login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Verkiezingen Nederland (Opgelost) | Pagina 2

80 antwoorden

Gesponsorde links
Offline MarcoNemo - 22/11/2006 22:42
Avatar van MarcoNemo Lid Mooi, CDA het grootste tot nu toe. Wilders heeft ook aardig wat zetels i.t.t. 3 jaar terug, een vleugje rechts mag wel in dit kabinet. Alleen jammer dat de CDA een coalitie moet vormen met een linkse partij 
Offline nemesiskoen - 22/11/2006 23:08
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
Wat mijn part mogen ze het leger afschaffen (sorry vage )

Tot ooit iemand Nederland binnenvalt... en dat is het schreeuwen om hulp:s

Offline Soebam - 22/11/2006 23:35
Avatar van Soebam HTML ver gevorderde CDA toch de grootste . Achja er is nog kans dat JP geen fatsoenlijke coalitie kan vormen, en dan hebben we een grote kans op een nieuw paars kabinet. Lijkt me toch zeker een vooruitgang (zeker om van die taart van een Verdonk af te zijn (IQ -10)).


@vage, NL wordt niet binnengevallen als we geen leger hebben. Ik hoef toch niet uit te leggen waarom hé..
Offline Martijn1989 - 23/11/2006 01:29 (laatste wijziging 23/11/2006 01:31)
Avatar van Martijn1989 PHP ver gevorderde Waarschijnlijke Coalitie :

- CDA (41)
- PVDA (32)
- Cristenunie (7)

Linkse Coalitie :

- PVDA (32)
- SP (25)
- Groenlinks (7)
- CristenUnie (7)
- D66 (3)
- PVDD/SGP/...

Rechtse Coalitie :

Niet mogelijk ("VVD/CU/CDA + Wilders")

- CDA (41)
- VVD (22)
- CristenUnie (7)
- PvV (9)

Ik hoop dus op een linkse Coalitie Dat verhelpt nederland weer een stuk, hoe egoistisch ben je als je zegt dat al het geld wat je verdient naar je eigen moet gaan, de arme "Echt arme" mensen helpt, dus niet belastingtrekkende kroeg gasten. En alle ingeburgerde buitenlanders het land uit wilt hebben?

@vage : Niemand valt nederland binnen omdat we lid zijn van de VN en geen vijjanden hebben die wel een leger hebben. Beetje dom van je  
Offline xSc - 23/11/2006 09:08 (laatste wijziging 23/11/2006 09:09)
Avatar van xSc Onbekend Gelukkig is CDA de grootste partij. Ik houd meer van rechts. Geen lage belastingen, geen afschaffing JSF, behoud van bijzondere scholen, en een stevig immigrantenbeleid!

Ik heb zelf SGP gestemd. Niet dat CDA echt bij mij past, maar dat is wel een betere partij dan PvdA.

Nederland gaat ten gronde met zoveel immigranten. Een goede inburgering vereist en anders wegwezen. Het is een ander verhaal wanneer asielzoekers om politieke of religieuze zaken hierheen komen. Maar de rest, keihard aanpakken.

"Armoede in Nederland". Beetje overdreven. Er zullen inderdaad mensen zijn die het arm hebben. Maar wat denk je van Frankrijk bijvoorbeeld? Of de Afrikaanse landen? Daar is het contrast groter. In Nederland valt dat heel erg mee.
Offline Clemens32 - 23/11/2006 09:11
Avatar van Clemens32 PHP interesse Links en paars hebben in het verleden genoeg kapot gemaakt.
Laat dit kabinet wat er nu zit nog 4 jaar orde op zaken stellen (misschien met een vleugje socialisten erbij) dan gaat het straks met iedereen goed in Nederland.
Offline Dark_Paul - 23/11/2006 10:14 (laatste wijziging 23/11/2006 10:16)
Avatar van Dark_Paul PHP ver gevorderde In Nederland gaat het echt de verkeerde kant op met het verschil tussen rijke en 'armere' mensen.
De armere worden zo zwaar belast, dat ze 't gewoon niet meer aankunnen. Nu zijn er zelfs weer voedselbanken geopend voor mensen die door de lasten geen geld meer hebben, van voedsel te voorzien   Dan gaan we toch echt de verkeerde kant op, of niet?!
Wilders heeft goede ideën, sommige dingen ook niet. Vandaar dat je een coalitie vormt. Dat Nederland 'verislamitiseert' ben ik 't mee eens, en speciaal Islamitisch onderwijs is ook onzin. Ik vind 't niet erg dat immigranten hier komen, en ik respecteer 't dat ze hun cultuur willen behouden, zolang dat niet ten koste gaat van de normale gang van zaken hier.
Nog een leuk weetje: in Nederland is 81% van de bevolking autochtoon
Citaat:
Van alle kinderen die in Nederland geboren worden, is 25% nu al tweede generatie allochtoon (dat zijn kinderen waarvan tenminste één van de ouders niet in Nederland is geboren).

