login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

ledensysteem error

Offline Kurosakii - 28/07/2007 16:45
Avatar van KurosakiiNieuw lid Eey Mensen
ik heb een probleem in me ledensysteem. Ik heb namelijk een error in een php file zitten wat moet ik weghalen of veranderen want aangezien ik niet zo'n expert bne in sommige details kan iemand me helpen?
Me code ziet er zo uit:

  1. <body background="bg.jpg">
  2. <?
  3.  
  4. require("config.php");
  5.  
  6. if($submit){
  7.  
  8. $query = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' AND wachtwoord = '$wachtwoord' AND geactiveerd = '1'");
  9. $result = mysql_num_rows($query);
  10.  
  11. if(!$result){
  12. $a = "Gebruikersnaam en/of Wachtwoord is/zijn incorrect. <br><br><a href=\"?gebruikersnaam=$gebruikersnaam\">Ga terug</a>";
  13. }
  14. else{
  15. while($object = mysql_fetch_object($query)){
  16. $memberid = $object->memberid;
  17. }
  18. $login = 1;
  19. session_register("login");
  20. session_register("memberid");
  21. header("Location: index.php");
  22. }
  23. }
  24. else{
  25. // Verwijder deze comment en de onderstaande regel als je een eigen stylesheet gebruikt...
  26. echo "<link rel=\"stylesheet\" content=\"text/css\" href=\"style.css\">";
  27.  
  28.  
  29. if(!$login){
  30. $a = "<form method=\"POST\" action=\"$PHP_SELF\">
  31. <input type=\"hidden\" name=\"submit\" value=\"1\">
  32. <img scr="username.gif"/><br>
  33. <input type=\"text\" name=\"gebruikersnaam\" size=\"20\" value=\"$gebruikersnaam\"><br>
  34. <img scr="password.gif"/><br>
  35. <input type=\"password\" name=\"wachtwoord\" size=\"20\"><br>
  36. <input type=\"submit\" value=\"Login\"> <input type=\"reset\" value=\"Aanmelden\"
  37. onclick=\"document.location.href=('aanmelden.php')\">
  38. </form>";
  39. }
  40. else{
  41. header("Location: index.php");
  42. }
  43. }
  44. // Op de plaats in je layout waar je het inlogformulier wilt hebben doe je ( echo $a; )
  45. echo $a;
  46. ?>


en me warning ziet er zo uit:


  1. Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/www/caesarr.awardspace.com/login.php on line 33


Iemand? Kan iemand me helpen? Het is nogal met spoed.

Alvast Bedankt !

2 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Simax - 28/07/2007 16:49
Avatar van Simax Onbekend
  1. <img scr="username.gif"/><br>


moet worden..
  1. <img scr=\"username.gif\"/><br>
Offline Wim - 28/07/2007 16:51 (laatste wijziging 28/07/2007 17:00)
Avatar van Wim Crew algemeen en verander lijn 35 ook onmiddelijk:
  1. <img scr="password.gif"/><br>

=>
  1. <img scr=\"password.gif\"/><br>


//edit:
- SKIP je variabele uit je string!
- POST-waardes (van een form) spreek je aan met $_POST[name] en niet met $name (zoals if(!$submit) => if(!$_POST['submit']))
- In een SQL-string zeker var's buiten de quote's zetten!

  1. <body background="bg.jpg">
  2. <?
  3.  
  4. require("config.php");
  5.  
  6. if($_POST['submit']){
  7. $query = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam = '".mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."' AND wachtwoord = '".mysql_real_escape_string($wachtwoord)."' AND geactiveerd = '1' LIMIT 1");
  8. $result = mysql_num_rows($query);
  9.  
  10. if(!$result)
  11. $a = "Gebruikersnaam en/of Wachtwoord is/zijn incorrect. <br><br><a href=\"?gebruikersnaam=$gebruikersnaam\">Ga terug</a>";
  12. else
  13. {
  14. $object = mysql_fetch_object($query);
  15. $memberid = $object->memberid;
  16.  
  17. $login = 1;
  18. session_register("login");
  19. session_register("memberid");
  20. header("Location: index.php");
  21. }
  22. }
  23. else{
  24. // Verwijder deze comment en de onderstaande regel als je een eigen stylesheet gebruikt...
  25. echo "<link rel=\"stylesheet\" content=\"text/css\" href=\"style.css\">";
  26.  
  27.  
  28. if(!$_SESSION['login']){
  29. $a = "<form method=\"POST\" action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">
  30. <input type=\"hidden\" name=\"submit\" value=\"1\">
  31. <img scr=\"username.gif\" /><br>
  32. <input type=\"text\" name=\"gebruikersnaam\" size=\"20\" value=\"".$_POST['gebruikersnaam']."\"><br>
  33. <img scr=\"password.gif\" /><br>
  34. <input type=\"password\" name=\"wachtwoord\" size=\"20\"><br>
  35. <input type=\"submit\" value=\"Login\" name=\"submit\"> <input type=\"reset\" value=\"Aanmelden\"
  36. onclick=\"document.location.href=('aanmelden.php')\">
  37. </form>";
  38. }
  39. else
  40. {
  41. header("Location: index.php");
  42. }
  43. }
  44. // Op de plaats in je layout waar je het inlogformulier wilt hebben doe je ( echo $a; )
  45. echo $a;
  46. ?>
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.38s