login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Federale verkiezingen 2007

Offline nemesiskoen - 10/06/2007 20:27
Avatar van nemesiskoenGouden medaille

PHP expert
Ze zijn nog niet gedaan maar het resultaat is al vrij duidelijk:
paars wordt volledig afgemaakt, CD&V/N-VA is de overduidelijke winnaar, Vlaams Belang kleine stijging, LDD haalt de kiesdrempel (woehoe!), idem dito met groen.
Ons madam blowjob haalt amper een paar stemmen, spijtig genoeg:-) dat maddameke had nog eens lef!

Nuja, laat jullie reacties maar komen! Wat verwachten jullie dat er gaat gebeuren, of wat hopen jullie dat er gaat gebeuren?

:-)

35 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Simon - 10/06/2007 20:30 (laatste wijziging 10/06/2007 20:30)
Avatar van Simon PHP expert goed zo 
nu nog hopen dat cd&v een coalitie durft aangaan met vlaams belang en tis in de sjakos 
ook proficiat voor dedecker 
Offline nemesiskoen - 10/06/2007 20:35 (laatste wijziging 10/06/2007 20:56)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
In de senaat is dit nu mogelijk, in de kamer niet maar het gaat nu nog op en neer, dus ik neem aan dat het in de kamer ook mogelijk gaat zijn. En anders LDD erbij... maargoed, dit is een natte droom voor mij maar ik vrees dat het een paarse-rooms (cd&v/nv-a sp.a o-vld) coalitie gaat worden. Met andere woorden: alles wat niet samen hoort tegen één... socialisten, liberalen en christen-democraten in een soepke gooien is imo echt niet verstandig. Die gaan over nooit niets eens zijn, en met een algemeen "non" van de waalse kant ben ik bang dat we nog een verkiezing of 2 moeten wachten.
Offline Pieter - 10/06/2007 20:52
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Ik ben blij dat ik actief heb bijgedragen aan de winst van LDD .

Het wordt gewoon afwachten nu wat de cd&v gaat doen. Wel leuk om te zien hoe paars achteruit gegaan is.
Offline JBke - 10/06/2007 21:26
Avatar van JBke PHP gevorderde LDD lol veel Sima mensen precies.
Offline Stijn - 10/06/2007 21:29
Avatar van Stijn PHP expert Ja leuk dat paars achteruit gaat maar het spijtige is dat rood er ook onder lijdt. We zullen zien wat CD&V/NV-A gaat doen.

Nuja VB zei het al meermaals op tv dat de kans relatief is dat Leterme zijn rechtse standpunten zal verloochen. Met als gevolg dat rood nog kan meedoen in de oppositie?! 
Offline Depypere - 10/06/2007 21:41
Avatar van Depypere HTML interesse Blij dat CD&V/NV-A de sterksten zijn van deze verkiezing, hopelijk spelen ze het slim en gaan ze met de goeie de coalitie aan. Ben van overtuigd dat we bijna geen betere premier konden kiezen . Volgens mij dan toch.
Offline MindPrison - 10/06/2007 21:45
Avatar van MindPrison PHP gevorderde Het hilarische vind ik dat SP.a zwaar achteruit gegaan is (haha Vande Lanotte )

Dat het VB vooruit ging gaan was te verwachten (zelf ben ik een een CD&V/NVA stemmer). Ook het feit dat LDD de verkiezingsdrempel ging halen was te voorspellen. Ik vrees alleen dat LDD een beetje partij is zoals die van Pim Fortuyn (hopelijk klopt mijn beeld hierover ;)), waarmee ik bedoel een sterke lijsttrekker (Jean-Marie zelf natuurlijk) maar voor de rest (op wat uitzonderingen na) niet veel soeps…

Nu moeten ze nog een nuttige coalitie weten vormen, zal het cordon sanitair gebroken worden? Waarschijnlijk niet, maar op zich zou ik het niet zo slecht vinden (al ben ik wel tegenstander van een onafhankelijk Vlaanderen).
Offline zamna - 10/06/2007 21:58 (laatste wijziging 10/06/2007 21:59)
Avatar van zamna HTML beginner
Citaat:
zelf ben ik een een CD&V/NVA stemmer
al ben ik wel tegenstander van een onafhankelijk Vlaanderen

LOL, als je CD&V/NVA stemt, stem je ook voor een onafhankelijk Vlaanderen (IMO).
Offline nemesiskoen - 10/06/2007 22:03 (laatste wijziging 10/06/2007 22:15)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
Ja leuk dat paars achteruit gaat maar het spijtige is dat rood er ook onder lijdt.

