login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Inlezen RSS feed lukt (soms) niet

Offline marcb - 03/04/2013 17:45
Avatar van marcbNieuw lid Op mijn website heb ik een aantal pagina’s waar de inhoud wordt getoond van bepaalde RSS feeds op mijn eigen website, op Diigo en op Tumblr. Die feeds worden allemaal ingelezen via nagenoeg identieke PHP scripts (er zijn enkel wat verschillen wat betreft de behandeling van de eigenlijke inhoud). Die feeds worden als volgt ingelezen:

$page = "";
$feed_content = new DOMDocument();
if (!$feed_content->load($url)) {
$page .= "<p>Sorry, but we are unable to upload the latest entries.<br />$url is currently not available.</p>\n";
echo $page;
}
else {…

$url is dan het adres van de desbetreffende RSS feed. Die scripts zijn al jaren ongewijzigd en dat heeft steeds prima gewerkt, maar recent heb ik moeten vaststellen dat dit op mijn testsysteem fout loopt voor de Diigo feeds. Het inlezen van de feed lukt niet en ik krijg dus de hoger vermelde foutmelding. De overige feeds werken OK. Ook op de eigenlijke server werkt alles OK, ook voor de Diigo feeds.

Ontwikkel- en server systemen zijn niet identiek. Het ontwikkelsysteem is Windows 7 met Apache 2.2.22 en PHP 5.3.19. De (hosted) server is Linux met (denk ik) Apache 2.6.24 en PHP 5.

De RSS feeds zijn:
Eigen website: http://www.xpragma.be/dutch/rss/xpvnl.xml
Tumblr: http://snippets...lr.com/rss
Diigo: http://groups.d...gement/rss

Enig idee wat dit veroorzaakt?






2 antwoorden

Gesponsorde links
Offline marten - 08/04/2013 09:32
Avatar van marten Beheerder Als je de URL zelf in je browser aan roept, krijg je dan de juiste informatie? Kan ook aan hun kant liggen he
Offline Martijn2008 - 09/04/2013 12:45 (laatste wijziging 09/04/2013 12:45)
Avatar van Martijn2008 PHP beginner Werk je op zowel je test als de productie server met dezelfde versie van de website? Dat er niet iets tussentijds is gewijzigd, waardoor het op je testserver niet meer werkt.
Wat voor foutmelding krijg je?
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.231s