login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

systeemtaal ophalen

Offline KingFredII - 07/11/2012 03:43
Avatar van KingFredIINieuw lid Ik heb een paar websites die zowel in het Nederlands als in het Engels bestaan. In al die gevallen komt de bezoeker eerst op een pagina waar hij zijn keuze NL of E moet maken.
Maar het zou handig zijn als dat automatisch gaat: als de pc van de surfer op Nedetlands staat, wordt de output vazelf Nederlands, en anders Engels. Bestaat er zo'n functie in Javascript of php?

5 antwoorden

Gesponsorde links
Offline WouterJ - 07/11/2012 09:35
Avatar van WouterJ HTML gevorderde Heb je überhaupt wel gezocht? get user language
Offline Gerard - 07/11/2012 09:45
Avatar van Gerard Ouwe rakker Voor wat ik nu kan vinden is er een HTTP_ACCEPT_LANGUAGE die binnen $_SERVER aanwezig is. Deze wordt door de browser van de eindgebruiker aangeleverd. Let wel op dat de manier waarop in deze waarde wordt aangegeven wat de LOCALE is, een zeer specifieke notatie heeft. Als je dat dus wilt verwerken dan kan je het beste een framework als Zend erbij slepen.

Je kan natuurlijk ook die instelling oppakken en kijken voor de meest waarschijnlijke matches. Als er bijvoorbeeld 'nl' of 'NL' in staat, dan kan je er wel vanuit gaan dat je de eindgebruiker veilig mag redirecten naar de Nederlandse pagina. Houd er wel rekening mee dat je een gebruiker altijd de mogelijkheid moet geven om nog te switchen, aangezien de LOCALE natuurlijk niet allesbepalend is.
Offline devries1968 - 08/11/2012 09:30
Avatar van devries1968 Nieuw lid In javascript kun je het volgende gebruiken:
var lang = navigator.language || navigator.userLanguage;

Maar meestal is het het slimste om php te gebruiken. Dan kun je inderdaad gebruiik maken van $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] wat Gerard al aangaf.

Offline marten - 08/11/2012 09:34
Avatar van marten Beheerder Let er natuurlijk wel op dat hoe dan ook de gebruiker altijd de keuze moet houden zoals Gerard al zegt.

Denk hierbij aan Engelse bezoekers in Nederland.
Offline Maarten - 08/11/2012 13:43 (laatste wijziging 08/11/2012 13:43)
Avatar van Maarten Erelid
marten schreef:
Let er natuurlijk wel op dat hoe dan ook de gebruiker altijd de keuze moet houden zoals Gerard al zegt.

Denk hierbij aan Engelse bezoekers in Nederland.

Of nog slechter, de helft van de keren denkt men dat men in België Frans spreekt, dus dan is het wel handig als Vlaming als je even kan switchen naar Nederlands / Engels dan 

edit: niet dat ik geen Frans kan maar het leest toch iets eenvoudiger 
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.18s