Paars is euhm... rood en blauw. Natuurlijk lijdt rood hieronder, omdat ZIJ paars zijn.

Citaat:
Met als gevolg dat rood nog kan meedoen in de oppositie?!

Nja, mss als het roomspaar wordt kan rood nog meedoen, anders is het idd oppositie.

Ik vind Leterme geen slecht premier, maar ik vind het nog altijd smerig wat hij heeft gedaan.

Dedecker zegt zelf dat hij zichzelf ziet als Fortuyn/Wilders. De broer van Fortuyn heeft ook mee gaan campagne voeren met Dedecker. Maar LDD bestaat niet enkel uit Dedecker. Denk aan Mimount Bousakla, Jurgen Verstrepen, Boudewijn Bouckaert en Lieve van Ermen. Ook Isabelle Van Laethem vind ik (buiten een ongelooflijk lekkere dame) een zeer goede politicus.

Interessant debatje nu op tv.
Offline MindPrison - 10/06/2007 22:06 (laatste wijziging 10/06/2007 22:07)
Avatar van MindPrison PHP gevorderde
Citaat:
LOL, als je CD&V/NVA stemt, stem je ook voor een onafhankelijk Vlaanderen (IMO).
Zolang ze samen zijn komt er geen onafhankelijk Vlaanderen, CD&V is hier tegen.
Zodra ze hun gezamelijke doelstellingen bereikt hebben, zal het kartel waarschijnlijk breken, omdat NVA verder wil gaan (= onafhankelijk Vlaanderen)..
Offline nemesiskoen - 10/06/2007 22:11
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
CD&V is hier tegen

CD&V heeft hier geen mening over, maar het staat niet in het kartelprogramma dus op die manier heb je gelijk: je stemt niet per definitie voor onafhankelijk vlaanderen als je op cd&v/n-va stemt. Toch stem je wel vlaamsgezind. Maargoed, confederaal vlaanderen is eerder waar dat kartel naar toe zal vloeien, dus niet per sé onafhankelijk vlaanderen. Ze moeten de gulden middeweg zoeken en nja... de middeweg tussen een federatie en seperatisme is een confederatie.
Offline WimJ - 10/06/2007 23:49
Avatar van WimJ Grafische gevorderde IK heb eveneens LDD voor senaat en kamer gestemd !
Deze verkiezing heeft duidelijk laten zien, dat er veel mensen zijn die LDD een kans willen geven!
Offline Abbas - 11/06/2007 00:05 (laatste wijziging 11/06/2007 00:16)
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
De verkiezingen zijn gelopen zoals te verwachten viel, alleen in andere proporties:

- Paars doet verlies, alleen meer dan verwacht
- CD&V / N-VA doet winst, alleen meer dan verwacht
- Vlaams Belang doet winst, alleen minder dan verwacht
- LDD doet ook meer winst dan verwacht, ze halen overal (buiten Limburg) de kiesdrempel
Offline Pieter - 11/06/2007 09:05
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Het nadeel met rood aan de top is dat ze teveel gemeen hebben met de PS, en er zodoende niets van staatshervorming gebeurd.

Er moet iets veranderen, maar onafhankelijkheid van Vlaanderen zal het (hopelijk) niet worden. Laat ons eerder eens kijken naar hoe de positie is van Wallonië vs Vlaanderen. En daar wat aanpassen.

