login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Webdeveloper eist 84 procent van aandelen in Facebook
Gepost door: NTS64 - 13 juli 2010 - 14:44 - Bron: Wall Street Journal - Hits: 1218

Webdeveloper Paul Ceglia eist een aandeel van 84 procent in Facebook. De webdeveloper zou hier recht op hebben volgens een contract dat hij in 2003 met Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft getekend.

Volgens het contract moest Ceglia een website ontwerpen en een bedrag van $1000 betalen in ruil voor een aandeel van 50% in de website. Daarbij kreeg Ceglia ook nog eens een extra procent aandelen per dag dat de website in ontwikkeling was. Ceglia diende klacht in bij het hooggerechtshof van New York. De rechter die de zaak aanhoort heeft de bezittingen van Facebook bevroren zolang de zaak loopt.

Volgens een woordvoerder is de zaak lichtzinnig en zal Facebook zich er hard tegen verzetten: ”We believe this suit is completely frivolous and we will fight it vigorously”. Facebook heeft een aanvraag ingediend om de zaak te verplaatsen naar een federale rechtbank. Het bedrijf denkt ook dat de zaak hoogstwaarschijnlijk verjaard zal worden verklaard. Noch Ceglia of zijn advocaat hebben een officiële verklaring afgelegd.

Een journalist van The Wall Street Journal heeft het contract kunnen inkijken. Volgens hem stelde het contract een overeenkomst op waarbij een site ontwikkeld zou worden door Ceglia die als een soort van online jaarboek zou fungeren. Het contract stelt ook dat de site onder de naam “The Face Book” zou worden gepubliceerd. Dit roept enkele vragen op aangezien het contract in 2003 is opgesteld. Toen werkte Zuckerberg nog aan een voorloper van Facebook die ‘Facemash’ heette. Zuckerberg heeft pas in 2004 het domein thefacebook.com geregistreerd.

Paul Ceglia ligt zelf ook onder vuur. Hij wordt aangeklaagd voor fraude omdat hij als eigenaar van Allegany Pellets voor 200.000 dollar orders niet zou geleverd hebben.

Facebook is ongeveer 6.5 miljard dollar waard. Dit is in 2009 berekend aan de hand van een investering van 200 miljoen dollar door het Russische Sky Digital Technologies. Het vermogen van Zuckerberg wordt door Forbes op zo’n 4 miljard dollar geschat.


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  Koen
Gepost op: 13 juli 2010 - 17:30
PHP expertCitaat:
Paul Ceglia ligt zelf ook onder vuur. Hij wordt aangeklaagd voor fraude omdat hij als eigenaar van Allegany Pellets voor 200.000 dollar orders niet zou geleverd hebben.


De situatie wordt hem wat te bedrukkend dus probeert hij toch maar om daar ook wat geld los te peuteren, ik ben benieuwd wat er van die rechtszaak komt (over 6 jaar dan waarschijnlijk...).

Offline  Mroseboom
Gepost op: 14 juli 2010 - 08:43
LidWouw dan ben je wel snel rijk 
Denk dat ik ook maar zo ga werken grapje 

Offline  Joel
Gepost op: 14 juli 2010 - 10:06
EigenaarAltijd gevaarlijk van die contracten...

Offline  Martijn
Gepost op: 14 juli 2010 - 11:32
Crew PHPook wel apart, 50% van alles geven... K snap dat programmeurs belangrijk zijn, maar om ze nou een meerderheid te geven? What about PR enzo

Offline  Flex1986
Gepost op: 14 juli 2010 - 11:53
Gouden medaille

Senior Member
Ergens anders al gelezen dat het contract maar op één pagina ondertekend is. En om het aantoonbaar te maken in een rechtzaak is het toch altijd verdomd handig om alle pagina's geparafeerd te hebben zodat je kan aantonen dat het echt het originele contarct is.

Offline  Raze
Gepost op: 15 juli 2010 - 00:17
PHP beginnerhttp://en.wikip...om_lawsuit

volgens mij is Zuckerberg ook niet volledig zuiver geweest bij de opstart van facebook.

Pagina:
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.028s