login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

SEO vraagje

Offline Musicman - 29/06/2006 04:14
Avatar van MusicmanNieuw lid Voor het aanpassen van een website voor SEO of Search Engine Optimalisation, heb al ergens gelezen dat het beter is om in de link ook een aparte onderdelen aan toe te voegen, zoals : www.eendomeinnaam.net/tutorials/pagina.php

Het woord "tutorials" is hier niets anders dan een onderwerp met de nodige pagina's hiervoor. Dus per onderwerp een map.
Misschien een ietswat vreemde vraag, bestaan die mappen nu echt ?
Op deze site wordt hier dus geen gebruik van gemaakt, het volstaat om over de linken te gaan en in de statusbar te lezen.

En op de google site staat hier niets over, toch niet over de mappen in de linken.
Er staat op de google-ste dat men geen gebruik mag maken van ?id=... in de url. Het gaat enkel over het woordje "id". Google zal zo'n pagina NIET indexeren. (staat op hun site).
Worden artikels nu ingelezen met een url als hier-een-url?ond=post&cat=10, dus kan een googlebot de verwijzingen volgen en de teksten lezen in de dabase ?

4 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Gerard - 29/06/2006 05:33
Avatar van Gerard Ouwe rakker Dit wordt veelal gerealiseerd door gebruik te maken van mod_rewrite voor apache. Tussen de tutorials op deze website -en zeker op google- staan erg interessante artikelen die hierop ingaan.
Offline BramBo - 29/06/2006 09:15 (laatste wijziging 29/06/2006 09:15)
Avatar van BramBo JS gevorderde Google(en andere zoek machines) indexeren wel Dynamische pagina's. Bijvoorbeeld :
  1. http://www.google.nl/search?q=site:sitemasters.be&num=100&hl=nl&hs=ds&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&filter=0

Echter is het geval dat er `maar een aantal` dynamische parameters door google opgenomen worden, hoeveel en aan welke criteria ze voldoen is onbekend.

Het is echter het geval dat pagina's die als mappen in het algemeen eerder geïndexeerd worden. Ook is het zo dat wanneer mensen zoeken op een bepaald keyword en deze komt in je domein of URI voor zal jij waarschijnlijk hoger uitkomen.

Als je je echt druk bezig gaat houden met SEO kan ik je aanraden om eens op http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ te kijken en : http://www.sitening.com/tools/
Offline Thomas - 29/06/2006 13:51
Avatar van Thomas Moderator mod_rewrite for the win!

Het geeft je volledige controle over hoe je URL er uit ziet. Op deze manier kun je je URL ook een stuk netter maken. Aan de zijde van de website kun je een "vertaalslag" maken naar de "echte" pagina.

Ook het gebruik van subdomeinen, titels, omschrijvingen en keywords schijnt te helpen.
Offline xSc - 30/06/2006 12:21 (laatste wijziging 30/06/2006 12:22)
Avatar van xSc Onbekend Het is niet Optimalisation, maar Optimization 

Ik maak gebruik van deze notatie:

http://www.rose...uma-falkon/

De echte link erachter is:

http://www.rose...uma-falkon

M.b.v .htaccess kun je dit regelen.
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.168s