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/62638
http://www.emea.nl/content/view/820/137/
[quote]Komende decennia sterke toename aantal allochtonen
In de komende decennia zal de allochtone bevolking sterk blijven groeien, van 3,1 miljoen in 2005 tot 5,3 miljoen in 2050 (zie figuur 1). Het aandeel allochtonen in de totale bevolking zal naar verwachting sterk toenemen, van 19% in 2005 tot 30% in 2050 (zie figuur 2). [quote]
Bron: http://www.rivm...21020.html

Genoeg reden om dus Wilders te stemmen!
Offline xSc - 23/11/2006 10:38
Avatar van xSc Onbekend Dat armere mensen zwaar belast worden, moet ik toegeven. Vooral met het nieuwe zorgstelsel is dat uitgekomen. Anderszijds is daar ook rekening meegehouden door zorgtoeslag uit te keren. Dat een deel dat misbruikt en vervolgens klaagt dat de premie zo hoog is, is dan hun eigen schuld.

Bijzondere scholen vind ik heel belangrijk, maar: Islam is een 'buitenlandse' godsdienst. Door Islamitische scholen te stichten, worden allochtoonse kinderen te veel in hun eigen cultuur gehouden => slechte inburgering. Het Christendom is al een aantal eeuwen in Nederland. Christelijke/Reformatorische scholen passen dan beter.
Offline Dark_Paul - 23/11/2006 10:50
Avatar van Dark_Paul PHP ver gevorderde Wat ik wel hoop dat ze echt gaan doen, is de hypotheekrenteaftrek voor mensen met een hoger inkomen, beperken.
Die mensen kunnen nu onderhand hun hypotheek afbetalen van de belastingaftrek!!
Offline Clemens32 - 23/11/2006 11:04
Avatar van Clemens32 PHP interesse Ik ben het helemaal eens met jouw idee over hypotheekrente aftrek Dark_Paul, maar denk eens verder.
Wat gebeurt er als de hogere inkomens steeds meer moeten inleveren?
Precies, dan gaan ze naar het buitenland.
Dan zijn we dus hier een hoop kennis kwijt en mensen kwijt die het geld uitgeven, dus gaat de economie weer omlaag.
Ik ben het er zeker mee eens dat er iets moet gebeuren met de hypotheekrente aftrek, want het is de meest belachelijke subsidie die er bestaat (net als kinderbijslag trouwens), maar wat er dan moet gebeuren zou ik zo ook niet weten.

Hypotheekrente aftrek zorgt er alleen maar voor dat de huizenprijzen omhoog kunnen, een starter kan nu al niet meer fatsoenlijk een huis kopen.
Er zal zeker een ovrbruggingsperiode moeten komen, maar dit soort subsidies moeten er af.

Ook de kinderbijslag moeten ze afschaffen (ik word zelf over een half jaar vader).

Laten ze hiervoor in de plaats zorgen dat iedereen dezelfde scholing kan krijgen, daar heeft iedereen iets aan.
Offline nemesiskoen - 23/11/2006 11:52
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
@vage : Niemand valt nederland binnen omdat we lid zijn van de VN en geen vijjanden hebben die wel een leger hebben. Beetje dom van je

Ga viskes vangen met je argument.
Iran zat ook in de Verenigde Naties... en je gaat me niet vertellen dat daar een paar decenia terug geen oorlog was. Zit je mooi met je argument:s

Citaat:
hoe egoistisch ben je als je zegt dat al het geld wat je verdient naar je eigen moet gaan, de arme "Echt arme" mensen helpt, dus niet belastingtrekkende kroeg gasten. En alle ingeburgerde buitenlanders het land uit wilt hebben?

