En inderdaad, dit is geen "Windows <> Linux" discussie, maar een: "bespreek dat artikel over microsoft"-discussie.
Offline Soebam - 27/02/2007 23:28
Avatar van Soebam HTML ver gevorderde Wel het artikel gaat toch over windows en ook over unix? 

@vinTage, geeft niks. Titjes slaat terug omdat ik eerder wat onbeschoft was tegen hem..:p
Offline Abbas - 27/02/2007 23:58
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Neen, je was niet echt onbeschoft maar er waren al veel te veel "offtopic - reacties" en er wordt dan verder over het odnerwerp gediscussieerd en jij gaat dan weer ineens beginnen over de discussie Windows - Linux...

Maar dat maakt nu niet meer uit 
Anders moet er hier maar eens een 'sticky' topic geopend worden over deze discussie 
Offline nemesiskoen - 28/02/2007 00:45
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Het artikel gaat in de verste verste over Linux, en al zeker geenn pro-contra argumenten voor zowel windows noch linux. Het gaat over een nieuwe aanpak van microsoft, om kopiëren tegen te houden.
Offline Stijn - 28/02/2007 09:53
Avatar van Stijn PHP expert Dus eigenlijk als we de lijn gaan doortrekken, is de veiligste site de site die iedere tekst encrypt alvoors deze verstuurd wordt of opgehaald wordt.
Offline Godlord - 28/02/2007 13:19
Avatar van Godlord PHP gevorderde
Citaat:
[quote]zelfs 4 films tegelijk laten lopen, welke in elkaar overvloeien, zonder enige hapering? Windows kan dit nog niet eens met 2 op hetzelfde systeem!


Dat deed mac 5 jaar geleden al...[/quote]
Amiga deed dat 10-15 jaar geleden al en waarom zou je uberhaupt 2 films tegelijk afspelen?

Windows Vista is troep, waarom elke byte/bit encrypten als het geen nut heeft. Mensen kunnen toch een programma schrijven die de DLL's weghaalt ofzo, dan is je Windows Vista ook naar de haaien. Windows is niet bepaald veilig net zoals andere OSes nadelen hebben, amiga is te duur, linux heb ik nog niet meegewerkt en MAC heb ik eigenlijk geen idee van ik moet nog nadelen daarin vinden. Ik vind Windows eigenlijk afschuwlijk. Windows crasht wel meer dan 20 keer per maand hier en nee dat is niet omdat ik er mee knoei maar omdat dat ding sommige dingen gewoon niet aankan. 90% van de wereld bevolking kan voor mij part Windows hebben, maar als Windows Vista zo een troep blijft dan en tot een andere OS heel erg bekend wordt dan zal Windows nog maar 30-70% hebben. Windows Vista kan nog niet eens een programma draaien en er zitten zoveel lekken in tot het kleinste virus al kan binnen dringen. Windows Vista heeft ook nog onmenselijke systeem eisen. Microsoft denkt tot mensen 3D willen en betere muziek, dat klopt maar niet zo erg tot ze rond de €1000-3000 moeten uitgeven voor Windows Vista.
Offline TotempaaltJ - 28/02/2007 13:21
Avatar van TotempaaltJ PHP interesse Veel mensen nemen: Een nieuwe versie van Outlook en Word en IE 7, neem een of andere dure virusscanner (Norton ofsow), klaar!
Ik geef wat alternatieven:
Outlook; Thunderbird, veel veiliger. Word; Openoffice, gratis, en naar mijn zeggen beter! IE 7; Firefox, weer gratis, en ook veiliger. Dure virusscanner: AVG Free Edition, gebruik ik al maanden, en ik heb nog nooit een virus gehad, terwijl ik alles download wat ik tegenkom.

