login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

datum 1 maal invoeren wanneer standaard datum (Opgelost)

Offline Meulenhof - 20/05/2010 17:15
Avatar van MeulenhofLid Momenteel ben ik bezig met een ticket systeem.

Er zijn diverse velden in de tabel. Waar het nu om gaat is een datum check.

De datum velden
start = datum van de start post 2010-05-20 17:08
reactie = standaard 0000-00-00 00:00:00
update = standaard 0000-00-00 00:00:00

Ze hebben allemaal datetime.

start deze word niet geupdate.
reactie moet alleen worden geupdate als de veld waarde 0000-00-00 00:00:00 is
update deze wordt bij elke replay geupdate

Mijn vraag is als dat mogelijk is, hoe wordt de datum check?

7 antwoorden

Gesponsorde links
Offline gnotrgnotr - 20/05/2010 17:36
Avatar van gnotrgnotr Nieuw lid ja denkt het wel
Offline WouterPSV - 20/05/2010 17:59
Avatar van WouterPSV Lid Lekkere reactie.... 

Misschien kun je het met een if statement doen.

  1. if (reactiedatum == "0000-00-00 00:00:00")
  2. {
  3. de update waarin je ook de reactiedatum meeneemt.
  4. }
  5. else
  6. {
  7. de update waarin je ook de reactiedatum weglaat
  8. }


Ik denk dat je zoiets bedoeld ?of zit ik er naast
Offline Jelmerholland - 20/05/2010 18:56
Avatar van Jelmerholland PHP beginner Reactie, wat is dat voor een column dan? Want als je die maar 1x in de hele 'history' update... wat heb je er dan aan? Wat geeft het aan?
Want er kan toch ook vaker gereageerd worden?
Offline Arphetic - 20/05/2010 20:29
Avatar van Arphetic Nieuw lid oke, de eerste insert je alleen bij de eerste keer, die andere twee laat je null, dan check je of reactiedatum null is bij een reactie, en anders voor je een update query uit. En bij iedere update voor je ook automatisch een update uit in een database (dus alleen niet bij een insert).
Offline Meulenhof - 20/05/2010 21:35 (laatste wijziging 21/05/2010 10:36)
Avatar van Meulenhof Lid
WouterPSV schreef:
Lekkere reactie.... 

Misschien kun je het met een if statement doen.

[..code..]

Ik denk dat je zoiets bedoeld ?of zit ik er naast

Zo iets moet het worden, alleen nog een kwestie van id uitlezen anders update hij overal.

Ik zal weer is gaan knutselen.

Met de onderstaande code werkt het.
  1. $standaard_datum = mysql_query("SELECT DATE_FORMAT(freaction, '%Y-%m-%d %H:%i:%s') AS reaction FROM `".hesk_dbEscape($hesk_settings['db_pfix'])."tickets`
  2. WHERE `id`=".hesk_dbEscape($replyto)." LIMIT 1") or die(mysql_error()."<hr /><pre>".$standaard_datum."</pre>");
  3.  
  4. $f_Standaard_datum = mysql_fetch_assoc($standaard_datum);
  5.  
  6. if($f_Standaard_datum['reaction'] == "0000-00-00 00:00:00")
  7. {
  8. $update_datum = mysql_query( "UPDATE `".hesk_dbEscape($hesk_settings['db_pfix'])."tickets` SET
  9. `freaction`=NOW()
  10. WHERE `id`=".hesk_dbEscape($replyto)." LIMIT 1") or die(mysql_error()."<hr /><pre>".$update_datum."</pre>");
  11. }
  12. else
  13. {
  14. // niets doen
  15. }
Offline Jelmerholland - 21/05/2010 10:33
Avatar van Jelmerholland PHP beginner hesk.dbEscape, moet dat niet zijn mysql_real_escape_string ? Of heb je zelf een functie geschreven?

En dat ie niet update, je moet het 'antwoord' van een SET, dus bijvoorbeeld " SET `bla` = 'waarde' "
In van die kleine quotejes zetten, van deze -> ' ... '
Dan zou die het moeten doen volgens mij ;)
Offline Meulenhof - 21/05/2010 10:36 (laatste wijziging 21/05/2010 11:08)
Avatar van Meulenhof Lid ik was de mysql_fetch_assoc vergeten. Ik heb de code geupdate en het werkt 

hesk.dbEscape is inderdaad een functie (hesk helpdesk ben ik aan het passen, zit geen reporting module in)
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.126s