login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Tutorials

Tutorials > Photoshop


Gegevens:
Geschreven door:
Duikboot
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk
Hits:
12058
Punten:
Aantal punten:
 (0.33)
Aantal stemmen:
6
Stem:
Niet ingelogd
Nota's:
 Lees de nota's (0)
 Tutorial:

Knop/Banner/Splash Maken

- Menubalk/Button/Splash/Logo -

Hier word uitgelegd hoe je een soort balk kan maken die je eigenlijk overal voor kan gebruiken. Je kan er wat plaatjes en je sitenaam inzetten en je hebt een logo. Als je hem verkleind en er wat opzet heb je een mooie button. Je kan dus zelf kiezen wat je ervan maakt.

1) Neem een nieuw vel van 600x100 pix. geef dat een zwarte achtergrond.

2) Doe nu New Layer en pak de Elliptical Marquee Tool (M) en maak een uitgerekt ovaal. (van linkboven naar rechtsonder, het is een beetje oefenen)

3) Doe nu je voorgrondkleur: #960000 en je background kleur #FF5F5F en pak de Gradient Tool. Trek nu in je ovaal een lijn van boven naar beneden. Even een Filter>Blur>Guassian Blur met een radius van 1. Nu heb je dit.


4) Maak daarna een nieuwe layer en daarna een nieuw en kleiner ovaal in je ovaal. Dan draai je de voorgrond en achtergrondkleur om en trek je met de Gradient Tool weer een lijn van boven naar beneden. Weer Filter>Blur>Guassian Blur met een radius van 2. Nu heb je dit.5) Maak daarna een nieuwe layer en in die layer een heel klein ovaaltje. Draai de voorgrond en achtergrondkleur weer om en trek met de Gradient tool weer een lijn (van boven naar beneden :P) Weer Filter>Blur>Guassian Blur met een radius van 2. Nu heb je dit.


6) Nu kan je kiezen wat je er van wil maken. en Splash, menubalk, knop enz. Bij sommige dingen is het mooier om het kleine ovaaltje weg te laten. Hieronder is te zien wat ik ervan gemaakt heb.
« Vorige tutorial : Liquid effect Volgende tutorial : Header Effect »

© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.025s