login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

IP gebonden

Offline ITGrafix - 03/03/2006 12:17
Avatar van ITGrafixNieuw lid Beste..,

Wij zijn bezig met een systeem te ontwikkelen. Omdat het een mooi systeem wordt zijn wij bezig met een IP licentie. Dit houdt in dt het script enkelt op een ipadres kan draaien. Dus wij moeten het ipadres op onze server invoeren zodat hij op een andere server draait!

Heeft iemand een idee hoe dat zou kunnen? Het moet dus zo zijn dat het niet te kraken valt. Bijv. DirectAdmin en Cpanel werken ook zo.

3 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Thomas - 03/03/2006 12:41
Avatar van Thomas Moderator DirectAdmin en Cpanel werken ook zo?

Het makkelijkste is gewoon de server waarop het "mooie systeem" staat zelf beheren. Anders wordt het lastig, als je een soort van "authenticatie op afstand" in moet bakken...
Offline xSc - 03/03/2006 12:48
Avatar van xSc Onbekend Ik ben momenteel bezig met een VB .Net (VS2005) programma. Dat programma werkt ook alleen maar vanaf bepaalde ip-adressen.

Hoe ik dat doe? Wanneer het programma gestart wordt, dien je in te loggen. De ingevoerde gebruikersnaam en wachtwoord worden omgezet naar md5 en vervolgens vergeleken met de combinatie in de mysql-db. Normaliter accepteer MySQL alleen maar verbindingen vanaf localhost. In o.a. DirectAdmin en cPanel kun je hosts toevoegen. Voordeel? Zolang het ip-adres van de gebruiker of locatie niet toegevoegd is, kan het programma niet gebruikt worden.
Offline Thomas - 03/03/2006 12:59
Avatar van Thomas Moderator Mja, maar hij gebruikt wss PHP, en compileert dus niets? Je zou ZEND kunnen gebruiken, en dan je code encrypted aanleveren ofzo?
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.179s