Sorry voor dat, het had er niks mee te maken, maar toch. Enneuh, back ontopic:
Ik zou Linux vaker gebruiken als ik er spelletjes op kon spelen.:D
Offline Den_Tomme - 28/02/2007 13:32 (laatste wijziging 28/02/2007 13:55)
Avatar van Den_Tomme PHP interesse Linux is beter. Punt. Linux is stabieler, veiliger en je kan er meer op. Je hebt zoveel functies die windows niet heeft. Geen wonder dat 99% van alle servers op unix-based systemen draaien. Het enige wat in hun voordeel speelt is dat bijna iedereen windows gebruikt! Moest iedereen Linux gebruiken zouden er nog meer beveiligingen en functies uitkomen omdat de community ook zal vergroten, er zullen betere drivers uitkomen en ook spelletjes. Het enige nadeel van linux is nog steeds dat het niet genoeg wordt ondersteund door hardware fabrikanten en software fabrikanten! En zolang daar geen verandering in komt zal dit ook niet veranderen.

Het schrikt mensen af terwijl de enige manier is om dit om te keren meer mensen met linux te laten werken! Het is een beetje een vicieuze circel. En iedereen die beweerd dat Windows beter is als Linux heeft ofwel nog nooit een computer aangeraakt of denk dat linux een plaats is in Azie.^^

Citaat:
Ik vind persoonlijk Windows weer een stuk fijner werken. Niet alleen omdat ik er al langer mee werk maar omdat ik het bestandssysteem ook fijner vind.


Hoe in godsnaam kan je NTFS, Het bestandsysteem van windows fijn vinden? Hoe kan je in godsnaam een bestandssysteem fijn vinden? Weet je wel wat een bestandssysteem is? Het deel dat communiceerd tussen je computer en besturingssysteem... Van hoe dat werkt heb ik geen last hoor, niemand trouwens.

Citaat:
Microsoft heeft dat kapitaal dan ook echt wel verdiend. Mac had het kunnen hebben als ze in de jaren 80 naar Bill Gates hadden geluisterd en hun OS ook op non-mac systemen hadden laten draaien.

En over die vrijwilligers, laat me alsjeblieft niet lachen. Alleen de beginners en kleine-module schrijvers zijn nog echt vrijwillig bezig. De rest wordt allemaal (dik) betaald. Waarom denk je dat je moet betalen voor de grotere distro's. Het feit dat veel zaken onder GPL worden gereleased (of een andere licentie) wil niet zeggen dat het allemaal vrijwillig gebeurt.


Doe gewoon man! Apple was eerst (eigelijk xerox, maar doet er niet toe) Bill Gates heeft Steve Jobs bedrogen man! Ooit al de film Pirates of Silicon valley gezien? Krijg uw feiten juist. De grootste distributie is volledig gratis (ubuntu), novell werkt zelfs samen met microsoft die zijn ook een van de enigste die er geld voor vragen (er zijn er nog een paar andere)

En aub man! Windows grafisch sterker als linux? Waar ben jij in godsnaam mee bezig? Heb jij ooit al eens KDE gezien? De 4 virtuele desktops?

Het klopt inderdaad wel dat linux slechte drivers heeft, maar hoe zou dat toch komen?

Ubuntu is bij mij in een half uurtje geinstaleerd en werkte perfect. De reden waarom dat bij jouw niet ging is denk ik bij jezelf te zoeken hoor...

Citaat:
Ten tweede hebben we niet RedHat maar Gnome -> EN <- KDE geprobeerd, en bij allen liep het mis!


Hoe kan je nu in godsnaam een desktop omgeving vergelijken met een distributie? Je kent er echt niks van, hou je er toch buiten jongen. Probeer Fedora dan eens te vergelijken met ubuntu of kubuntu... dan kan je spreken
Offline Gerard - 28/02/2007 13:57 (laatste wijziging 28/02/2007 14:02)
Avatar van Gerard Ouwe rakker
Citaat:
Hoe in godsnaam kan je NTFS, Het bestandsysteem van windows fijn vinden? Hoe kan je in godsnaam een bestandssysteem fijn vinden? Weet je wel wat een bestandssysteem is? Het deel dat communiceerd tussen je computer en besturingssysteem... Van hoe dat werkt heb ik geen last hoor, niemand trouwens.
Erh, ja dat weet ik donders goed. En ik vind NTFS inderdaad fijn.

