login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Google / SEO

Offline Wijnand - 29/04/2014 16:14
Avatar van WijnandModerator Voor mijn website preekindex.nl komen de google-zoekresultaten niet goed uit.

Als ik zoek op 'preken van henk binnendijk' bijvoorbeeld.. dan komt er één linkje te staan namelijk de hoofdpagina. Maar ik wil eigenlijk dat hij uitkomt op de pagina van die spreker namelijk: http://www.pree...binnendijk

Weten jullie wat ik hier fout doe?

Bedankt alvast.

6 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Thomas - 29/04/2014 17:03 (laatste wijziging 29/04/2014 17:08)
Avatar van Thomas Moderator Mijn SEO kennis is enigszins gedateerd, but here goes:

- de hoeveelheid "content" is best beperkt (bekijk de bron van de pagina maar eens), daarnaast begint je pagina met een zwik JavaScript; ik weet niet of deze vuistregel nog steeds opgaat, maar ik geloof dat het een goede gewoonte is om zoveel mogelijk inline JavaScript naar het einde van je document te verplaatsen zodat je content zo "hoog mogelijk" in je broncode staat; ook kan het helpen om (verhoudingsgewijs) wat meer content toe te voegen; ook verwijzingen vanaf andere pagina's of websites naar deze pagina kan uiteraard helpen

- syntactische correctheid (en nette opbouw, denk aan headers en paragrafen enzo) van je HTML is heel belangrijk; je document begint met een linebreak (?!); heb je de pagina al eens door een validator heengehaald? ook zou ik je document laten beginnen met een Content-Type metatag, nog voor enige andere head-inhoud (maar je webserver geeft al aan dat het utf-8 is, dus je zat in principe al goed)

- ik zie iets opmerkelijks in de source van http://www.pree...binnendijk, hier staat:

  1. <link href="http://www.preekindex.nl/preken/speaker/10" rel="canonical" />


Oftewel, je bestempelt http://www.pree...binnendijk als een "dubbele" pagina, en je verwijst vervolgens naar het origineel (http://www.preekindex.nl/preken/speaker/10). Als ik naar dit origineel surf, wordt ik geredirect naar de beginpagina; dit is tevens de pagina die Google jou teruggeeft.

Oftewel, de zoekmachine doet waarschijnlijk zijn werk wel goed maar lijkt er dus ergens anders iets mis te gaan...
Bedankt door: Wijnand
Offline Wijnand - 30/04/2014 09:18
Avatar van Wijnand Moderator Hoi FangorN, bedankt. Wat een stomme fout mbt canonical... ik ga het gelijk verhelpen. Bedank voor het bekijken.

De content, ja dat is waar... ik ben aan het bedenken hoe ik dit uitgebreider kan doen, maar voor nu is dat nog geen optie om dit bij allemaal te doen.

Bedankt voor het meekijken!
Offline Koen - 30/04/2014 09:50
Avatar van Koen PHP expert Verdere tips:

1. Herschrijf je URL van

http://www.pree...binnendijk naar http://www.preekindex.nl/preken/henk-binnendijk

2. Zorg ervoor dat je focus keyword group terugkomt in de titel, hoofdingen (liefst de h1), breadcrumb en de content. (Description is enkel van esthetisch belang, daar deze vaak wordt overgenomen door zoekmachines in de SERPs)

3. Zorg voor goede links naar deze pagina. Zowel extern als intern. Op die manier breng je linkautoriteit en/of link juice over naar die pagina.
Extern:
vb: Preken van Henk Binnendijk.
Intern:
Formuleer de link op http://www.preekindex.nl/preken anders:
<a href="/preken/speaker/10-henk-binnendijk" title="Preken van Henk Binnendijk">Henk Binnendijk</a>. Doe het zelfde wanneer je in blogposts naar een spreker verwijst.

Op dit keyword is amper competitie, dus met deze aanpassingen in combinatie met de tip van FangorN zal je er zonder problemen geraken. Dit kan natuurlijk wel altijd een tijdje duren, wanhoop dus niet en ga niet aan de slag met blackhat SEO, want dan val je gegarandeerd door de mand en krijg je penalties van zoekmachines. 


Succes!
Bedankt door: Wijnand, Pieter
Offline Wijnand - 30/04/2014 16:01
Avatar van Wijnand Moderator Herschrijven wordt lastig, omdat het Joomla is 
Bedankt voor de overige tips, ik ga er naar kijken en rustig aan alle content verder uitbreiden.
Offline Thomas - 30/04/2014 17:01
Avatar van Thomas Moderator offtopic: ik vind het grappig (of droevig?) om te zien dat Joomla nog (steeds?) steevast de base href instelt op de huidige pagina indien je de interne URL rewriting gebruikt haha.
Offline Wijnand - 01/05/2014 08:48
Avatar van Wijnand Moderator Tja.. 
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.19s