Hoe egoïstisch ben je als je de hoofdregel van democratie verbreekt door een afspraak te sluiten met alle mogelijke politieke partijen om één partij te dwarsbomen, zodat 'jij' (als politieke partij) toch maar aan de macht blijft? Vlaanderen wordt opgescheept met een Links bestuur terwijl de meerderheid rechts stemt...
Offline Gerard - 23/11/2006 11:55
Avatar van Gerard Ouwe rakker Hoewel mijn opvattingen meer neigen naar (extreem?) rechts, heb ik toch gestemd op de SP (net als 3 jaar geleden). Het is de enige partij die deze ronde ook maar wat aandacht heeft gegeven aan de jeugd en het onderwerp studie-financiering en kennis naar voren heeft gebracht. Dit, naast het feit dat meneer marijnissen gewoon een rasechte brabander is, heeft mij ertoe gezet om lekker weer SP te stemmen.

Wat betreft de hypotheekrente; Ik vind zelf ook dat deze tot een bepaald limiet moet gelden. Mensen die huizen kunnen kopen met een hypotheek van 600.000, die kunnen het ook wel opbrengen om zoiets normaal te onderhouden en te betalen. Wat betreft Clemens zijn opmerking over de kinderbijslag... daar ben ik het totaal niet mee eens.

De kinderbijslag is iets wat echt nodig is in bepaalde gezinnen (zoals bij ons thuis) en het is een meer dan welkome aanvulling. Misschien is het voor jou wat makkelijker roepen omdat je financieel goed zit en je nog met zijn 2en bent. Maar als je net als ons vanaf je 12de met zijn 2en bij je moeder alleen moet wonen, dan ga je er wel anders over denken.
Hou er ook rekening mee dat wanneer iets afgeschaft is, de kans dat het terugkomt ligt zo rond nihil.
Offline simvader - 23/11/2006 14:06
Avatar van simvader Onbekend SP !!!
Hun zijn echt vet!
Offline b4nkr0bz0r - 23/11/2006 14:06
Avatar van b4nkr0bz0r PHP gevorderde Hun?
Offline Thomas - 23/11/2006 14:20
Avatar van Thomas Moderator Jah, hullie, gullie en zullie!
Offline compudoc - 23/11/2006 16:27
Avatar van compudoc PHP beginner CDA Rulez.. 
Offline Clemens32 - 23/11/2006 17:11 (laatste wijziging 23/11/2006 17:12)
Avatar van Clemens32 PHP interesse Hee Prox. je leest maar half, hahahaha.

Citaat:
De kinderbijslag is iets wat echt nodig is in bepaalde gezinnen (zoals bij ons thuis) en het is een meer dan welkome aanvulling. Misschien is het voor jou wat makkelijker roepen omdat je financieel goed zit en je nog met zijn 2en bent. Maar als je net als ons vanaf je 12de met zijn 2en bij je moeder alleen moet wonen, dan ga je er wel anders over denken.
Hou er ook rekening mee dat wanneer iets afgeschaft is, de kans dat het terugkomt ligt zo rond nihil.


Ik had het er ook over dat als subsidies als kinderbijslag en hypotheekrenteaftrek respectievelijk afgeschaft of een andere invulling zouden krijgen dat onderwijs gratis zou moeten zijn.
Tel die paar euro's een op die jullie krijgen voor kinderbijslag en leg dat bijvoorbeeld eens naast je boekengeld en andere studiekosten.

Wat ik daarmee wil zeggen is dat als hier een juiste invulling aan gegeven kan worden dat het voor iedereen mogelijk wordt om te studeren en niet alleen voor mensen die geld hebben of ouders hebben die het er voor over hebben om elke euro 10 x om te moeten draaien (wat natuurlijk fantastisch is, maar het is belachelijk dat het nodig is).
Offline timo - 23/11/2006 17:25
Avatar van timo PHP ver gevorderde Kinderbijslag mag best omhoog, maar alleen voor gezinnen die het nodig hebben!
Offline Martijn1989 - 23/11/2006 18:46 (laatste wijziging 23/11/2006 18:47)
Avatar van Martijn1989 PHP ver gevorderde Vage :
Citaat:
Hoe egoïstisch ben je als je de hoofdregel van democratie verbreekt door een afspraak te sluiten met alle mogelijke politieke partijen om één partij te dwarsbomen, zodat 'jij' (als politieke partij) toch maar aan de macht blijft? Vlaanderen wordt opgescheept met een Links bestuur terwijl de meerderheid rechts stemt...


