login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

(Globale) Verbeterpunten website

Offline ProjectZuide - 09/05/2015 01:22
Avatar van ProjectZuideLid Beste leden,


Momenteel ben ik bezig met een project op onze marketing school waarbij wij ons moeten richten op de verbetermogelijkheden van een aantal websites.

De websites die mij momenteel zijn toegewezen hebben betrekking op een vrijwilligersorganisatie, genaamd de Zuiderling.

Het gaat om de volgende 2 websites:
http://www.dezuiderling.nl/
http://marktplaats.dezuiderling.nl/

Graag zou ik jullie mening willen horen met betrekking op deze twee websites? Het maakt niet uit waarover de verbeterpunten gaan.

Het doel is namelijk om een adviesdossier te maken die inzage geeft in welke verbeteringen het bedrijf zou kunnen doorvoeren.

Of dit dus te maken heeft met een verbeterde layout, aanpassen van pop-ups of de website anders categoriseren maakt niet uit, al het advies is welkom 

Hou er wel rekening mee dat het om een vrijwilligersorganisatie gaat. Budget is er wel, maar het moet wel een beetje reëel blijven. Mochten er dus ideeën ontstaan die in praktijk veel geld kosten, dan kan hier hoogstwaarschijnlijk niet heel veel mee gedaan worden.

De organisatie zelf heeft wel een paar actieve ICT'ers die redelijk wat ervaring hebben. Dus mochten jullie bepaalde dingen technischer toelichten of uitgebreid / gespecialiseerd beschrijven dan is dit alleen maar mooi meegenomen.

Informatie w.b.t. de organisatie zelf kunnen jullie op de website vinden. Mochten jullie verder nog dingen willen weten, stel dan je vraag gerust 

Alvast bedankt voor de moeite!

Met vriendelijke groet,


Mark

2 antwoorden

Gesponsorde links
Offline nielshtml - 09/05/2015 09:16 (laatste wijziging 09/05/2015 09:31)
Avatar van nielshtml Lid Hoi,
Ik heb even op allebei de website's gekeken. Wat mij opviel: bij marktplaats.dezuiderling.nl staan er wel advertenties maar hoeveel moeten mensen bijvoorbeeld betalen voor bijles? Het is jammer dat dat er niet bij staat, nu moeten eventuele klanten die bijles willen eerst bellen of een berichtje verzenden. Bij dezelfde website, als je over de knop inloggen bovenaan gaat, komt er een tooltip tevoorschijn. Ik kan niet lezen wat daar staat. Ook al ingezoomd en uitgezoomd. Wat moet daar staan? Daar ben ik best nieuwsgierig naar 
Niels
Offline ProjectZuide - 09/05/2015 18:33 (laatste wijziging 09/05/2015 18:34)
Avatar van ProjectZuide Lid Beste Niels,


De marktplaats van de Zuiderling is net even iets anders dan een standaard marktplaats waar spullen / diensten gekocht of verkocht worden.

De Zuiderling is namelijk een organisatie die ervoor wil zorgen dat mensen uit Rotterdam (-Zuid) elkaar onderling gaan helpen met diensten waar zij zelf goed in zijn. Om dit idee makkelijker in praktijk te brengen hebben zij een eigen munteenheid, genaamd 'de Zuiderling' gemaakt.

Deze munteenheid heeft geen geld/valuta waarde. Ze zijn namelijk een halfuur arbeid waard.

Even als voorbeeld: stel iemand kan pianoles geven, dan kan hij/zij een advertentie op de Zuiderling plaatsen. Hierop komt dan te staan 'half uur piano les voor 1 zuiderling'.

Wanneer hij dus een half uur piano les gegeven heeft, dan heeft meneer/mevrouw zelf 1 zuiderling erbij. Deze kan hij weer uitgeven op de marktplaats voor iets dat hij/zij nodig heeft.

Dit kan bijvoorbeeld zijn als hij/zij hulp wil bij het onderhouden van zijn/haar tuin. Dan kan hij/zij een advertentie plaatsen voor hulp van een persoon met groene vingers.

In eerste instantie was dit project opgezet om werkloze mensen uit Rotterdam-Zuid bezig te houden in de maatschappij en om de talenten van deze mensen een rol te laten spelen in de samenleving.

Het doel van de Zuiderling is nu echter weer wat bijgesteld. En nu is het de bedoeling de marktplaats actiever te laten worden. Hierdoor is o.a. de opdracht ontstaan om verbeterpunten op de websites te achterhalen.

:)

en w.b.t. de melding bij het houden van de muis op 'inloggen'...
Ik durf het ook niet te zeggen   Zal er i.i.g. een melding van maken in het dossier ;)


Gr. Mark
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.17s