login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Testserver instellen

Offline ekki - 20/08/2012 22:14
Avatar van ekkiLid Goede avond,

Ondertussen loop ik behoorlijk vast met dreamweaver en het bijbehorende boekwerk (en veel handige websites) dus ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. 

Het uiteindelijke doel is om een dergelijke pagina te maken zonder iets te verkopen (de website wordt een informatieve website, maar deze opmaak wil ik wel graag): http://equimatc...-d-trensen/. Dus een catalogus en zodra je op een afbeelding klikt dan ga je naar een pagina met meer informatie hierover (op deze pagina moet dit plaatsvinden http://paardenbitten.nl/Watertrensen.html).

Volgens het boek wat ik nu gebruik (Adobe Dreamweaver CS5) moet ik als eerste een testserver instellen, bijvoorbeeld http://www.mamp.info/en/index.html. Dan moet ik door naar databasestoepassingen, een maken, mee verbinden en dan uiteindelijk kan ik zoiets maken. Ondertussen lees ik deze 14e les voor de zoveelste keer doe en ik verdrink er steeds verder in.

Dus ik hoop dat ik met concrete vragen verder kan komen.

1. Wat houdt nu zo'n testserver in? Is dat zoiets als Hosting2Go waar ik nu bij zit of is dat zoiets als Core FTP LE waarmee ik mijn website upload? Of is dit totaal iets anders wat ik echt voor die catalogus nodig heb?

2. Via Site beheer moet ik deze testserver instellen, maar dan raak ik het spoor bijster. Op een gegeven moment heb ik dus van MAMP de gratis versie gedownload en nu krijg ik deze niet te pakken via DW, wat doe ik fout?

Hopelijk kunnen jullie deze verstrooide beginneling helpen. 

6 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Martijn2008 - 20/08/2012 22:50 (laatste wijziging 20/08/2012 22:51)
Avatar van Martijn2008 PHP beginner Een server is een ingericht systeem die een dienst levert aan een cliënt systeem. Bijvoorbeeld als je in een webbrowser naar www.youtube.com surft wordt er een request verzonden naar een webserver die een response terug stuurt naar jouw computer. Daardoor verschijnt de website in de webbrowser.

Met een testserver wordt een webserver bedoelt die ingericht is om een webapplicatie te testen (veelal een afgeschermde omgeving). De bekendste webserver is Apache, die veelal in combinatie met een databaseserver (bijvoorbeeld MySQL) en PHP (een serverside scripttaal) wordt gebruikt. Google maar is op WAMP of LAMP (Windows/Linux, Apache, MySQL en PHP).

Hopelijk kom je hier verder mee, succes!
Offline ekki - 20/08/2012 23:05
Avatar van ekki Lid Dus als ik het goed begrijp is die testserver niet een pre? Want tot nu toe kan ik mijn pagina's prima offline bekijken. Of komt dat omdat ik nog niet veel "ingewikkelde" zaken er op heb?

Wat een server is, is mij nu duidelijk, bedankt.

Het roept nu alleen wel meer vragen op.

Als je het boek volgt dan moet ik nu dus een database aanmaken voor die catalogus. Dat snap ik nog.

Maar hoe doe ik dit? Dat moet ook weer via MAMP begrijp ik?

Ik kon het boek tot nu volgen, maar nu heb ik echt geen idee meer wat ik hoe en waarom moet doen. Heel demotiverend.
Offline Martijn2008 - 20/08/2012 23:14 (laatste wijziging 20/08/2012 23:22)
Avatar van Martijn2008 PHP beginner Je kunt inderdaad met WAMP of LAMP door middel van bijvoorbeeld softwarepakket phpMyAdmin (vaak meegeleverd) een database aanmaken. Besef dat het ontwerpen en realiseren van een goede database ook een specialistisch werkje is.

Het is mij niet helemaal helder wat je precies wilt en wat je hebt. Wat zijn de eisen en wensen die je aan de website stelt: moet het een webshop worden? Wat kun je nu al: HTML, CSS, Javascript?
Offline ekki - 20/08/2012 23:24
Avatar van ekki Lid Even alles op een rijtje zetten inderdaad.

Ik heb dus de website paardenbitten.nl, en dit moet een online naslagwerk worden. Ik wil graag per categorie een catalogus maken, zonder het winkel gedeelte. Dus dat je in het klein alle afbeeldingen zit en als je er op klikt dat je dan een pop-up venster ziet met meer informatie (enkele zinnen). Komt dit zo duidelijk over? Anders hoor ik het.

Nu...
Een beste tijd geleden ben ik begonnen met oefenen met HTML en css, via notepad. De basis zit er wel in geloof ik.

Ik wil mijn website nu dus dynamischer maken met die catalogus, zoekfunctie en contact velden en daarvoor heb ik dreamweaver aangeschaft. Gezien dit een enorm programma is heb ik er direct een lesboek bij gekocht. Tot 3 kwart ging het netjes maar nu zegt het boek dat ik voor die catalogus een server en database nodig heb. Er wordt dus ook uitgelegd hoe. Ik merkt echter dat dit voor mij te moeilijk is.

Vandaar dat ik mijn vraag nu anders ga formuleren. Kan ik die catalogus en zoekfunctie ook bouwen zonder database?

Ik hoop dat ik nu duidelijk ben en anders beantwoord ik de volgende vragen alsnog. 
Offline Martijn2008 - 20/08/2012 23:37 (laatste wijziging 20/08/2012 23:58)
Avatar van Martijn2008 PHP beginner Ok duidelijk. Het is wel aan te raden gebruik te maken van een databaseserver (bijvoorbeeld MySQL) om een catalogus in te plaatsen, doordat je gericht (op een eenvoudige wijze) vragen aan de databaseserver kunt stellen.

Omdat je een dynamische website wilt, zul je met een serverside scripttaal (bijvoorbeeld PHP) aan de slag moeten.

Mijn advies is gebruik te maken van PHP en MySQL door bijvoorbeeld een WAMP of LAMP server in te richten op je lokale computertje (Google). Om te begrijpen hoe je een connectie maakt vanuit PHP naar MySQL (de database) zou je bijvoorbeeld dit script is werkend kunnen proberen te krijgen. Mocht dat niet lukken, dan kun je daarover gericht vragen stellen en weet iedereen waarover je het hebt.
Offline ekki - 21/08/2012 23:03
Avatar van ekki Lid Bedankt voor je bericht, ik zal na mijn tentamens (vrijdag) mij gaan focussen op het script.

Welke handelingen moet ik verrichtten voor het instellen van de server op mijn computer? Is dat dus dat pakket downloaden van mijn eerdere link of moet er meer gebeuren?
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.169s