login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

div centreren in browser IE

Offline Clemens32 - 23/11/2007 21:10
Avatar van Clemens32PHP interesse Ik heb één main-div in mijn body staan welke ik wil centreren in alle browserschermen.
In FF werkt het perfect, maar (uiteraard) in IE niet.
Wat is er mis met mijn css?

  1. #site_container {
  2. width: 800px;
  3. margin: 0 auto 200px auto;
  4. background-color: #D2D7CA;
  5. border: 1px solid #000000;
  6. }

7 antwoorden

Gesponsorde links
Offline SilVeX - 23/11/2007 22:48 (laatste wijziging 23/11/2007 22:58)
Avatar van SilVeX HTML beginner Heb geen idee of het werkt, maar als je nou gewoon geen margin's geeft en dan wel een breedte en in je html <center></center> zet.

Geen idee of het gaat werken maar je kan het in ieder geval proberen.

Groeten, SilVeX

Citaat:
PieterC Edit: de center tags zijn verouderd en gebruik je beter niet meer. Hou opmaak en html van elkaar.
Offline vinTage - 23/11/2007 23:57
Avatar van vinTage Nieuw lid Het werkt wél als je een (volledig) doctype zet, anders gaat IE in quirksmode.

Offline Sar - 24/11/2007 01:43 (laatste wijziging 24/11/2007 01:43)
Avatar van Sar PHP interesse
vinTage schreef:
Het werkt wél als je een (volledig) doctype zet, anders gaat IE in quirksmode.


Ik had ook al tijden problemen met mijn layout in IE!
Dankzij jouw tip heb ik ook eens de doctype geprobeert en het is een stuk verbetert!

Maar ik vraag me nou af waarom een Doctype zoveel kan veranderen?

iig bedankt voor je tip!
Offline citroen - 24/11/2007 03:27
Avatar van citroen Onbekend http://www.goog...=firefox-a
Offline vinTage - 24/11/2007 11:47
Avatar van vinTage Nieuw lid Het zit ongeveer zo.
IE heeft zoals iedereen wel weet nogal een vreemde manier om met bepaalde css om te gaan MAAR probeert zich ergens toch nog wel aan de regels te houden ALS jij het ook doet.

Dus als je een doctype zet (HELEMAAL bovenin je source (ie6)) dan houd ie zich iets beter aan de regels, doe je dat dus niet, dan knalt ie in quirkmode.

Lees dit eens, die kunnen het iets mooier verwoorden dan ik 
Offline Clemens32 - 24/11/2007 12:26
Avatar van Clemens32 PHP interesse Hee vinTage bedankt.
Ik had wel een doctype staan (html 4.01), maar nu heb ik de xHTML 1.0 strict staan en het werkt goed.
Nooit geweten dat dit zoveel kan doen.
Offline Simax - 24/11/2007 12:47 (laatste wijziging 24/11/2007 12:47)
Avatar van Simax Onbekend
  1. #site_container
  2. {
  3. width: 800px;
  4. background: #D2D7CA;
  5. border: 1px solid #000000;
  6.  
  7. left: 50%;
  8. margin: 0 -400px;
  9. }

Op deze manier staat het altijd gecentreerd!
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.119s