login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Vervolg Sitemasters

Offline Joel - 22/08/2012 14:57
Avatar van JoelEigenaar Leden,

Ik heb de discussie die we aan het voeren waren offline gehaald. Het leidde niet echt tot een oplossing. Het is duidelijk dat ik Sitemasters heb verwaarloosd, en dat ik de enigste persoon ben die dit kan oplossen.

Ik wil hier aan werken, maar kan niet beloven dat ik de site innovatief kan verbeteren tot een moderne webcommunity. Sitemasters zal een webcommunity blijven maar zal dus niet alle leden kunnen bekoren. Daarmee wil ik zeggen dat de doelgroep van Sitemasters hetzelfde blijft, en we dus Sitemasters niet op een hoger niveau gaan brengen. Dat past niet in het verhaal, en dat is ook nooit mijn bedoeling geweest.

Sitemasters is bekend geworden omdat het een webcommunity was/is waar beginnende webmasters op terecht kunnen met de stomste en domste problemen. Dit wil ik zo houden.

In dit topic kan je gerust reageren, maar laten we het op een leuke en volwassene manier doen. Het heeft geen zin om telkens over het verleden te beginnen.

78 antwoorden

Gesponsorde links
Offline fluaju - 22/08/2012 14:58
Avatar van fluaju IRC nerd Ik vind het jammer dat je het vorige topic maar verwijderd hebt, wat erin stond kan misschien op modder gooien lijken, maar zelfs dat heeft af en toe zijn nut.
Offline Joel - 22/08/2012 15:06 (laatste wijziging 22/08/2012 15:10)
Avatar van Joel Eigenaar Het had zeker zijn nut, ik ben de laatste week al langer op Sitemasters geweest dan het hele jaar Maar het mag ook wel eens eindigen. Ik heb geprobeerd om het topic te sluiten, maar dit is dan terug geopend geweest.

Wat jullie hebben gezegd, heeft mij wel geraakt (wil niet melig overkomen). Met resultaat, want ik wil er nu terug aanwerken om een actievere beheerder te worden.
Bedankt door: fluaju, larssy1
Offline fluaju - 22/08/2012 15:10
Avatar van fluaju IRC nerd :) +1
Offline Martijn - 22/08/2012 15:32 (laatste wijziging 22/08/2012 15:33)
Avatar van Martijn Crew PHP Ik denk dat het met redelijk weinig moeite wel te doen is over te zetten.

In principe is een basis CMS+forum 80% van SiMa. Daarna een tutorial converter maken. Dan heb je toch wel 95% van het belangrijke aan SiMa.

Ik heb de code gezien van deze site, en ik denk dat je beter kunt besluiten dat het leuk was, en knap is dat het nog draait 

Ik heb een tijd terug gezegd dat ik zou helpen met de wederopbouw, maar daar heb ik nu geen tijd meer voor, helaas.

Edit: Zou ook een webdesigner opzoeken die echt goed is, en iets kan laten zien. Een webcommunitie site mag niet middelmatig zijn mijnziens.
Offline DenMette - 22/08/2012 15:32
Avatar van DenMette PHP gevorderde Heel positief Joel dat je er terug meer tijd wilt insteken. Het lijkt me wel beter als er terug wat meer kan geholpen worden, misschien moet er eens gekeken naar wat de doelgroep echt is, hoeveel post jullie nog krijgen.

Ik wil er ook wel wat meer komen voor vragen te beantwoorden, ik ben er ook al weer even niet opgeweest. Wat een goed idee zou zijn is de layout terug wat op te beuren en een nieuwer imago, want dat is nu wel iets minder denk ik.

Succes alvast!
Offline Martijn - 22/08/2012 15:37 (laatste wijziging 22/08/2012 15:40)
Avatar van Martijn Crew PHP Oh, en ook heel belangrijk! Tutorialsysteem beter maken. Dat van nu is erger dan ruk. En ik kan nieteens mn tutorial aanpassen (gelijk ff naar kijken?:P)

Daar zou je een beloningsysteem tegenover kunnen zetten. Ik heb 2 tut's geschreven met 20K+ hits, die dus veel bezoekers (en dus geld ) naar je site trekken. Het is however best wel raar dat ik mn best doe op een tutorial, die vervolgens goed blijkt te bevallen en veel mensen trekt, en een ánder er dan profijt van heeft.
Ik ga dus nu geen nieuwe tutorials schrijven, ik werk niet voor lucht Je zou kunnen denken aan 75% van de inkomsten van die pagina, of aan de hand van het aantal hits ofzo, daar zijn wel oplossingen voor te bedenken
Offline Joel - 22/08/2012 15:50
Avatar van Joel Eigenaar Als eerste nieuwe webhosting. Heeft er iemand ervaring met een snelle webhosting?

