login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
Scripts > PHP > GD library > Thumbnails on the fly


Reacties op het script Thumbnails on the fly

Offline  Thomas
Gepost op: 15 augustus 2006 - 14:52
Moderator



Aantal opmerkingen

* controle van bron
Misschien wil je geen "externe URL's" accepteren, en dan zal je dus een soort van interne naamgeving moeten gebruiken, die alleen binnen jouw site werkt.

* foutafhandeling
Wat als het plaatje niet bestaat / de imagesize niet bepaald kan worden? In dit script wordt er vanuit gegaan dat dit allemaal wel in orde is.

* typen van variabelen en afmetingen van thumbs
$iImageMaxWidth en $iImageMaxHeight zijn integers, dus waarom die quotes?
Waarom worden trouwens de nieuwe hoogte en breedte van de thumb gelijk gesteld aan de maximum hoogte en breedte, als het plaatje al kleiner is? Er hoeft dan in principe geen thumb gemaakt te worden.

* efficiëntie en beëindiging van script
Na aanroep van imagejpeg() zou je $fImageTemp ook kunnen destroyen en het script ook echt kunnen beëindigen met exit(); om zo het "hangen" enigszins te voorkomen.

In het verleden heb ik een soortgelijk script gebruikt om on-the-fly meerdere thumbs te genereren voor een webpagina. Als zo'n pagina redelijk wat bezoekers trekt, en je op één pagina meerdere plaatjes laat genereren, gaat dit de performance van je site al aardig snel beïnvloeden. Je genereert ook meestal meerdere keren dezelfde thumb overnieuw, en dat is op zich al een verspilling. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een oplossing waarbij thumbs eenmalig "gebakken" worden, en vervolgens altijd hergebruikt kunnen worden.

Desalniettemin een aardig script, als je hierbij de bovenstaande punten in acht neemt (foutafhandeling, typen, performance).

Offline  Maarten
Gepost op: 15 augustus 2006 - 18:12
Erelid



  1. $fImage = @imagecreatefromjpeg($bestand);
Als je nu eens eerst het type van de afbeelding in de get-parameter bepaalt, en dan imagecreatefrom(jpeg/png/gif) doet, dan heb je alweer wat meer mogelijkheden? Ik gebruik constant png's, dus ik voel me hard beledigd 

Offline  Kite874
Gepost op: 16 augustus 2006 - 08:39
Nieuw lid



  1. $iImageMaxWidth = "120"; // De maximum hoogte van de afbeelding
  2. $iImageMaxHeight = "90"; // De maximum breedte van de afbeelding

Meschien een beetje zeikerig maar waarom staar er bij de hoogte de breedte en vice versa:s 

Offline  michielvsb
Gepost op: 16 augustus 2006 - 09:31
HTML interesse



Ik geef hier maar een voorbeeld van een basisscript, de mensen die dit soort dingen willen kunnen dat zelf ook inbouwen. Het gaat er maar om dat de mensen leren hoe ze zo dingen kunnen doen. Een foutafhandeling en het maken van gifs/png's zal er waarschijnlijk ook nog inkomen.

Offline  Gerard
Gepost op: 17 augustus 2006 - 06:05
Ouwe rakker



De mensen die dit zelf kunnen maken gaan niet in de scripts library op zoek naar zo'n script maar die maken het dan ook echt zelf. Ik vind gewoon dat Murfy zijn opmerkingen goed geplaatst zijn (net als die van fangorn) en als coder neem ik aan dat je achter je script staat en de kwaliteit van je script garandeert.Om het dus een script te vinden wat eigenlijk plaatsen waardig is zou je die dingen gewoon nog even door moeten voeren.

Offline  phpfreak
Gepost op: 29 november 2007 - 14:07
PHP beginner



Werkt bij mij niet.. op mijn server krijg ik een 500 error (internal server error) en locaal krijg ik gewoon een lege pagina.


Enkel aanvullende informatie, vragen en antwoorden op vragen zijn welkom.
 
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.041s