login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Google neemt ITA Software over
Gepost door: NTS64 - 06 juli 2010 - 15:13 - Bron: Google - Hits: 962


Met de overname van ITA Software breidt Google zijn actieterrein uit naar het e-toerisme. Google telde maar liefst 700 miljoen dollar(560 miljoen euro) neer voor het vluchtinformatie bedrijf.

De hoge overnameprijs bewijst dat Google duidelijk vertrouwen heeft in het e-toerisme. Google is alvast zeer enthousiast over QPX, een softwaresysteem dat door ITA Software werd ontwikkeld. Dit systeem maakt het zoeken naar specifieke vluchtinformate makkelijker voor de online reziger.

Het in Massachusetts gebaseerde ITA Software werd in 1996 opgericht door een MIT student en is gespecialiseerd in het verzamelen van informatie wat betreft vluchten, tickets en prijzen. Het bedrijf is vooral in de VS actief en werkt samen met grote luchtvaartmaatschappijen en online reisagentschappen zoals Kayak, American Airlines, Continental Airlines, Virgin Atlantic Airlines en andere.

Een detail dat niet over het hoofd gezien mag worden is dat Microsoft’s zoekplatform Bing ook enige tijd gebruik maakt van de software van het bedrijf. Nu Google de touwtjes in handen heeft is het niet duidelijk of Bing in de toekomst hier nog gebruik zal maken van de software van het vluchtinformatie bedrijf.

Met de overname van ITA Software is Google niet van plan om vliegtickets te verkopen. Het bedrijf wil het zowel reizigers als online reisagentschappen en luchtvaartmaatschappijen makkelijker maken tickets te kopen en te verkopen en om vluchtinformatie aan te bieden.

Meer info over de overname kan je hier vinden.


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  WimJ
Gepost op: 06 juli 2010 - 16:22
Grafische gevorderdeMaar 520 miljoen euro.
MAAR .. in wat voor een wereld leven wij nu!  

Offline  NTS64
Gepost op: 06 juli 2010 - 18:30
PHP gevorderdeWimJ schreef:
Maar 520 miljoen euro.
MAAR .. in wat voor een wereld leven wij nu!  

Correctie, moest 560 miljoen zijn, goed dat je het zegt 

Offline  Stijn
Gepost op: 07 juli 2010 - 12:21
PHP expertKonden wij dat ook maar zeggen . Misschien moeten we iets maken wat Google nog niet heeft en dat ze kunnen kopen over vijf jaar.

Offline  Martijn
Gepost op: 07 juli 2010 - 18:25
Crew PHPnog even en de googlesupermarkt wordt een feit

Pagina:
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.021s