login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Amerikaanse sites op mysterieuze wijze uit de lucht gehaald
Gepost door: NTS64 - 19 juli 2010 - 17:28 - Bron: CNET - Hits: 1812


Zowel het blogplatform blogetery.com als Ipbfree.com, een dienst waarmee men makkelijk  een eigen forum kan opzetten zijn op mysterieuze wijze van het internet verdwenen.

Op 9 juli werd blogetery.com per direct offline gehaald, minder dan een week voordat hetzelfde gebeurde met Ipbfree.com. Beide sites verdwenen plots van het internet zonder duidelijke redenen. Hoewel de twee websites niet aan elkaar gelinkt zijn bieden ze beide gelijksoortige services aan; de websites worden ingevuld door user generated content. Beheerders van beide sites hebben meegedeeld dat ze niet meer terug online zullen komen. Overigens lieten de beheerders ook weten dat ze geen copyrightwetten schonden. De hostingprovider voor de Blogetery, BurstNet, heeft tegenover de beheerder van de website verklaard dat men geen precieze details kan meedelen over de afsluiting. “We are limited as to the details we can provide to you. Note that this was a critical matter and the only available option to us was to immediately deactivate the server.”, aldus een woordvoerder van BurstNet tegenover blogetery.com

Geen copyrightschending
Benjamin Arcus, vice-president van BurstNet verklaarde tegenover CNET dat het uit de lucht halen van blogetery.com in opdracht was van een overheidsdienst en dat de situatie niets te maken  had met copyrightschending. “I can not disclose which agency or why they [ordered the action]. I can say that this is not a copyright issue.”, aldus Arcus. Blogetery ontving verschillende malen een cease and desist waarschuwing. Dit is onderdeel van de Digital Millenium Copyright Act en is een verzoek tot verwijdering van content. Toch was het merendeel van de blogs op de website legaal. Daarbij verklaarden de MPAA en RIAA niet op de hoogte te zijn van eventuele copyrightschending door de websites.

Ook de beheerders van lpbfree.com ontvingen geen details en lieten op twitter weten dat de website niet meer terug online zal komen. “iPBFree is gone forever and it's not possible to retrieve anything", zei één van de beheerders op twitter, "It wasn't planned. We're exceptionally sorry." Verder maakten de beheerders op twitter duidelijk tegenover enkele nieuwsgierige ex-leden dat ze niets mochten prijsgeven over de details van de situatie.

Geen proces
Het uit de lucht halen van beide websites kan in de VS op heel wat protest rekenen. Zo huisvestte Blogetery zo’n 73.000 blogs. Volgens een anonieme medewerker van de Amerikaanse overheid met ervaring in cybercrime research, houdt het hele gebeuren geen steek. Volgens hem is er geen enkel overheidsorgaan dat de bevoegdheid heeft om een website per direct af te sluiten zonder eerst door een onderzoek en legale procedure te gaan. Zelfs het federale overheidsorgaan dat zich bezighoudt met het bestrijden van kinderporno heeft deze bevoegdheid niet. Volgens de bron zit er meer achter de situatie.


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  Martijn
Gepost op: 20 juli 2010 - 18:43
Crew PHPvraag me af wat er aan de hand is, dit is wel vaag. Daarentegen, Amerikanen zijn wel wat vaag 

Pagina:
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.036s