Ik vraag me wel af met wie CD&V samen zal gaan nu. Ik hoop gewoon dat het niet rood (vanwege ps, en het leugen dat VDlanotte vertelde op vtm inzake de pensioenfondsen) en niet blauw (vanwege verhofstad zijn hautain gedoe) is.
Al de rest maakt me niet zoveel uit, zolang het maar niet zorgt voor wat separatisme, maar wel voor een goeie staatshervorming waar alle opties bekeken worden. En misschien wordt het cordon nu ook doorbroken.
Offline citroen - 11/06/2007 09:37
Avatar van citroen Onbekend Ik vind dat je niet kan zeggen da Vlaams Belang gestegen is. Ja Oké 0,4% maar ze verliezen wel een zetel in de kamer. De opmerkelijkste verliezers zijn Rood en Blauw met respectievelijk 9 en 7 zetels verlies. En de opvallenste stijgers zijn cd&v/n-va, GROEN!, en LDD met respectievelijk 9, 4 en 5 zetels.
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 11:05
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
Er moet iets veranderen, maar onafhankelijkheid van Vlaanderen zal het (hopelijk) niet worden. Laat ons eerder eens kijken naar hoe de positie is van Wallonië vs Vlaanderen. En daar wat aanpassen.


Het grote probleem is dat in het zuiden van het land paars wordt gestemd (henegouwen, luxemburg en luik blauw, waals brabant en namen rood) en in het noorden overduidelijk rooms (er zijn slechts enkele spotjes blauw, rood en vb te verkennen als je de kaart zo bekijkt). Dit is overduidelijk dat er een groot verschil is en dat we praktisch al kunnen spreken van 2 landen. Alles is gewoon verschillend, we worden gewoon nog samengehouden door het idee België, terwijl 90% van haar bevolking niet eens haar geschiedenis kent, laat staan dat ze ooit al iets over de Vlaamse Beweging hebben gehoord. Ik begrijp niet dat jullie je niet afvragen WAAROM er seperatistische bewegingen bestaan in dit land. Drie Vlaamse partijen streven naar seperatisme (al dan niet als doel of middel), dit wilt toch wat zeggen. Maargoed, ik laat aan jullie zelf het over als jullie je willen verdiepen in onze geschiedenis, ik ga niemand de les lezen, want zelf vind ik dit ook zeer arrogant.

HOP NAAR 2009!!!
Offline Stijn - 11/06/2007 12:05
Avatar van Stijn PHP expert
Citaat:
HOP NAAR 2009!!!
voor een nederlaag? Is dat geroep om speratisme broodnodig? Ik denk van niet. België is al zo klein en als we spreken van speratisme wordt het nog kleiner. Kan je evengoed roepen om een smelting met NL Als je nationalist bent neem je Wallonie mee want dat is nog steeds een deel van België. Als er iets moet veranderen is het de taalgrens. Velen zien natuurlijk Wallonie als een andere planeet, als je er maar af en toe iets van hoort. Geef mij maar smelting ipv seperatisme Ieder zijn standpunt over dit thema natuurlijk.
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 12:35 (laatste wijziging 11/06/2007 12:56)
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
1) jij weet niet wat nationalisme is, Belgisch nationalisme (Belgicisme) heeft zijn oorsprong in Wallonië, en is van origine een beweging die voor de volledige verfransing van België is. Vlaams-nationalisme (het woord zegt het zelf al) is een Vlaams/Nederlands-bewuste beweging. Ook moet je een onderscheid maken tussen volks- en staatsnationalisme, omdat hier een gigantisch verschil tussen is!
2) België klein... Luxemburg en Monaco zijn kleiner, machtiger en rijker. Dat argument is echt zwaar achterhaalt dat België te klein is. Ikzelf, toen ik nog kritisch was tegenover een onafhankelijke Vlaamse staat, had echt wel betere argumenten dan België is al zo klein, ik kwam daar niet eens op. België heeft meer inwoners als Denemarken, Noorwegen en Ijsland tesamen. En Vlaanderen heeft meer als deze drie landen appart. Dus te klein in bevolkingsaantal no way, en te klein in oppervlakte... nuja, zie naar Luxemburg en Monaco. Rijker kan je bijna niet worden als land.

En stijn, als je zo'n uitspraken doet, het is je volste recht, maar ga dan aub eerst iets opzoeken over de geschiedenis van dit land. Wij waren ooit EEN met Nederland, als land dan (1815 - 1830) maar vanuit het franstalige kamp kwam er opstand, en scheurde België zich af. Of moet ik zeggen: scheurde de provinciën Vlaanderen, Brabant en Limburg doormidden, onder druk van de Zuiderse provinciën. Ookal was dit niet met de goedkeuring van de meerderheid van de bevolking. Frans werd als enige officiële taal erkend, en de grondwet werd opgesteld door enkel Franstaligen...
de rest van het plaatje mag je zelf aanvullen..

