login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

pc to host upload port !=80

Offline RalcoBe - 13/03/2010 11:39
Avatar van RalcoBeNieuw lid Ik probeer een php site te maken, vanwaar ik op aanvraag, jpg's van mijn webcam, alarm, controlepaneel etc wil bekijken. Een werkend programma plaatst deze jpg's nu in een map, deze is met Wampserver beschikbaar op http://ip:1025/camimages/

Ik wil dit kunnen bekijken vanop elke standaard pc, zonder speciale runtimes, downloads, en vooral: vanop mijn werk, waar enkel port 80 pagina's kunnen bekeken worden.

Ik heb een gratis php host, die include_http blokkeert maar fopen_http toelaat, alsook cUrl.
Overstap naar een goedkope betalende is mogelijk.

Alles wat ik probeer mislukt.
*Met curl en fopen kan ik jpg op de host saven, maar niet met port in het adres, ook curl_setopt( port werkt niet.
*In de phpcode <img src=" klaarstomen werkt ook niet, in het preprocesste resultaat staat dan een link naar ip:port en op t werk wordt dat gedeelte gewoon geblokkeerd. Zoals jullie weten blokkeert telenet port 80. De afbeelding moet dus absoluut op het "echte" web staan alvorens te kunnen bezien.
*ftp upload vanuit mijn pc naar het web werkt binnen php op mijn pc-server, maar het moet op aanvraag (niet domweg continu refreshen met 1 of 10 Hz) Hoe krijg ik een aanvraag van het web naar mijn pc? Ik heb geprobeerd met include(http:ip:port maar dat is geblokkeerd, met html post of get wordt geredirect naar ip:port, ook dit is geblokkeerd op het werk.
*ftp get vanuit de host zou kunnen werken, maar dan moet ik eerst een ftp server op mijn pc zetten. Hoe zit het daar met geblokkeerde telenet-poorten? (21 ofzo?) en werkt
ftp get (ip:port eigenlijk of enkel ftp get(ip ?
*ik kan met php een database afvragen (ken er nog niks van), maar kan ik vanuit de host een externe database bevragen, en mag deze op ip:port staan?

SSL, sockets etc ken ik (nog) niks vanaf. Indien dit de enige mogelijkheid is, zou ik willen weten of ook hier port !=80 een probleem zou kunnen zijn.
Noip redirects, zowel enkel ip, als ip én port, werken niet (maw werken wel, maar niet op t werk)


Eigenlijk simpel: een klik vanop het werk en ik zie op http://ip:80 de gerefreshte jpg vanuit http://ip:port.
De oplossing is blijkbaar een ander verhaal...

1 antwoord

Gesponsorde links
Offline TotempaaltJ - 13/03/2010 21:31
Avatar van TotempaaltJ PHP interesse *ik kan met php een database afvragen (ken er nog niks van), maar kan ik vanuit de host een externe database bevragen, en mag deze op ip:port staan?

Ja, ja, ja! Je moet even lezen over MySQL bindings enzo; kijk eens rond bij de tutorials op deze site.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.173s