login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

tijd en nakijken

Offline Warbringer - 15/01/2008 18:32 (laatste wijziging 15/01/2008 18:34)
Avatar van WarbringerOnbekend Beste mensen:

  1. $_SESSION['time'] = time() + 3600;


dit set ik, op een andere pagina doe ik:

  1. $time = time();
  2. if($_SESSION['time'] <= $time)
  3. {
  4. echo "U HEEFT GEEN TOEGANG! [time]";
  5. }


helaat werkt het niet, krijg altijd de "u heeft geen toegang" te zien, kan iemand mij vertelllen wat ik verkeerd doe?

Groetjes

9 antwoorden

Gesponsorde links
Offline GTW - 15/01/2008 18:34 (laatste wijziging 15/01/2008 18:35)
Avatar van GTW Gouden medaille

PHP gevorderde
heb je bovenaan je pagina session_start(); staan?

als dat niet zo is, dan is de waarde die uit de sessie komt dus 0 en dus altijd lager 

[edit] lol, dood gegooit met session_start() 
Offline Rens - 15/01/2008 18:34 (laatste wijziging 15/01/2008 18:34)
Avatar van Rens Gouden medaille

Crew algemeen
PHP.net: session_start
En code-tags gebruiken!
Offline Warbringer - 15/01/2008 18:34
Avatar van Warbringer Onbekend yup overal session_start()
Offline GTW - 15/01/2008 18:36 (laatste wijziging 15/01/2008 18:45)
Avatar van GTW Gouden medaille

PHP gevorderde
Ik weet niet meer precies of het uitmaakt of je een sessie direct op dezelfde pagina aanroept, deze werkt dan nog niet. moet cookies is dat iig wel zo.

edit: laat maar, ik zie al dat je had gezegd dat je hem op een andere pagina aanroept
Offline Warbringer - 15/01/2008 19:20
Avatar van Warbringer Onbekend zou moeten werken toch, staat gewoon een waarde in die sessie bijvoorbeeld 11:00 + 30 minuten = 11:30

als ik dan zeg huidige tijd groter of gelijk aan 11:30 dan ... anders ...


dus zou moeten werken toch!?
Offline Stijn - 15/01/2008 19:32
Avatar van Stijn PHP expert Als je die eerste regel bij iedere request uitvoert, krijg je idd altijd die melding van je.

  1. $time = time();
  2. if($_SESSION['time'] <= $time)
  3. {
  4. echo "U HEEFT GEEN TOEGANG! [time]";
  5. } else {
  6. $_SESSION['time'] = time() + 3600;
  7. }
Offline Warbringer - 15/01/2008 19:36
Avatar van Warbringer Onbekend wat deed ik dan fout? want zie bij 1e regel niet echt verschil...
Offline Stijn - 15/01/2008 20:15
Avatar van Stijn PHP expert
  1. $_SESSION['time'] = time() + 3600;
Dat is je eerste regel.
Offline Warbringer - 15/01/2008 20:52 (laatste wijziging 15/01/2008 21:51)
Avatar van Warbringer Onbekend hoe zou ik het dan moeten doen als ik vragen mag? 


EDIT

Als ik een echo op de $_SESSION['time'] doe krijg ik:


1200421807


zou de fout daarin zitten?
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2019 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.223s