Citaat:
En aub man! Windows grafisch sterker als linux? Waar ben jij in godsnaam mee bezig? Heb jij ooit al eens KDE gezien? De 4 virtuele desktops?
Ja, gezien. Vind windows nogsteeds fijner.
Offline Stijn - 28/02/2007 14:01
Avatar van Stijn PHP expert @bigboss , den_tomme: dit is geen promoot topic over linux maar over het artikel.
@bigboss: je kan gamen onder linux, verricht eens wat google werk. Ik speel UT , Quake en Wolfenstein onder kubuntu.
Offline Den_Tomme - 28/02/2007 14:23
Avatar van Den_Tomme PHP interesse
Citaat:
Erh, ja dat weet ik donders goed. En ik vind NTFS inderdaad fijn.


Geef dan maar eens de voordelen tegenover FAT32, dat linux/unix gebruikt en de voordelen die ook merkbaar zijn...


Citaat:
Ja, gezien. Vind windows nogsteeds fijner.


Alles wat Vista kan, kan linux, maar dan 10x beter... 4 Desktops, Transparancy, Blur,... en het verschil is dat linux geen duo cores nodig heeft of 2gig ram maar het gewoon kan met de computers die de mensen tegenwoordig hebben. En dan ook nog deftig (zonder 10x te crashen) Ik kan er echt niet bij wat sommige van jullie toch met windows hebben hoor???

Ik vloekte een paar jaar geleden ook op Linux en OS X maar het is gewoon een feit dat het stabieler en beter is. Je bent gewoon gewoon om met Windows te werken, je kan andere besturingsystemen pas beoordelen als je met elk een even lange tijd hebt gewerkt
Offline Rens - 28/02/2007 14:25
Avatar van Rens Gouden medaille

Crew algemeen
Gaat dit nu weer zo'n Linux vs. Windows discussie worden?
Terug ontopic graag!
Offline Gerard - 28/02/2007 14:34
Avatar van Gerard Ouwe rakker
Citaat:
Geef dan maar eens de voordelen tegenover FAT32, dat linux/unix gebruikt en de voordelen die ook merkbaar zijn...

Linux gebruikt ext2/ext3?

FAT32 partities mogen maar 32GB zijn en ondersteunen geen files > 4GB. Daarnaast heeft NTFS ondersteuning voor rechten-beheer, encryptie en compression.

En zo nog 1001 dingen, google zelf maar.
Offline Ibrahim - 28/02/2007 14:44
Avatar van Ibrahim PHP expert
Citaat:
Alle transport van ‘commercial content’ tussen onderdelen van de computer zelf wordt namelijk ook vercijferd. Dat kost de centrale en grafische processors ontzettend veel extra rekenwerk. En als een onderdeel, bijvoorbeeld het beeldscherm, alleen een ‘ouderwets’ (niet-beveiligd) signaal accepteert? Dan vermindert Vista de beeldkwaliteit. En niet zo'n klein beetje.

Zelfs data die tijdelijk op schijf gezet wordt om werkgeheugen vrij te maken (‘swapping’), wordt vercijferd. Maar dat geldt alleen voor ‘commercial content’. Over informatie die voor de gebruiker van een pc belangrijk is, zoals details van bankrekeningen, maakt Vista zich geen zorgen.


Ik begrijp het niet goed, wat probeert MS nou te encrypten ?
En encryptie is toch om te keren ??
Offline nemesiskoen - 28/02/2007 14:46
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Wat zo geweldig is aan NTFS, zoals Proximus al aanhaald, is dat het ook rechten-beheer heeft. Dat is een beetje zoals bij postgresql, dat je niet meer in je php moet gaan knoeien, maar dat postgresql kan bepalen wie er waar aankomt.

Daarbuiten, als je toch zo voor het grafische geile bent, schaf je toch gewoon Leopard aan dat er binnenkort aankomt. Verdomd krachtig, ongelooflijk eenvoudig in gebruikt en grafisch kan je niet beter krijgen... Voor de grafische kwaliteiten een OS verkiezen is onzin.

En nja... zolang die drivers niet ondersteund gaan worden voor mijn PC'tje kan ik toch moeilijk daar Linux op knallen. Dus dat ze maar eerst zorgen dat dat gaat.

