login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

formulier in database steken probleem

Offline a2dmarijnn - 30/04/2009 21:53
Avatar van a2dmarijnnNieuw lid heeyz mensen het is mijn eerste post op dit forum dus ik weet nie of deze goed gaat zijn maar:

ik heb de volgende tutorial gevolgd:
Tutorial

hier kan je een naam invullen maar niet 2 keer dat is normaal als je maar 1 veld hebt. maar ik ben nu bezig aan een website voor een dancing en daar heb ik een formulier met 9 velden. Dit formulier dient voor het aanvragen van gratis vrijkaarten. En dat moet worden opgeslagen omdat dit dan elk jaar automatisch word opgestuurd. Maar het probleem is in onze wereld leven veel mensen met de zelfde naam ofzo. ik neem nu mijn eigen naam: marijn maar er zijn nog mensen die marijn noemen maar die een andere achternaam hebben. ik zou dus graag hebben dat mijn php over alle velden kijkt. als er daar 1 van verschilt moet hij dat toch toevoegen in mijn database. hij zou dus alleen moeten weigeren als alle velden het zelfde zijn.

weet er iemand hier voor een tut voor staan op het internet, het moet niet met zoveel velden dat zoek ik dan wel zelf uit. Ik weet begot niet hoe ik dit moet opzoeken ik ben niet zo bekend met php , ik kan juist actionscript, html en cs, en een heel klein beetje php maar voor dit te realiseren heb ik dus geen verstand

groetjes marijn

6 antwoorden

Gesponsorde links
Offline vinTage - 30/04/2009 22:40
Avatar van vinTage Nieuw lid gewoon de check achterwege laten dan he 

  1. <?php
  2. //connectie
  3. mysql_connect ("host", "user", "wachtwoord");
  4. mysql_select_db("flashtabel")or die ("&flashWaarde=".mysql_error());
  5.  
  6.  
  7. if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
  8. {
  9. mysql_query("INSERT INTO flashtabel (naam) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."')") or die ("&flashWaarde=".mysql_error());
  10. //boodschap voor flash
  11. echo"&flashWaarde=Je hebt daarnet jezelf geregistreerd onder de naam ".$_POST['naam'];
  12. }
  13. else
  14. {
  15. //bericht voor mensen die deze file bekijken via hun browser
  16. echo "deze pagina is alleen nuttig ism met bijbehorende swf";
  17. }
  18. ?>
Offline a2dmarijnn - 30/04/2009 22:50 (laatste wijziging 30/04/2009 22:54)
Avatar van a2dmarijnn Nieuw lid maar dan kan die persoon toch 2 keer het zelfde invullen neen ??

ik zou dit willen vermijden zodat de dancing geen 20 brieven stuurt naar 1 adres of moet ik dan gwn laten checklen op e-mail adres enzo ?
Offline vinTage - 30/04/2009 22:56
Avatar van vinTage Nieuw lid ah, op zo'n manier, dan moet je gewoon checken op AL je velden he..
  1. $check = mysql_query("SELECT * FROM flashtabel
  2. WHERE
  3. voornaam = '".mysql_real_escape_string($_POST['voornaam'])."'
  4. AND
  5. achternaam= '".mysql_real_escape_string($_POST['achternaam'])."'
  6. AND
  7. email = '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."'
  8. ") or die ("&flashWaarde=".mysql_error());
Offline a2dmarijnn - 30/04/2009 23:03 (laatste wijziging 30/04/2009 23:29)
Avatar van a2dmarijnn Nieuw lid aaah :d nu snap ik het :d

en dan bij de else moet ik ze dan allemaal toevoegen.

kan ik hier in deze code dan nog controles steken voor datum enzo ?

is dit mogelijk met php ?

om dit dan in mijn tabel in mijn databass te steken op 1 rij welke code is dit dan ?

ik veronder stel dat het om deze code gaat dan ?

  1. mysql_query("INSERT INTO flashtabel (naam)
  2. VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."')") or die ("&flashWaarde=".mysql_error());
Offline vinTage - 01/05/2009 01:49
Avatar van vinTage Nieuw lid http://www.site...SQL/INSERT

je posts maak je dus aan in je swf...maar zover was je geloof ik al mee?
Offline a2dmarijnn - 01/05/2009 09:14 (laatste wijziging 03/05/2009 21:41)
Avatar van a2dmarijnn Nieuw lid jaja zo ver ben ik al, dat ik nog in flash velden moet toevoegen.

maar ik zit met het probleem dat ik nog een veld wil toevoegen in mijn databass
maar als ik die code van mijn vorige post kopier maakt gij 2 rijen aan ipv op de zelfde rij te blijven.

ik blijf steeds deze foutmelding krijgen
Column count doesn't match value count at row 1

dit is mijn code :

  1. <?php
  2. /*
  3. --de db tabel
  4.  
  5. CREATE TABLE `flashtabel` (
  6. `naam` varchar(50) NOT NULL default ''
  7. ) ENGINE=MyISAM;
  8.  
  9. */
  10.  
  11.  
  12. //connectie
  13. mysql_connect ("localhost", "loginnaam", "loginpasswoord");
  14. mysql_select_db("marijn_Gip")or ("&flashWaarde=".mysql_error());
  15.  
  16. if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
  17.  
  18. {
  19. //controle of de naam al in de database zit
  20.  
  21. $check = mysql_query("SELECT * FROM flashtabel
  22. WHERE
  23. naam = '".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'
  24. AND
  25. voornaamnaam= '".mysql_real_escape_string($_POST['voornaam'])."'
  26. ") or die ("&flashWaarde=".mysql_error());
  27.  
  28.  
  29. $aantal_rijen=mysql_num_rows($check_naam);
  30.  
  31. if($aantal_rijen > 0)
  32. {
  33. //Ja, de naam zit al in de database
  34. //boodschap voor flash
  35. echo "&flashWaarde=Deze naam is al in gebruik, gebruik een andere naam svp.";
  36. }
  37. else
  38. {
  39. //Nee, de naam zit nog niet in de database
  40. //insert in de db
  41. mysql_query("INSERT INTO flashtabel (naam, voornaam)
  42. VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['naam']).", ".mysql_real_escape_string($_POST['voornaam'])."')") or die ("&flashWaarde=". mysql_error());
  43. //boodschap voor flash
  44. echo"&flashWaarde=Je hebt daarnet jezelf geregistreerd on de de naam ".$_POST['naam'].", je gegevens zijn succesvol opgeslagen";
  45. }
  46. }
  47. else
  48. {
  49. //boodschap voor flash
  50. echo "&flashWaarde=er werd niet gepost, maar je probeerde op een andere manier deze pagina te bereiken";
  51. }
  52. ?>
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2019 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.241s