login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Website moeilijk te vinden in Google

Offline GroundZero - 18/01/2012 10:29
Avatar van GroundZeroLid Beste,

wij hebben een website voor werkzaamheden in de liften branche. Echter wanneer ik zoek op bijvoorbeeld "liften oss", of "liftschacht oss" dan kom ik ons in Google vrijwel nergens tegen.

Dit geld ook voor andere zoekwoorden die ik op de pagina's ingevuld heb.
Je kan ons nauwelijks vinden op Google op wat voor manier je ook zoekt, tenzij je onze bedrijfsnaam "Liftwerk" intypt maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kan iemand mij vertellen of wij iets fout gedaan hebben qua programmering en -of wat tips geven om hoger te scoren in Google?

Onze link: http://www.liftwerk.nl/

7 antwoorden

Gesponsorde links
Offline ProjectWebdesign - 18/01/2012 10:49 (laatste wijziging 18/01/2012 10:49)
Avatar van ProjectWebdesign Lid Net even snel de broncode bekeken en dit ziet er op het eerste gezicht goed uit.
Hoe lang staat de site al online? Want vaak duurt het wel even bij Google.

Wat het proces zou kunnen versnellen is om de site aan te melden via: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl
Met deze tools kan je bijvoorbeeld bij Google aangeven dat je een sitemap hebt en dat ze de site opnieuw moeten beoordelen. Uit mijn ervaring blijkt dat het aanmelden van je site toch redelijk wat helpt.

Ik hoop je hier voldoende mee te hebben geholpen.

Succes!
Offline GroundZero - 18/01/2012 12:19
Avatar van GroundZero Lid Beste ProjectWebdesign,

hij staat al maanden online.
Bijna elk zoekwoord kon je gebruiken en we kwamen op pagina 1 uiterst pagina 2 terecht van zoekresultaten van Google.

De laatste maand zijn we nergens meer te vinden. Wel raar en toevallig, een bedrijf nam contact met ons op dat wij "nergens te vinden zijn" en konden voor €900 wel zorgen dat wij weer hoger in de resultaten zouden komen.

Toevallig ongeveer rond hun telefoontje zijn wij overal verdwenen. Zal wel toeval zijn natuurlijk maar goed, blijft nog het probleem hoe dat kan ;)

Dankjewel voor je reactie, hopelijk kan jij of iemand anders wat meer vinden.

Overigens, heb ik alles van de tools van Google al geprobeerd. Er worden geen fouten gevonden, alleen wat SEO fouten in de jQuery code van jQuery zelf maar goed, dat heeft iedereen wel die jQuery download lijkt me.

Groetjes
Offline Pieter - 18/01/2012 13:05
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
@GroundZero een paar mogelijkheden:

1. De wittebroodsweken zijn voorbij. Google geeft nieuwe inhoud enkele maanden een voordeel in de zoekmachines omdat ze "frisser" zijn. Vervolgens wordt de ranking aangepast naar het juiste niveau.

2. De concurrentie is harder geworden. Ikzelf heb al voor een paar gelijkaardige bedrijven optimalisaties moeten doorvoeren met die reden. De liftensector is vrij hard.

3. Controleer eens Google Webmaster tools om te zien als er een melding is van bepaalde fouten.

4. Niet voldoende geoptimaliseerd om boven je betere concurrenten te ranken. Er zijn nog tal van optimalisaties mogelijk. Hoe denk je te ranken op liften oss als je nergens op je pagina liften oss vermeldt? De Meta keywords worden al lang niet meer gebruikt, de meta description is puur voor je bezoekers te overtuigen, maar wordt ook niet meer in de rankings gebruikt.
Je kan maar teruggevonden worden op de woorden die je gebruikt op je site (of heel wat links met die ankertekst hebt).
Offline GroundZero - 18/01/2012 13:34
Avatar van GroundZero Lid @ Pieter :

Duidelijk antwoord, dankjewel 
Hoe kan iemand er achter komen hoe je een goede SEO optimalisatie uitvoert? de mensen welke daar in gespecialiseerd zijn moeten het immers ook ergens geleerd hebben ;)

Is er ergens op internet (correcte) informatie te vinden over wat te doen? of word er hier meer bedoeld dat je de teksten op de titel, sleutelwoorden en omschrijving van de pagina moet afstemmen?

Groetjes
Offline WouterJ - 18/01/2012 17:12
Avatar van WouterJ HTML gevorderde Je kan je eens verdiepen in microdata: http://www.schema.org/

Ook heb ik hier een tutorial over geschreven: http://www.site...:_De_basis

En je kan natuurlijk altijd goede blogs lezen van mensen die er verstand van hebben.
Offline GroundZero - 18/01/2012 17:47
Avatar van GroundZero Lid Super, dankjewel WouterJ!!!
Offline Pieter - 18/01/2012 18:34
Avatar van Pieter Gouden medaille

SEO guru
@GroundZero,

Hoe ik het geleerd heb: jarenlang verschillende sites en fora in het oog houden en heel wat zelf testen. Je vind heel veel op het web, vooral bij Engelstalige sites. Searchengineland, serondtable, matt cutts website, google webmaster video's op google, en zoveel meer.

Hoe weten mensen dat ik een goeie optimalisatie uitgevoerd heb? Simpel: ze krijgen minstens dubbel zoveel meetbare klanten eruit. Ik meet het resultaat voor en na. Mijn record van vorig jaar: 800% meer bezoekers EN klanten uit dezelfde site. (van 10000 bezoekers naar 80.000 bezoekers per maand).

Er is ook heel wat zever op het web terug te vinden: vb. als ze spreken rond de keyworddichtheidspercentages, metadescriptions etc: dit helpt niet voor rankings. Dat is wetenschappelijk willen doen zonder basis. Meestal moet je gewoon je buikgevoel laten werken en specifiek je inleven in je bezoekers. Is het goed voor hen dan zal het waarschijnlijk wel OK zijn voor de zoekmachines.
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.157s