Citaat:
En iedereen die beweerd dat Windows beter is als Linux heeft ofwel nog nooit een computer aangeraakt of denk dat linux een plaats is in Azie.

Volgens mij ben jij gewoon 'over'-overtuigd van je mening dat je begint te roepen in het niets.

Citaat:
Geen wonder dat 99% van alle servers op unix-based systemen draaien.

Grapjas:-) Er is een klein verschil tussen de meerderheid en 99%... Jij houdt blijkbaar van overdruiven, iets wat je argumenten direct niets waard maken.
Offline Den_Tomme - 28/02/2007 15:06 (laatste wijziging 28/02/2007 15:12)
Avatar van Den_Tomme PHP interesse Moest NTFS dan toch zo veilig zijn als jullie beweren, waarom heb je dan zoveel virussen en crashes op windows? Omdat het geen fuck uitmaakt . Daarom vroeg ik om MERKBARE voordelen.

Je kan inderdaad geen partities groter als 32gig formateren op een FAT32 schijf met XP of 2000 en dat is een nadeel voor windows, niet voor FAT32

Ik wil niet beweren dat FAT32 beter is als NTFS want dit is niet zo. Maar heeft iemand daar last van? Ze beweren veiliger enzo te zijn maar het grote deel van de servers wordt nog steeds gerunned door linux/unix en die hebben ook de grootste schijfruimte, waarom kiezen zij dan niet voor microsoft/ntfs?

En voor de grafische kwaliteiten een OS verkiezen is niet zo'n onzin. Waarom kiest een gebruiker Vista boven XP? Gewoon omdat het 'mooier' is.

Citaat:
Volgens mij ben jij gewoon 'over'-overtuigd van je mening dat je begint te roepen in het niets.

Ik ben overtuigd en ik sta daar ook achter. Ik heb zelf ook beide afgewogen en daardoor kom ik tot dat besluit. Ik gebruik zelf ook Windows, gewoon omdat ik programmas nodig heb op windows die ik niet kan krijgen op linux zoals dreamweaver en photoshop.

Dit ligt niet aan linux maar aan microsoft, gewoon omdat zei een monopolie hebben en zolang daar geen verandering in gaat komen zullen software bedrijven zich ook niet genoodzaakt voelen om zich aan te passen omdat linux gebruikers nog steeds in een minderheid zijn en zo geen markt vormen die de moeite waard is.

Citaat:
Grapjas:-) Er is een klein verschil tussen de meerderheid en 99%... Jij houdt blijkbaar van overdruiven, iets wat je argumenten direct niets waard maken.

Tja, 99% is mischien wat overdreven maar ik wil gewoon maar aangeven dat het om de grote meerderheid gaat. De enige grote die microsoft server gebruiker is london stock excange en dat gaat dan nog over reclame...

Google zou 2x zoveel hardware nodig hebben om op microsoft te draaien bijvoorbeeld. Het is gewoon een feit.

Waarom gebruikt niemand hier acces en allemaal mysql? Waarom gebruikt bijna iedereen php en bijna niemand asp? Moet ik nog doorgaan?
Offline Abbas - 28/02/2007 15:11
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Citaat:
dat klopt maar niet zo erg tot ze rond de €1000-3000 moeten uitgeven voor Windows Vista.
Naar mijn weten kost Vista zoveel niet! 

Citaat:
En iedereen die beweerd dat Windows beter is als Linux heeft ofwel nog nooit een computer aangeraakt of denk dat linux een plaats is in Azie
Ik heb al een computer aangeraakt en weet dat Linux geen plaats is in Azië, en toch prefereer ik Windows boven Linux, raar hé! 

Citaat:
Ubuntu is bij mij in een half uurtje geinstaleerd en werkte perfect. De reden waarom dat bij jouw niet ging is denk ik bij jezelf te zoeken hoor...
Dat denk ik NIET, lees m'n reactie waar ik het over de installatieproblemen heb met heel die zooi. Zoals ik al zei: als zelfs een leerkracht systeembeheer, die jaren in de sector heeft gewerkt als specialistt, het probleem niet kan vinden zal het niet aan mij liggen!

