login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Tutorials

Tutorials > Photoshop


Gegevens:
Geschreven door:
BjornBF
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk
Hits:
9888
Punten:
Aantal punten:
 (0.86)
Aantal stemmen:
14
Stem:
Niet ingelogd
Nota's:
 Lees de nota's (3)
 

Tutorial:

Menu met overlapping

Mijn eerste tutorial. Ik ga jullie leren om een mooi menu te maken met op het oog een overlapping.
Het is eigenlijk heel simpel, maar ik kwam het tijdens het klooien tegen en wilde het toch delen.


Het begin:

Om te beginnen open je een nieuw bestand van een willekeurige grootte. (hangt ervanaf hoe groot je het menu wilt hebben) De achtergrond kleur is wit.
Nu maken we de eerste button van ons menu. Met de rounded rectangle tool maak je de eerste knop. Ik heb als kleur gekozen #ff7e00. Dat paste mooi bij de layout. Nu heb je zoiets:


Knop 2:

Om een tweede identieke knop eronder te krijgen, gaan we de layer dupliceren. rechtermuisklik op de layer en dan 'duplicate layer...'.
Deze kopie zetten we exact onder de eerste knop.
Eventueel kan je er al wat text op zetten om het al wat meer op een menu te laten lijken:


De overlapping:

Nu gaan we de daadwerkelijke overlapping maken. Dit is heel simpel. Zorg dat de bovenste layer in het layer menu ook bovenaan staat. Als je meer dan 2 buttons hebt, zet deze in het layer menu dan in dezelfde volgorde als in je menu. In het layer menu rechtermuisklik je vervolgens op de bovenste layer en kies je voor 'blending options...' en ga je naar 'drop shadow'. Zorg dat deze aangevinkt staat en kies als angle 90 graden.
Als het goed is zie je nu het volgende:


Nawoord:

Het bovenstaande effect kan je op exact dezelfde manier maken voor meerdere buttons. Herhaal destappen 'Knop 2' en 'De overlapping' maar dan vanuit de onderste menu-button.
Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen. Ik vond het in ieder geval een leuk effect.« Vorige tutorial : Patterns/patronen

© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.012s