@ Martijn: een beloningssysteem is inderdaad leuk en zeer motiverend om de community terug levendiger te maken. Inkomsten van sitemasters zouden ook meer gebruikt kunnen worden voor innovatie en prijzen voor wedstrijden etc.
Offline UpLink - 22/08/2012 15:59
Avatar van UpLink ... Joël,

Nu niet om te blijven doordrammen, maar wie heeft die klap tegen je kop gegeven dat er ineens terug wat schakels op zijn plaats gevallen zijn?

Daarnaast toch even meegeven dat het toch leuk is te lezen dat je er verder voor wil gaan. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad (in mijn beginjaren hier iets onnozeler dan nu, maar goed) en altijd wel goed op weg geholpen ben als er een probleem was.

Dus er komt een V3 (na de nieuwe hosting) of versta ik dit verkeerd?
Offline larssy1 - 22/08/2012 19:40
Avatar van larssy1 MySQL beginner @Joel
Ik heb in mijn vroegere jaren gehost bij Hosting2Go, ik heb geen idee waarom ik daar weg ben gegaan.. maar t zal vast zo zijn redenen hebben gehad..

Momenteel zit ik bij Antagonist, en deze voldoet aan alle eisen. Daarnaast heb ik een diagnostic runnen dat checked om de 5 minuten of mijn website wel beschikbaar is.. en dat is toch altijd wel tussen de 100.00 en 99.97%

@UpLink
Een nieuwe sitemasters zal automatisch een V3 worden, indien er innovatief word gedacht, en al het huidige wordt weg gegooid.
Offline Joel - 23/08/2012 09:47 (laatste wijziging 23/08/2012 12:19)
Avatar van Joel Eigenaar Ik wil graag een nieuwe Sitemasters maken, maar zal dit niet alleen kunnen. Ook zal de crew herbekeken moeten worden. Liefst begin ik terug met een kleine crew die dan in de toekomst weer lichtjes uitbreidt. Nu zijn er teveel inactieve leden in onze crew (zelf was ik dit natuurlijk ook), ik denk dat we sterker kunnen zijn met een kleinere actievere crew (kwaliteit > kwantiteit).
Offline Maarten - 23/08/2012 16:23
Avatar van Maarten Erelid Ik zou eens kijken naar een kleine VPS bij TransIP ipv Shared hosting.
Offline Martijn - 23/08/2012 16:24
Avatar van Martijn Crew PHP De servers van waar ik werk (3 stuks) staan daar ook, prima ruimte, netjes onder houden, prima prijs.
Offline Joel - 23/08/2012 20:25 (laatste wijziging 23/08/2012 20:34)
Avatar van Joel Eigenaar Maarten, goeie reactie. Misschien kunnen we inderdaad een VPS bestellen.

Als je zo'n pakket wil bestellen word je doorgestuurd naar https://www.transip.eu, dus dat is waarschijnlijk een server die zich niet in de benelux bevindt. Is dit niet nadelig voor de snelheid?

What about http://www.vpshosting.nl/ ?

Hoeveel geheugen zouden we nodig hebben, en hoeveel CPUs? Het is natuurlijk verleidelijk om een leuk pakket samen te stellen, maar misschien heeft een website als Sitemasters dat helemaal niet nodig?
Offline Maarten - 23/08/2012 20:53
Avatar van Maarten Erelid Je kan ook VPS'en in Amsterdam krijgen dacht ik.

Je hebt ook Cloudbox van Versio, maar ik heb er nog geen ervaring mee - hun vorige VPS dienst trok op geen ruk, misschien hebben ze nu wel een degelijk product, geen idee. Ik bestel een dezer hoedanook eens eentje om te testen, ik ben zo'n idioot 
Offline remcobers - 23/08/2012 22:08
Avatar van remcobers PHP expert Ik zeg nog steeds; CloupVPS (was hiervoor XLSHosting).

Mijn site (Wielerkenner) draait op een logge ZEND DB code zonder cachen etc op een VPS 2 prima. VPS 1 was te klein van hem. Vooral omdat de load makkelijk boven de 1 kwam.