Citaat:
Ik kan er echt niet bij wat sommige van jullie toch met windows hebben hoor???
Ik kan er soms niet bij wat mensen met Linux hebben, maar dat is un keuze! Ik ga die mensen niet voor achterlijk uitschelden, wat jij wel doet uitschijnen met je reacties...
Offline Godlord - 28/02/2007 15:11
Avatar van Godlord PHP gevorderde
Citaat:
Ik vloekte een paar jaar geleden ook op Linux en OS X maar het is gewoon een feit dat het stabieler en beter is. Je bent gewoon gewoon om met Windows te werken, je kan andere besturingsystemen pas beoordelen als je met elk een even lange tijd hebt gewerkt

ik vloek het meest op Windows, de rest waar ik op vloek haalt nog niet de 10% van wat ik op Windows vloek lol. Ik heb het meest met Amiga gewerkt en vanaf ik met Windows werk tot nu vind ik het nog steeds een 'k*t' OS.

Citaat:
En iedereen die beweerd dat Windows beter is als Linux heeft ofwel nog nooit een computer aangeraakt of denk dat linux een plaats is in Azie.

B*llsh*t, als je het hier over jezelf hebt hou het dan voor jezelf. Ik ken mensen die vinden Windows beter dan Linux en die hebben WEL een computer aangeraakt en denken NIET dat Linux een plaats is in Azië

Windows Vista is gewoon weer iets om geld in te zamelen. Net of Microsoft al niet genoeg geld heeft en dan krijg je ook nog zoiets wat geen enkel programma kan draaien tenzij het door MS is gemaakt. Straks moet je Microsoft nog betalen om je PC aan te zetten of uit te zetten.
Offline nemesiskoen - 28/02/2007 15:13 (laatste wijziging 28/02/2007 15:17)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Mja, jij hebt duidelijk nog nooit deftig met bestandssystemen gewerkt, en dan praat ik over systeembeheren. Je moet maar eens een keer gaan experimenteren met Active Directory. Dat is iets geweldigs. Ik heb veel problemen met systeembeheer maar AD spreekt voor zich, en ik kan er verdomd veel mee. Een hoop meer dan dat ik met mijn Suse Server kan. Ik zeg niet dat het meer (of minder) kan dan Suse maar ik zeg dat het voor iemand die niet zo goed is met systeembeheer een stuk eenvoudiger te gebruiken is (lees: logischer) om toch complexe zaken te kunnen verwezenlijken.

Het is goed dat je overtuigd ben van je mening, en dat is logisch, maar je moet die niet opdringen aan anderen.



Citaat:
En voor de grafische kwaliteiten een OS verkiezen is niet zo'n onzin. Waarom kiest een gebruiker Vista boven XP? Gewoon omdat het 'mooier' is.


Waarom stap je dan niet over op MAC? Je weet dat het zowiezo grafisch 100x zo goed is.

En dat van die monopolie van microsoft dat adobe photoshop voor microsoft maakt is ook onzin. Adobe Photoshop is een programma geschreven voor MAC dat ook voor windows wordt gemaakt omdat er vraag naar is. Dat kan je ze toch moeilijk kwaad nemen.

Microsoft is een commercieel bedrijf, en in deze wereld van grote concurentie pakken ze het slim aan. Dat kan je hen toch niet kwalijk nemen?

Btway, microsoft moet toch iets doen, dat creëert werk, en dat creëert welvaar, dat is toch net goed. Of ben jij eerder voor het communisme waar iedereen evenveel krijgt of je nu iets maakt of niet?

Microsoft poept niet enkel rotzooi uit hoor... of beter: Microsoft poept geen rotzooi uit.
Offline Rens - 28/02/2007 15:13
Avatar van Rens Gouden medaille

Crew algemeen
Citaat:
En iedereen die beweerd dat Windows beter is als Linux heeft ofwel nog nooit een computer aangeraakt of denk dat linux een plaats is in Azie

Citaat:
Ik heb al een computer aangeraakt en weet dat Linux geen plaats is in Azië, en toch prefereer ik Windows boven Linux, raar hé!:p


Hier hetzelfde.
Heb Linux en Windows op mijn PC, maar gebruik toch echt het liefste Windows hoor...
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.197s