login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Parse error: syntax error, unexpected end of file

Offline virtualite - 25/04/2014 13:05
Avatar van virtualiteNieuw lid Beste Sitemasters,

Ik krijg in een script de volgende foutmelding te zien:

Parse error: syntax error, unexpected end of file in D:\Webserver\root\glazenwassersportaal\klantoverzicht\klant-toevoegen.php on line 78

Het script staat op plaatscode: http://www.plaatscode.be/142328/

Wie kan mij vertellen hoe ik deze fout weg kan krijgen.

4 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Wijnand - 25/04/2014 15:23
Avatar van Wijnand Moderator De oplossing is denk ik <?=$_SERVER['PHP_SELF']?> veranderen naar <?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>.

Je was daar een puntkomma vergeven. Behalve dat zou ik <?= niet gebruiken maar <?php echo. Dit werkt het beste op allerlei servers en instellingen.

Verder zou ik geen addslashes gebruiken, maar voor een andere manier kiezen. Voor nu zou ik mysql_real_escape_string() gebruiken. Alleen ik zou ook eerdaags gaan kijken naar mysqli of PDO.

Voor uitleg: http://www.site...i_extensie

Succes!
Offline virtualite - 25/04/2014 15:56
Avatar van virtualite Nieuw lid Helaas is bovenstaande niet de oplossing geweest. Ik heb de puntkomma bijgevoegd. Zie de nieuwe code: http://plaatscode.be/142329/
Offline Thomas - 25/04/2014 16:15
Avatar van Thomas Moderator Ah, daar zocht ik mij ook wel eens suf naar, waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt doordat de short_open_tag setting uitstaat (dit is een INI_PER_DIR instelling dus dit kun je of met .htaccess regelen als je Apache gebruikt of in de php.ini van je webserver).

Zaken zoals <?= ... ?> werken dan niet, en ook <? ... ?> werkt dan niet. Als je van die shorthand tags gebruikt voor het afdrukken van zaken of voor het openen van een PHP-blok (zie regel 76 in jouw laatste codefragment, dit is waarschijnlijk de veroorzaker van de fout) dan krijg je altijd zo'n unexpected end of file in ... met steevast een verwijzing naar de laatste regel van je script .

Oplossing: verander <? (regel 76) in <?php of pas je short_open_tag instelling aan.
Offline Koen - 30/04/2014 10:19
Avatar van Koen PHP expert Je kan trouwens beter de action leeglaten of HTML-code in PHP_SELF encoden. Anders is het kinderspel om XSS aanvallen uit te voeren op je formulier.

Meer info.
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.209s