Welk kanttekening dat ik er ook een IRC server op draai.
Dus 19.95 per maand: https://www.cloudvps.nl/configurator/prijzen

WEllicht willen ze ook wat sponsoren ;)
Offline Martijn - 24/08/2012 09:04
Avatar van Martijn Crew PHP heeft huidige server geen command line? 'top -s' en je kunt het geheugengebruik zijn... Laat het even aan staan zodat je een beter beeld heb, double it up voor peak en je komt en eind 
Offline Daiben - 24/08/2012 09:54
Avatar van Daiben Lid Als je een VPS wilt nemen raad ik Tilaa aan. Verder wil ik eventueel wel helpen met een nieuwe versie van sitemasters
Offline fluaju - 24/08/2012 10:22
Avatar van fluaju IRC nerd @Joel: Versio, ik zeg afblijven. Als je wil weten waarom, ik PM je wel of vraag het aan Koen, daar heb ik het ooit al aan uitgelegd 
Offline UpLink - 24/08/2012 14:42
Avatar van UpLink ... Zijn er misschien zaken waar wij (als community en leden) aan kunnen meehelpen?

Ik denk dan aan script, tutorials, etc... voor de nieuwe versie, of worden de al bestaande tuts en scripts mee overgedragen naar de nieuwe versie?

Andere dingen behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheid he =)
Offline Joel - 24/08/2012 16:59
Avatar van Joel Eigenaar @ UpLink en Daiben: vriendelijk dat jullie willen meehelpen. Hier kom ik zeker later op terug.

De eerste fase is nieuwe webhosting vinden en een pakket bestellen. Ik krijg hier goede reacties waar ik wel wat mee ben. Tilaa, CloupVPS en VpsHosting zal ik eens verder bekijken. Liefst wil ik ook DirectAdmin als control panel, daar we dan gemakkelijk kunnen verhuizen, en dit control panel ben ik ook gewoon.

De tweede fase is IPBoard bestellen (eventueel een testpakket) en eens kijken hoe we alles moeten converteren. Daar maak ik dan een schatting van hoeveel tijd we ervoor nodig hebben en dan kunnen we beginnen bij het belangrijkste (forum). Al de rest kan eventueel wachten... Maar ik zou het wel geweldig vinden dat wanneer ze surfen naar een URL die ze via google hebben gevonden, dat die dan wordt geredirect naar de nieuwe site.

And so on...
Offline Martijn2008 - 24/08/2012 17:34 (laatste wijziging 24/08/2012 17:55)
Avatar van Martijn2008 PHP beginner Inderdaad Joel, het lijkt me een goed idee om eerst naar de hosting te kijken.  

Een test-pakket bij IPBoard aanvragen is natuurlijk altijd handig. Echter vraag ik me af tot in hoeverre al die ingebouwde functionaliteit worden benut c.q. gebruikt. Is er ook gedacht aan bijvoorbeeld een opensource forum zoals bijvoorbeeld:
- phpBB
- Simple Machines Forum
- PunBB

Misschien is het leuk/handig om bijvoorbeeld Wordpress samen te laten werken met phpBB. Wordpress kan misschien uitkomst bieden voor het verbeterde tutorial systeem. Tevens lijkt het mij geschikt voor het plaatsen van nieuwsberichten. Bovendien zijn er veel (gratis) plugins voorhanden. Zie deze plugin voor een login mogelijkheid op Wordpress met phpBB bijvoorbeeld eens.

Er is ook een integratie mogelijk tussen Drupal CMS en phpBB.

Mocht phpBB niet bevallen, dan biedt IPBoard ook nog de mogelijkheid om de boel te converteren.

Ben benieuwd hoe jullie hierover denken..
Offline Pieter - 24/08/2012 18:13
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
@Martijn, als je dan toch WordPress uitgaat, kan je evenwel ook een kijkje nemen naar bbPress (forum) al dan niet in combinatie met BuddyPress (social).
Offline DenMette - 28/08/2012 09:10
Avatar van DenMette PHP gevorderde Zijn er ondertussen al knopen kunnen doorgehakt worden? Welk systeem zullen jullie gaan gebruiken? Wat ik wel niet zo goed snap aan een Webmaster community is dat we systemen gaan gebruiken die we zelf even goed kunnen?

De site zit opzich niet echt slecht in elkaar, enkel de layout en de opmaak ervan! De grootste nood is vooral een opfrissing en misschien een opkuis beurt aan de code. Want als dat zou opgelost zijn dan hebben we gelijk een mooie start.

Hopelijk komen jullie eruit. Ik heb niets tegen Drupal, Wordpress, Joomla, phpbb en vele andere, alleen dat ze soms een beperking kunnen zijn voor de geest omdat je tegen die bepaalde systeem schrijft.

