login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Twitter laat MySQL vallen voor Cassandra
Gepost door: Koen - 02 maart 2010 - 17:12 - Bron: Informationweek.com - Hits: 2245

De social networking/microblogging website Twitter heeft besloten om binnenkort het gebruik van de databasesoftware MySQL, dat onlangs werd opgekocht door Oracle, stop te zetten en over te stappen op het open source Cassandra project.

Cassandra, een project van de Apache Software Foundation, is een open source data beheer systeem dat werd ontworpen om zo goed mogelijk overweg te kunnen met enorme hoeveelheden aan gegevens versprijd over een heel netwerk van servers en vele verbindingen tegelijkertijd. Het is een bekende NoSQL oplossing waar bedrijven zoals Facebook en Digg dankbaar gebruik van maken. Het project werd aanvankelijk bedacht en ontworpen door Facebook om hun gigantische hoeveelheden aan gegevens te ondersteunen.

Omdat Twitter enorm aan het groeien is (het gemiddeld aantal tweets per dag ging van 2 miljoen per dag tot 50 miljoen in 2009.) stelt Ryan King dat er een oplossing moet komen om de berg gegevens die hier te pas bij komen te kunnen opslaan en verwerken.

Cassandra dat zijn gegevens op een niet-relationele manier opslaat is een "onderdeel" van de NoSQL beweging, deze term duidt op een generatie nieuwe database systemen die breekt met het concept van de relationele databases.


Bookmark and Share


"Cassandra"
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.009s