login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Firefox 4 is uit. En zeker de moeite waard
Gepost door: Ibrahim - 27 maart 2011 - 12:46 - Bron: mozilla - Hits: 7398Het is ondertussen een paar dagen geleden, maar firefox 4 is eindelijk uit! Na een hoop beta's, twee release candidates is het eindelijk zover.

 

Omdat het nu al een paar dagen oud is, heb ik al de tijd gehad om er eens naar kijken, wat zeker de moeite waard is.
Het allereerste wat opvalt is de locatie van de tabs van de tabbladen.  In FF < 4 staan die onder je favorietenbalk, boven je daadwerkelijke pagina. In firefox 4 staan ze in de titelbalk (die waar ook de sluiten en maximaliseren staan). In het begin heel raar en je hebt snel de neiging om dit terug te zetten (kan via rechtbmuisknop op je titelbalk-> menubalk), maar als je het een kans geeft zul je merken dat je beeld rustiger word omdat je de tabbladen niet meer constant in je focus gebied hebt.

Het tweede wat je opvalt is de snelheid. Pagina's laden een heel stuk sneller. Een site die er eerst 0.4sec over deed, nu nog maar 0.2s. Dat lijkt niets, maar dat is toch 50% sneller. Helaas staat deze verhouding niet meer bij grotere sites, maar ook daar is een grote verbetering te merken. Afbeeldingen laden supersnel, en de rest van de pagina komt er vlot achterna.
Een deel van deze verbeteringen is te danken aan het gebruik van de GPU, de processor van je videokaart. Deze GPU werkt anders dan je CPU, waardoor er met de combo van die twee mooie dingen kunnen worden bereikt. De grafische kant van websites kan hier mooi gebruik van maken met bv veel zwaardere/meer afbeelding animaties.
Daarbij komt ook nog eens dat er beter met memory om gegaan wordt, waardoor tabladen een stuk sneller wisselen.

Uiteraard ondersteunt deze firefox veel meer CSS3 en de nieuwste HTML technieken, maar dat mag je wel verwachten van een non-IE browser tegenwoordig (al, sidenote, schijnt IE9 t best goed te doen. Zelf in vergelijking met andere browsers).

Er zitten veel nieuwe features in de nieuwe firefox, maar één die ik toch even wel aanhalen is het groeperen van tabbladen.
CTRL+SHIFT+E brengt je in een nieuw scherm waar je al je tabbladen kan zien. Normaal staan die allemaal in 1 groep, maar als je er 1 naast sleept, en er dan (als voorbeeld) nog 1 bij sleept, heb je een 2e groep gemaakt. Klik je bij 1 van die groepen op een venster, zal die groep worden geopend. Had je 5 tabs open, en had je er twee in een andere groep staan, staan er nu nog overzichtelijk 3 tabs. Wil je naar de andere groep, dezelfde hotkey weer, en dan klik je iets uit je andere groep aan.
Heel handig als je je 'werk' tabbladen open hebt staan, en er komt een klant, dan kun je simpel allen de pagina's van de klant laten zien, terwijl je zo terugschakelt naar je eigen pagina's


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  Wave6
Gepost op: 29 september 2011 - 11:28
PHP beginnerFirefox 7 is uit!

Offline  Abbas
Gepost op: 02 oktober 2011 - 22:41
Gouden medaille

Crew .NET
Het nieuwssysteem heeft hier een vertragingssysteem van 3 versies. Binnenkort komt er hier een nieuwsitem over Windows Vista denk ik! 

Pagina:

"Firefox logo"
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.037s