En mocht je het nog niet weten: een apparte groep binnen de Vlaamse Regering IS voor een smelting met Nederland, terug naar Dietsland, Groot Nederland. Ikzelf vind dit een interresant idee, maar ben geen 100% voorstander. Een betere samenwerking met Nederland, een confederatie, daarentegen zie ik wel zitten:-)
Offline Abbas - 11/06/2007 13:09
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Citaat:
Als je nationalist bent neem je Wallonie mee want dat is nog steeds een deel van België.
Natuurlijk ben ik geen nationalist en vage zeker ook niet. Wat vage en ik zijn, zoals hij al zegt, zijn Vlaams-Nationalisten. Mensen die Vlaanderen als een aparte staat willen zien.

Waarom zou Vlaanderen als onafhankelijke staat niet kunnen werken?! De verkiezingen duiden dat er in Vlaanderen een politieke enigheid bestaat maar dat die totaal controversieel is met die van Wallonië, waar ze zelf nog altijd verdeeld zijn.
Vlaanderen als onafhankelijke staat zou er alleen maar beter van worden: geen overdadige en onnodige geldstroom naar Wallonië, waardoor we dat geld in Vlaanderen kunnen steken en kunnen zorgen voor minder werkloosheid en meer investeren in veiligheid, cultuur en onderwijs.

Een nauwere samenwerking met Nederland: goed, maar GEEN samensmelting!
Offline citroen - 11/06/2007 16:36
Avatar van citroen Onbekend
Citaat:
dat die totaal controversieel is met die van Wallonië, waar ze zelf nog altijd verdeeld zijn.


Ja oké in Wallonië hebben ze anders gestemd dan in Vlaanderen maar verdeeld was het zeker niet! Het was Paars bij schering en inslag. Herhinner u het kaartje gisteren op TV. Bovenkant ( Vlaanderen ), oranje. Onderkant ( Wallonië ), blauw en rood ( Paars ).

Ja het is duidelijk dat ze andersgezind zijn. Maar verdeeld zijn ze zeker niet!
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 16:47
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Lemon, dat is wel verdeeld. In Vlaanderen is het duidelijk oranje, met hier en daar wat vlekjes, in Wallonië zijn het twee kampen. Het wil niet zeggen omdat ze ooit al samengewerkt hebben als paars (blauw en rood) dat ze daarom een kartel zijn, in het hoogste geval wordt het een coalitie maar dat betwijfel ik. Dus de stemmen zijn wel verdeeld. In wallonië is het duidelijk rood-blauw gestemd. In Vlaanderen werd er overwegend rooms gestemd.
Offline Pieter - 11/06/2007 17:51
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Vage, ben je dan ook tegen een europa?
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 18:00
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Ik ben niet tegen het continent europa (dat is nogal moeilijk), ik ben wel tegen de huidige bureaucratische Europese Unie.
Offline MindPrison - 11/06/2007 18:17
Avatar van MindPrison PHP gevorderde Man man, hoe kan je nu voor een onafhankelijk vlaanderen zijn?
Een staatshervorminig is dringend nodig, maar de onafhankelijkheid gaat te ver. Dit leid maar tot één ding: een langzaam verval...
Is het niet door de slitsing, dan is het wel door ons eigen ego.

En wat ga je met Brussel doen? Vlamingen hebben er evenveel recht op als Walen en Brussel is de Belgische troef.
In plaats van separatisme te promoten, zou men beter de Walen aanmoedigen om eens "grote kuis" te houden en in ruil zullen wij helpen met de opbouw van een deftige economie.

Wat Europa betreft ben ik ook tegen de huidige gang van zaken. Ik denk dat het momenteel meer kosten heeft dan opbrengsten. Europa zou zich beter bezig houden met belangrijke dingen i.p.v. ons allerlei idiote regeltjes en boetes op te leggen.
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 18:21
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Brussel ==> Stadsstaat.
Hier is echt wel over nagedacht hoor. Onafhankelijk Vlaanderen is alles behalve kansloos. Zoek er maar eens wat over op.
Dit is een goede site:
http://members.lycos.nl/vlaamssiteje/mainpage.htm

