login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Split error (Opgelost)

Offline Pellens - 03/05/2010 12:14
Avatar van PellensPHP interesse Beste sitemasters,

ik heb reeds de function split() gebruikt, toch krijg ik deze keer iets onverwacht...

  1. jQuery(document).ready(function(){
  2. var uri = window.location;
  3. var broken = uri.split("/");
  4. alert(broken[1]);
  5. });


Firebug geeft aan: "uri.split is not a function" > var broken = uri.split("/");

Iemand dit ook al tegengekomen?
Alvast bedankt

5 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Martijn - 03/05/2010 12:29
Avatar van Martijn Crew PHP misschien moet je \/ doen, escapen.
Offline Stijn - 03/05/2010 12:31
Avatar van Stijn PHP expert Of doe eens alert(uri); Wat geeft dat?
Offline Pellens - 03/05/2010 12:54
Avatar van Pellens PHP interesse Wat jullie voorstellen heb ik reeds allemaal gedaan.
Na lang testen en proberen heb ik de oplossing gevonden, ik vind het zeer raar:

Het gebruik van document.URL ipv window.location heeft het probleem opgelost.

Dus bij deze de oplossing voor de toekomstige sitemasters. Maar ik zou toch eens graag weten waarom window.location wel een error geeft. Enige kenners onder ons?
Offline Maarten - 03/05/2010 12:55
Avatar van Maarten Erelid Omdat window.location een object is een geen string. window.location.href.split zou wel werken (normaal gezien toch).
Offline Stijn - 03/05/2010 16:05
Avatar van Stijn PHP expert Inderdaad maarten heeft het bij het rechte eind.

  1. alert(typeof window.location);


Geeft Object terug.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.199s