login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Scripts:

Scripts > PHP > Handige scripts > App Minifier

App Minifier

Auteur: Dlol - 16 augustus 2011 - 00:37 - Gekeurd door: Stijn - Hits: 3271 - Aantal punten: (0 stemmen)

Om webpagina's sneller te doen laden worden tegenwoordig JavaScripts, CSS en HTML-bestanden eerst door een minifier gegooid en vervolgens pas geüpload.
Omdat dit voor grote applicaties wel wat tijd in beslag kan nemen om alle bestanden handmatig te minify'en heb ik voor mezelf een script geschreven waarvan ik dacht dat het ook voor andere mensen wel nuttig kan zijn.
Voor JS bestanden wordt de Closure compiler (http://closure-compiler.appspot.com/home) van Google gebruikt met als Optimization: Simple. Let op dat hier cURL voor nodig is en dat dit dus beschikbaar moet zijn. De opties zijn aan te passen in de class JSMinifier.
CSS en HTML bestanden worden geminified door enkel regex's die ik op internet gewoon gevonden heb.

Gebruik:
- Open opts.json
- Geef bij appdir het volledige path in waar de te minify'en applicatie staat.
- Geef bij appname de naam in van de applicatie.
- Geef bij outputdir het volledige path in waar de geminifiede applicatie moet komen te staan
- Geef bij exceptions alle mappen in (path is relatief tov de appdir) die niet moeten geminified worden, maar gewoon gekopiëerd.
- Run index.php (liefst vanaf de command line, zie opmerking 1)

Opmerkingen:
1) Indien er veel JS-bestanden zijn kan het minify'en wel even duren. Het is daarom het best om het script vanaf de command-line te openen omdat er zo ook real-time info wordt gegeven over waar de minifier zit. Het script via de commandline openen kan via php -f C:\[path naar de minifier]\index.php
2) Indien je een script om te minify'en wil veranderen, open dan de betreffende class en pas de functie minify() naar believen aan.
3) Het is mogelijk om zelf andere bestanden dan JS, CSS en HTML te laten minify'en. Maak hiervoor gewoon een nieuwe class aan met als naam {EXTENSIE}Minifier en laat deze de interface Minifier implementeren. Vul dan de functie minify in zoals je zelf wil, maar laat deze wel de geminifiede output teruggeven.


Ik hoop dat iemand er iets aan heeft!

Code:
Code is iets te groot om rechtsreeks te posten.
Het script val hieronder te downloaden.Download code! Download code (.txt)

Download dit script!
 Stemmen
Niet ingelogd.

 Reacties
Post een reactie
Geen reacties (0)
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.014s