In nederland stemmen er meer mensen links dan rechts ;) Het is toch Absurpt, dat er voedselbanken bestaan ? Dat mensen het niet kunnen opbrengen om in een normaal huis te wonen en aan alle primaire behoeftes te doen? Leg mij dat eens uit als je CDA/VVD hebt gestemd. Er zijn in Nederland genoeg arme mensen die het een stuk beter kunnen hebben? Kinderbijslag kan veel beter worden uitgedeeld, kijkend naar het salaris van de ouders/verzorgers. Je wilt mij niet vertellen dat rijkere mensen nog steeds recht hebben op kinderbijslag?

Dus antwoord op de :

- Voedselbank
- Primaire behoeftes
- Kinderbijslag
Offline nemesiskoen - 23/11/2006 19:25
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Dus de selfmade man moet dan ook maar zijn geld gaan weggeven voor de luie werkloze? (ik zeg hier niet 'alle werklozen zijn lui' maar ik zeg: 'er zijn luie werklozen, en die krijgen ook geld...').

Anyways, ik heb geen idee wt CDA en VVD zijn, en weet ook niet hoe die ineen steken. Maar in Vlaanderen is de grootste partij Vlaams Belang... maar door allerlei coalities tussen 'christen democraten', 'socialisten' en weet ik veel nog wat is het eigenlijk puur kiezen tussen: 'een kleurenmix' of 'zwart-geel'.

Ik hoef hier overigens ook niet over te discusiëren aangezien ik geen idee heb (en het me ook geen '****' intereseert) wat de standpunten zijn van alle nederlandse partijen. + ik blijf bij rechts, whatever je me ook loopt vertellen: de bezoeker moet zich aanpassen aan de gast, en niet omgekeerd! (of vind jij van wel?)
Offline Stefan14 - 23/11/2006 19:30
Avatar van Stefan14 PHP gevorderde
Citaat:
Vage schreef: Tot ooit iemand Nederland binnenvalt... en dat is het schreeuwen om hulp


Nog even een kleine reactie.
Ze hoeven dat leger niet af te schaffen, beter van niet zelfs, maar ze mogen er echt wel heel wat minder geld in steken. Als je hoort voor hoeveel miljoen er soms aan materiaal wordt gekocht denk je van, voldeed dat oudere materiaal soms niet meer? Viel het uit elkaar?, maar nee, ze willen gewoon mee met de tijd.
Geldverspilling dus dat beter ergens anders in gestoken kan worden.
Offline Martijn1989 - 23/11/2006 19:50
Avatar van Martijn1989 PHP ver gevorderde
Citaat:
Dus de selfmade man moet dan ook maar zijn geld gaan weggeven voor de luie werkloze? (ik zeg hier niet 'alle werklozen zijn lui' maar ik zeg: 'er zijn luie werklozen, en die krijgen ook geld...').


Luie mensen, hebben geen recht op een uitkering idd ;) Denk je dat Linkse partijen luie mensen een uitkering wil geven? Dan ben je nog dom ook. Je moet kunnen aantonen dat je wel soliciteerd, of een X aantal uur vrijwilligerswerk hebt gedaan of misschien wel hebt geleerd.

Citaat:
Anyways, ik heb geen idee wt CDA en VVD zijn, en weet ook niet hoe die ineen steken. Maar in Vlaanderen is de grootste partij Vlaams Belang... maar door allerlei coalities tussen 'christen democraten', 'socialisten' en weet ik veel nog wat is het eigenlijk puur kiezen tussen: 'een kleurenmix' of 'zwart-geel'.


CDA = Midden/Rechts , VVD = Rechts.

Citaat:
Ik hoef hier overigens ook niet over te discusiëren aangezien ik geen idee heb (en het me ook geen '****' intereseert) wat de standpunten zijn van alle nederlandse partijen. + ik blijf bij rechts, whatever je me ook loopt vertellen: de bezoeker moet zich aanpassen aan de gast, en niet omgekeerd! (of vind jij van wel?)


