login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Russische spion werkte bij Microsoft
Gepost door: NTS64 - 15 juli 2010 - 16:46 - Bron: Washington Post - Hits: 1493

Op 27 juni werden 10 Russiche spionnen in de VS gearresteerd en later uitgewisseld met Rusland in ruil voor 4 Russische gevangenen. Terwijl een elfde vermoedelijke spion nog op de vlucht is, heeft men ondertussen een twaalfde verdachte opgepakt die bij Microsoft werkzaam was.

De 23-jarige Alexey Karetnikov kwam in oktober 2009 naar de VS en leefde in de buurt van Seattle, waar hij tevens voor Microsoft werkte. Karetnikov is gearresteerd wegens zijn illegaal verblijf in de VS en niet omwille van spionage, omdat men daartoe niet genoeg bewijzen had. Een rechter heeft maandag een vonnis uitgesproken dat de man ertoe verplicht het land te verlaten. Karetnikov ging akkoord om verdere juridische vervolgingen te vermijden en werd dinsdag het land uitgezet. 

De facebookpagina van de man toont aan dat hij als Software Tester voor Microsoft werkte en eerder voor het Roemeense bedrijf Neobit had gewerkt.  Lou Gellos, woordvoerder van Microsoft bevestigde dat de man die dinsdag het land werd uitgezet bij het sofwarebedrijf werkte.

Een anonieme bron binnen de overheid zegt dat het FBI de man al in het oog hield sinds zijn aankomst in het land. Karetnikov was net begonnen met het opzetten van een cover, zo had hij net zijn eigen winkel geopend. Volgens de Amerikaanse overheid is Karetnikov niet verbonden met het netwerk van de 10 spionnen die eerder werden uitgewisseld met Rusland. Tot dit netwerk behoorde ook Anna Chapman, een internet entrepreneur en tevens de nieuwste tabloidsensatie in de VS.

Toch werd Karetnikov vermeld in het onderzoek naar het netwerk en werd hij gearresteerd rond dezelfde tijd dat de uitwisseling van de 10 andere spionnen plaatsvond. De overheid houdt andere mogelijke spionageactiviteiten nauw in het oog, maar verwacht geen dertiende of veertiende spion meer aan te houden.


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  ArieMedia
Gepost op: 16 juli 2010 - 16:50
Gouden medaille

PHP ver gevorderde
Waarom spioneert Rusland nog Amerika eigenlijk? xD

Offline  Koen
Gepost op: 16 juli 2010 - 18:00
PHP expertNooit de geschiedenis geleerd? Koude oorlog, anyone?

Offline  WimJ
Gepost op: 17 juli 2010 - 00:11
Grafische gevorderdeDe strijd der grootmachten!

Pagina:
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.018s