Alvast veel succes!
Offline Martijn - 28/08/2012 09:37
Avatar van Martijn Crew PHP @DenMette, de broncode ook Een opkuisbeurt zou hetzelfde inhouden als opnieuw beginnen.

Ontopic: Ik ben van mening dat een website over websites niet een standaard forum mag zijn. Dat is haast te triest voor woorden. Ja natuurlijk is het makkelijk, maar t is ook een behoorlijke indicatie van wat je kunt.
Bedankt door: larssy1
Offline larssy1 - 28/08/2012 12:13
Avatar van larssy1 MySQL beginner
Martijn schreef:
@DenMette, de broncode ook Een opkuisbeurt zou hetzelfde inhouden als opnieuw beginnen.

Ontopic: Ik ben van mening dat een website over websites niet een standaard forum mag zijn. Dat is haast te triest voor woorden. Ja natuurlijk is het makkelijk, maar t is ook een behoorlijke indicatie van wat je kunt.


Helemaal mee eens.. enkel een forum runnen, zal de hele indicatie waar het om gaat weg laten.. Het zou lijken alsof sitemasters in dat geval wordt gerunt door een 12 jarig jochie dat weet hoe hij een forum moet opzetten..

Ikzelf vind een website toch echt een vereiste.
Offline Darklevi - 28/08/2012 13:46
Avatar van Darklevi Lid Toen ik 12 was keek ik regelmatig op SM (momenteel 19) en ik zit er nog...
Er staan vooral handige tutz op en informatie. Een paar jaar geleden was dit een zeer actief fora nietwaar? Als ik nu naar het item 'Nieuws' kijk word je er wel een beetje treurig van.

Het zou mooi zijn als SM nieuw leven word ingeblazen, bij deze in ieder geval al het succes gewenst.     
Offline Martijn2008 - 28/08/2012 15:17 (laatste wijziging 28/08/2012 15:23)
Avatar van Martijn2008 PHP beginner
Martijn schreef:
@DenMette, de broncode ook Een opkuisbeurt zou hetzelfde inhouden als opnieuw beginnen.

Ontopic: Ik ben van mening dat een website over websites niet een standaard forum mag zijn. Dat is haast te triest voor woorden. Ja natuurlijk is het makkelijk, maar t is ook een behoorlijke indicatie van wat je kunt.


Een standaard forum niet natuurlijk. Sitemasters zal zich moeten onderscheiden ten opzichte van andere websites die zich ook focussen op webmasters (met als specialisatie: HTML, CSS, Javascript, Flash, PHP en SQL): PHPFreakz, WebmasterCity etc. Uniek is Sitemasters met de ondersteuning voor zowel PHP als het .NET Framework, dat heb ik nog niet eerder gezien.

Echter begrijp ik niet waarom een standaard systeem (opensource of closed source) geen invulling aan de nieuwe Sitemasters kan geven. Het bespaart ons als community veel ontwikkeltijd en we vermijden de nodige projectrisico's, doordat standaard software vaak al uitgebreid is getest. Tevens hoeven we ons niet druk te maken over onderhoud in de vorm van updates en kan de software worden uitgebreid door middel van (custom) plugins. De bezoeker ziet aan de vormgeving (de template) van de website bijvoorbeeld niet dat er op de server een applicatie draait zoals bijvoorbeeld Wordpress.
Offline DenMette - 29/08/2012 09:11
Avatar van DenMette PHP gevorderde Sitemasters is een site waar ik vroeger veel kwam, mits wat periodes ben ik wat actief geworden en ook minder actief.

Het voornaamste is dat we nu een community krijgen waar terug veel te leren valt en de juiste mensen op de juiste plaats zitten. Het moet terug beginnen te draaien en hopelijk is dat weldra zo.

Wat het uiteindelijk wordt maakt me niet zo heel veel uit, ik hoop alleen dat het er allemaal komt, jammer dat er vroeger zoveel tijd is gestoken in nieuwe projecten en dat deze er nooit zijn gekomen. Maar ik ben er zeker van dat we nu allen kijken in de JUISTE richting en er echt een NIEUWE start van gaan maken.
Offline nielsvdwal - 29/08/2012 11:13
Avatar van nielsvdwal PHP gevorderde Sitemasters is niet meer wat het geweest is, ik zie net dat ik hier iets meer dan 7 jaar geleden voor het eerst kwam. Hopelijk komt de activiteit snel weer terug want het was een prachtige manier om als beginner je vragen snel beantwoord te krijgen.
Offline Kevin - 06/09/2012 22:29
Avatar van Kevin Crew Ajax/REST Wat de uitslag ook wordt, samen kunnen we er wel opnieuw iets mooi van maken.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.193s