Jawel tuurlijk, ik heb ook niks gezegd over buitenlanders, ik vind ook dat ze geen burka's mogen dragen, geen islamitsche scholen en een verplict nederlands diploma. Maar Moskeeen kan je niet tegenhouden, dat is iets wat met geloof te maken heeft, en grondwet 1 is toch wel : Geen discriminatie op gebied van X,X,X en Geloofsovertuiging 
Offline Dark_Paul - 23/11/2006 19:50
Avatar van Dark_Paul PHP ver gevorderde Kinderbijslag afschaffen?! Dat is de grootste bullshit die er bestaat. Ook iedereen gelijk onderwijs geven, dat gaat niet lukken.
De meeste dingen moeten gewoon inkomensafhankelijk worden, zoals:
- Kinderbijslag
- Kinderopvang wanneer beide ouders werken
- Hypotheekrenteaftrek
- eventueel ziektekosten.
Mensen moeten kinderbijslag naar inkomen krijgen, mensen die een lager inkomen hebben, hebben meer recht op kinderbijslag. Mensen met een hoog salaris hebben al genoeg (dan gaan ze maar 3x ipv 4x op vakantie).
Kinderopvang moet niet gratis worden, maar voor een gezin waarbij beide ouders een fulltime baan hebben, moet het goedkoper worden. Ik heb al geregeld gehoord dat het contract van een van de ouders (meestal de vrouw), niet werd verlengd omdat hij/zij minder wilde werken om voor de kinderen te zorgen.
Mensen waarvan maar een ouder werkt, en de andere in staat is voor het kind te zorgen, zouden het normale tarief moeten betalen.
Hypotheekrenteaftrek, wat ik al zei. Des te hoger je inkomen, des te lager je hypotheekrenteaftrek. Voor de armere is hypotheekrenteaftrek een geschenk uit de hemel, voor de rijkere mensen betekent dit een keertje extra op vakantie.
Nu zijn er ook mensen die financieel bijna ten onder zijn gegaan aan de nieuwe zorgverzekering, omdat iedereen hetzelfde moet betalen, maar het voor die mensen gewoon té duur was.

ps. hoe ver denken jullie dat ik 't met deze standpunten zou schoppen in de komende verkiezingen? 

ps2. just kiddin'
Offline MarcoNemo - 23/11/2006 22:21
Avatar van MarcoNemo Lid Soebam schreef:
Citaat:
CDA toch de grootste . Achja er is nog kans dat JP geen fatsoenlijke coalitie kan vormen, en dan hebben we een grote kans op een nieuw paars kabinet. Lijkt me toch zeker een vooruitgang (zeker om van die taart van een Verdonk af te zijn (IQ -10)).


Hoe wil je ooit een paars kabinet krijgen zonder de vvd? Linkse coalitie wordt dan een rood kabinet hoor...
Offline nemesiskoen - 23/11/2006 22:23
Avatar van nemesiskoen Gouden medaille

PHP expert
Citaat:
ik heb ook niks gezegd over buitenlanders, ik vind ook dat ze geen burka's mogen dragen, geen islamitsche scholen en een verplict nederlands diploma.

Stem dan op rechts:-)

Anyways, hoor ik je zeggen dat ik dom ben of struikel ik gewoon over je zin (en verwar ik die zin 'dan ben je nog dom ook' met de waarschijnlijke betekenis)?
Offline Xfader - 23/11/2006 22:32
Avatar van Xfader Lid Groenlinks denk ik, maar ik heb het niet zo op Halsema.
Offline Soebam - 23/11/2006 23:23
Avatar van Soebam HTML ver gevorderde @MarcoNemo, het is idd niet zo paars als die van Kok, maar een coalitie onder leiding van het CDA is toch ook niet rood .
Offline xSc - 27/11/2006 12:41
Avatar van xSc Onbekend Ik zie het liefst partijen als CDA-VVD-Christenunie-Wilders-SGP.

Christenunie is de enige linkse partij waar ik het wel mee kan vinden. Van midden-rechts is wat mij betreft best.

Paars kabinet?  De puinhopen van paars  
Offline marten - 27/11/2006 12:42
Avatar van marten Beheerder maken we er blauw van 
Offline Soebam - 13/12/2006 00:49
Avatar van Soebam HTML ver gevorderde Mhuahaha, Verdonk weggestuurt!! En JP heeft zichzelf nog eens knap voor lul gezet. We gaan eindelijk de goede kant op, ik geloof zelfs dat er kans is op wéér nieuwe verkiezingen, omdat het CDA niet zint op een kabinet met PvdA en SP (vooral niet met SP). Heb nu geen zin om het uit te leggen, maar volgens mij is het best mogelijk dat Bos de formatie in de soep laat lopen .

Ik hoop dat er nog wat meningen boven tafel komen, politieke discussie is altijd leuk:p.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.287s