login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Horizontaal menu met horizontaal submenu

Offline Urbanusfan - 05/11/2013 09:21 (laatste wijziging 05/11/2013 09:21)
Avatar van UrbanusfanLid Ik ben bezig om gans m'n website (urbanusfan.be) in het nieuw te steken. Heb dit per onderdeel gedaan. wat maakt dat er nu al vier verschillende "mini" site's zijn binnen de hoofddomain. Klik je op bovenaan op de Urbanus (strip), Urbanus (komiek), enz dan kom je in een herwerkte (mini) site die enkel en alleen over dat onderwerp gaat.

Heb te laat bedacht hoe ik uiteindelijk de homepage zou aanpakken. En dat maakt dat ik vast ben komen te zitten. Bij de keuze van het menu heb ik niet gedacht dat submenu's meteen zichtbaar moeten zijn. En dat zou wel het geval moeten zijn voor de homepage. Zo kan je van daaruit al uw keuze maken zonder dat je naar een "mini" site gaat. Het eerste gedacht was dus om gewoon de verschillende mini site's in één hoofdrubriek weer te geven. Bv. Urbanus (De Stripheld) zonder de rubrieken die daaronder vallen, enz. Maar dat maakt dat je vanaf de homepage al een eerste keuze moet maken zonder eigenlijk een stap verder te zijn.

Ik probeer dus iets in elkaar te steken dat op het volgende lijkt:
http://www.urbanusfan.be/test/test.html
De tekst van het submenu zou wel links moeten starten en niet buiten beeld mogen lopen zoals nu het geval is.

Het liefst zou ik het menu van de "mini" site's willen overnemen, dat zou dan iets als dit moeten geven:
http://www.urbanusfan.be/test/index.html
Alleen moeten de submenu's verschijnen bij de andere rubrieken als je erover gaat, nu staat hij vast onder Urbanus (komiek).

Ik weet niet of het eenvoudig te realiseren is. Het eerste menu (test.html) is met relatief weinig scripting. Moest iemand een goede site weten om menu's te maken (horizontaal en submenu ook horizontaal) dan is dat natuurlijk ook al een hele stap vooruit voor mij.

Alvast bedankt voor alle info.
Tim

3 antwoorden

Gesponsorde links
Offline brouxs - 06/11/2013 19:12
Avatar van brouxs Lid http://www.dyna...uindex.htm
Offline Jointjeff - 06/11/2013 20:20
Avatar van Jointjeff HTML interesse Maar als je test.html dan overneemt naar je homepage, dan ben je er ook toch? Ik snap anders niet wat je precies bedoelt...
Offline Urbanusfan - 10/11/2013 15:13
Avatar van Urbanusfan Lid Het zou om goed te zijn best in dezelfde lijn liggen als het menu dat reeds in gebruikt is voor de herwerkte delen.
http://www.urbanusfan.be/urbanus.php

Het zou voor de homepage dan iets als dit worden:
http://www.urbanusfan.be/test/index.html

Maar dan wel dat je over een ander menu gaat (bv. Urbanus Vertelt), dat het bijhorende submenu verschijnt.

Ik heb eens snel brouxs zijn link bekeken en daar zit misschien wel de oplossing in. Ik ga daar van de week eens werk van maken.

Alvast bedankt voor de tips.
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.187s