Neem eens de moeite die door te nemen als je een namidagje vrij hebt. Dat is de site die mij heeft overtuigd.
Offline Stijn - 11/06/2007 18:31
Avatar van Stijn PHP expert als vlaanderen onafhankelijk wordt, wordt wallonie en vlaanderen lid van europese unie, ja? Nu men zegt dat wallonie falliet gaat (is). Dus uiteindelijk gaan wij (de europese unie, dus ook vlaanderen) geld geven aan wallonie.
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 18:44
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Ja, goed zo, maar op een transparante basis. Wallonië wordt er sterker van, omdat ze nu gewoon heen en weer gewiegd worden en zo nooit leren op staan. Wij geven op dit moment al enorm veel geld aan Wallonië overigens...
Offline Pieter - 11/06/2007 20:06
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
Dan vind ik dat het evengoed zo kan. Maar dan wel op een duidelijke manier. Dat zal heel wat aanpassingen vragen, maar het zal het waard zijn. Ik voel me meer Vlaming dan Belg, maar zou het jammer vinden dat zo'n mooi stuk land apart gaat bestaan.
Offline Abbas - 11/06/2007 20:33
Avatar van Abbas Gouden medaille

Crew .NET
Je zegt het zelf: zo'n mooi stuk land. Het zou nog mooier worden als het sterk alleen staat! En wat betreft het geld naar Wallonië. Als Wallonië een aparte staat is krijgt zij steun, ook financiële van de EU en NIET van Vlaanderen alleen!
Offline nemesiskoen - 11/06/2007 20:46
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
Dan vind ik dat het evengoed zo kan. Maar dan wel op een duidelijke manier.

Dat is het probleem. Om een of andere reden wil men de exacte cijfers niet mededelen. Hoewel er tussen de 6 en de 12 miljard euro wordt gerekend. Ik hoop echt dat het niet meer is, maar het feit dat dit niet ontkend wordt zegt genoeg voor mij. Het moet op een transparante en duidelijke manier gebeuren. Dat overal wordt doorgegeven waar het geld aan wordt besteed. Hetzelfde als bij hulporganisaties, want dat zijn wij eigenlijk. Een hulporganisatie waar Wallonië aan verslaafd is geworden. We zouden al lang niet zo'n grote separistische gedachten hebben (buiten de het volksnationalisme dat al van voor België bestaat dan) als dit niet het geval zou zijn. Jammer genoeg is dit wel.

Over het algemeen zijn er twee redenen (die dan weer onderverdeeld kunnen worden) waarom er seperatisme is dezer dagen:
ten eerste is er de huidige reden, de financiële reden, de corrupte ps die jaren lang de waalse politiek heeft verzuurd, en de Belgische heeft gedomineerd
ten tweede is er het volksnationalisme, dat zijn oorsprong in 17** (eind 18e eeuw ergens) heeft. Dat is aangemoedigd door de vele gruweldaden langs de franstalige zijden tijdens:
1) het SEPERATISME (!!!) van België in 1830 van Groot-Nederland
2) de onderdrukking van de Nederlandstalige, en het zich Nederlands voelen illegaal is geweest (vandaar de naam Vlaanderen... historisch gezien wonen ik, titjes, pieterc en een hoop andere Vlamingen niet in (/op de grond van het graafschap) Vlaanderen, maar Vlaanderen is ontstaan omdat Nederlands werd verboden)
3) de gruweldaden in WO1 (hier ons bloed wanneer ons recht/alles voor vlaanderen vlaanderen voor kristus/ZELFBESTUUR - NOOIT MEER OORLOG - GODSVREDE, deze zaken moeten je bekend in de oren klinken), hierdoor het ontstaan van de frontbeweging, ...
4) de gruwelijke repressie na WO2, terwijl er meer collaboratie bij de Franstaligen was, werden enkel de Vlamingen vervolgd wegens collaboratie... lijkt me een klein beetje op racisme (niet in de letterlijke zin van het woord, maar in één van de vele betekenissen die het heeft gekregen) trekken.
en als laatste
5) het cordon sanitaire en de kiesdrempel die speciaal zijn ontstaan om vlaamsgezinde partijen tegen te houden.

Voor de derde keer, aub zoek hier eens wat over op zodat ik niemand de les lig te lezen, want dit vind ik zelf ook niet leuk wanneer dit met mij gebeurd. Lees eens wat op die site die ik hier heb gepost.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.177s