login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Facebook-applicatie om geld te delen
Gepost door: Koen - 02 maart 2010 - 15:46 - Bron: BBC News - Hits: 1489Op de bekende social networking site Facebook bestaat er vanaf heden nu ook een applicatie genaamd "Buxter" waarmee vrienden gemakkelijk transacties van kleine bedragen naar elkaar kunnen verrichten. 

Op dit moment kan de applicatie transacties uitvoeren in dollars en in euros. Volgende maand hopen de ontwikkelaars ook Britse Ponden te ondersteunen. Bij andere eenheden wordt momenteel nog een bedrag van 5% aangerekend voor de omzetting.

De applicatie is ontworpen voor het gemakkelijk betalen van kleine sommen geld aan andere mensen waarmee je bevriend bent op Facebook. Het maximaal toegelaten bedrag dat op een account bij Buxter kan staan is € 50,- en per verrichting wordt er een prijs aangerekend die 1.9% van het bedrag bedraagt.

"Mensen delen hun status, hun informatie en hun foto's op Facebook, dus waarom zouden ze er ook geen geld kunnen delen?", sprak Christian von Hammel-Bonten, een topman in het bedrijf ClickandBuy dat achter deze applicatie zit. Hij hoopt dat mensen deze applicatie gaan gebruiken om bijvoorbeeld uitgaven van bioscooptickets of restaurants onderling te regelen. Ze hebben in geen geval de intentie om te concurreren met banken. "Dit is geen plek om je huur of elektriciteitsrekening te betalen", aldus von Hammel-Bonten.


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  Stijn
Gepost op: 02 maart 2010 - 17:25
PHP expertZal denk ik niet veel gebruikt worden. Geld delen is nog net iets anders dan een status delen. Volgens mij is de eigenaar van die applicatie ook geen eigenaar van een bank. Ik heb toch liever dat mijn geldtransacties door een bank worden gedaan. Daarbij is een transactie bij de bank gratis en hier geef ik nog eens 1.9% af (waarom ).

Offline  Joost
Gepost op: 02 maart 2010 - 17:44
PHP expertIk denk dat het succes afhangt van de moeite die erbij komt kijken. Als je alsnog veel checks en dergelijke moet doorlopen is het voordeliger om het via de bank te doen imo.

Offline  UpLink
Gepost op: 02 maart 2010 - 20:47
...Ik begrijp niet goed meer wat FaceBook eigenlijk nog is.

Vele van die applicaties horen toch niet thuis op zo'n netwerk-site...
Net zoals deze... wat voor meerwaarde geeft het eigenlijk aan facebook?

Ik vind personlijk dat netlog iets aangenamer is om te bekijken...
Facebook begint behoorlijk druk te worden...

Offline  WimJ
Gepost op: 26 maart 2010 - 21:25
Grafische gevorderdeVoor geld .. gaan de marjonettekes dansen..

Pagina:

"Facebook"
© 2002-2023 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.022s