login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

slideshow die dagelijks veranderd

Offline ecoracer - 04/05/2014 17:26 (laatste wijziging 04/05/2014 17:27)
Avatar van ecoracerNieuw lid ik zoek een slideshow die automatisch verspringt op een bepaald tijdstip dus iedere dag om 22:00 of 00:00 uur ofzo, b.v.b. aanbieding van de dag voor een supermarkt, restaurant, taverne, ... is er iemand die me kan helpen?

ik vermoed dat dit met php mogelijk moet zijn, vandaar dat ik dit topic hier plaats.

alvast erg bedankt!

ecoracer

3 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Wijnand - 05/05/2014 08:43
Avatar van Wijnand Moderator Hoe bedoel je een slide-show?

Als je een plaatje wilt hebben en die wil je een bepaald uur laten zien, dan kan dat inderdaad in PHP:

  1. <?php
  2. if (date("H") == 9) { // 9 tot 10 uur
  3. echo '<img src="aanbieding.jpg" />';
  4. } else {
  5. echo '<img src="normaal.jpg" />';
  6. }
  7. ?>
Offline ecoracer - 05/05/2014 09:55
Avatar van ecoracer Nieuw lid Ik bedoel een slideshow of divs met bvb aanbieding van de dag of dagmenu van taverne zodat je de site niet elke dag moet editeren. Ik wil dat deze automatisch veranderd, maandag afbeelding 1 of div met suggestie 1 enzovoort. Ik hoop dat je/jullie me nu iets beter begrijpen. Alvast erg bedankt! Ecoracer
Offline Thomas - 08/05/2014 15:46
Avatar van Thomas Moderator PHP heeft vele datum- en tijd-functies. Het maken van het tonen van een aanbieding-van-de-dag is vrij simpel. Je zou hiervoor de date()-functie kunnen gebruiken, met date('w') kun je de dag van de week opvragen. Hierbij wordt 0 geretourneerd voor zondag, 1 voor maandag, ..., 5 voor zaterdag. Je zou dus afbeeldingen en teksten kunnen koppelen aan deze waarde (0.jpg voor zondag, 1.jpg voor maandag et cetera).

Als je deze gegevens vervolgens makkelijk wilt beheren (tenzij je alles handmatig doet), zou ik een en ander (gestructureerd) opslaan, bij voorkeur in een database.

Dan is er nog het grafische aspect: PHP wordt uitgevoerd als je je pagina laadt, daarna "doet" deze niets meer. Als je dus in een overgang zit van dag X naar dag Y, verandert de afbeelding / de div / de tekst behorende bij die dag niet vanzelf. Als je dus wilt dat dit volautomatisch gaat -en je dus niet de pagina wilt herladen om de nieuwe afbeelding te zien- zul je dus op een of andere manier de gegevens dynamisch moeten laten en op gezette tijden moeten pollen om te zien of er nieuwe informatie geladen moet worden. Dit zou je bijvoorbeeld met JavaScript (jQuery) kunnen doen. Maar ik zou eerst maar eens simpel beginnen.

---

Het voornaamste doel van dit forum is dat bezoekers iets geleerd wordt over hoe je dingen aan moet pakken, en dat je vervolgens zelf aan de slag gaat. Het is niet de bedoeling dat er hier complete stukken functionaliteit / applicaties worden geschreven voor iemand, daar is de rubriek samenwerken voor.

Wel kun je fragmenten voorleggen van (zelfgemaakte) dingen indien je vastloopt. Hierbij helpt het als je aangeeft wat je probeert te bereiken, wat je hebt geprobeerd (blijk van eigen inspanning) en waar het misgaat. Hulp op dit forum geschiedt op vrijwillige basis, niemand is je iets verplicht tenzij je met een partij een overeenkomst sluit.

Ik denk dat je inmiddels genoeg hints hebt gekregen over hoe je dit zou kunnen aanpakken. Ik stel dus ook voor dat je zelf het een en ander gaat uitproberen. Er is een enkele tutorial over dit onderwerp en ook bevat het overzicht informatie. En anders is daar ook nog Google en het gehele internet waar informatie te vinden is.
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.18s