login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Enter = plaats naar onder

Offline yamaharaptor - 05/08/2006 13:27
Avatar van yamaharaptorOnbekend Hallo,
Weet iemand hoe je dit moet doen:

Ik ga naar toevoegen.php en typ in het grote invul veld zoals hier op het forum een zin in.
Hallo, ik ben yamaha raptor. [enter]
Hier volgende zin.

Maar als ik dan naar bekijk.php ga, zie ik dit staan:

Hallo, ik ben yamaha raptor. Hier volgende zin.

In plaats van:

Hallo, ik ben yamaha raptor.
Hier volgende zin.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt!

10 antwoorden

Gesponsorde links
Offline Richard - 05/08/2006 13:29
Avatar van Richard Crew algemeen PHP.net: nl2br
Offline yamaharaptor - 05/08/2006 13:44 (laatste wijziging 05/08/2006 13:46)
Avatar van yamaharaptor Onbekend Ja wel leuk, maar snap het niet echt. Mijn engels en php zijn niet zo heel goed. Heb
<?php
function nl2brStrict($text, $replacement = '<br />')
{
return preg_replace("((\r\n)+)", trim($replacement), $text);
}
?>
toegevoegd maar lukt nog niet.
Ik ga nog even verder proberen iemand in de tussentijd wat tips of uitleg ipv alleen een link?
Thnx

Edit:
Dit heb ik gedaan bij bekijk.php:

  1. <?php
  2. if($id == ""){
  3.  
  4.  
  5.  
  6. function nl2brStrict($beschrijving, $replacement = '<br />')
  7. {
  8. return preg_replace("((\r\n)+)", trim($replacement), $beschrijving);
  9. }
  10.  
  11.  
  12.  
  13. include("config.php");
  14.  
  15. mysql_connect("$host","$user","$pass");
  16. mysql_select_db("$database");
  17.  
  18. $select = "SELECT * FROM verkoop WHERE id='$occasion'";
  19. $query = mysql_query($select)or die(mysql_error());
  20. $show = mysql_fetch_object($query);
  21.  
  22. echo "<table border=\"1\" bordercolor=\"black\" width=\"100%\" height=\"347\" cellspacing=\"0\"><tr><td width=\"50%\" height=\"6\" bgcolor=\"#9B0431\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>$show->titel</b> </font></td><td width=\"50%\" height=\"6\" bgcolor=\"#9B0431\"><p align=\"right\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>Prijs: $show->prijs</b></font></td></tr><tr><td width=\"100%\" height=\"329\" bgcolor=\"#B1B1B3\" colspan=\"2\">$show->beschrijving</td></tr></table><br>\n<br>\n";
  23. echo "<table border=\"1\" bordercolor=\"black\" width=\"100%\" height=\"405\" cellspacing=\"0\"><tr><td width=\"100%\" height=\"1\" bgcolor=\"#9B0431\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>Foto's</b></font></td></tr><tr><td width=\"100%\" height=\"416\"><a href=\"$show->foto1\" target=\"new\"><img src=\"$show->fotok1\" alt=\"klik op de foto voor een groter formaat\"></a></td></tr></table> \n<br> ";
  24.  
  25. }
  26.  
  27. ?>
Offline Maarten - 05/08/2006 13:49
Avatar van Maarten Erelid Gewoon nl2br rond de variabele..
Geen strict zooi nodig..

- HTML echo'en doe je best tussen enkele quotes
- Variabelen buiten quotes!!!
Offline Richard - 05/08/2006 14:18
Avatar van Richard Crew algemeen Ik zie eigelijk het probleem niet... Ik kan perfect engels, maar ik krijg wel een nederlandstalige pagina voor mijn neus... Je moet gewoon je taal instellen op php.net.

Citaat:
http://www.php.net/nl2br
Geeft string met '<BR>' ingevoegd voor alle newlines.
Offline yamaharaptor - 05/08/2006 14:51
Avatar van yamaharaptor Onbekend dus volgens jullie zou hij zo moeten werken als ik dit in bekijk.php zet
Ik wil niet
hallo ik ben yamaha raptor <br>
blablabla

  1. <?php
  2. if($id == ""){
  3.  
  4. include("config.php");
  5.  
  6. mysql_connect("$host","$user","$pass");
  7. mysql_select_db("$database");
  8.  
  9. $select = "SELECT * FROM verkoop WHERE id='$occasion'";
  10. $query = mysql_query($select)or die(mysql_error());
  11. $show = mysql_fetch_object($query);
  12.  
  13. function nl2brStrict($beschrijving, $replacement = '<br />')
  14. return preg_replace("((\r\n)+)", trim($replacement), $beschrijving);
  15.  
  16. echo "<table border=\"1\" bordercolor=\"black\" width=\"100%\" height=\"347\" cellspacing=\"0\"><tr><td width=\"50%\" height=\"6\" bgcolor=\"#9B0431\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>$show->titel</b> </font></td><td width=\"50%\" height=\"6\" bgcolor=\"#9B0431\"><p align=\"right\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>Prijs: $show->prijs</b></font></td></tr><tr><td width=\"100%\" height=\"329\" bgcolor=\"#B1B1B3\" colspan=\"2\">$show->beschrijving</td></tr></table><br>\n<br>\n";
  17. echo "<table border=\"1\" bordercolor=\"black\" width=\"100%\" height=\"405\" cellspacing=\"0\"><tr><td width=\"100%\" height=\"1\" bgcolor=\"#9B0431\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>Foto's</b></font></td></tr><tr><td width=\"100%\" height=\"416\"><a href=\"$show->foto1\" target=\"new\"><img src=\"$show->fotok1\" alt=\"klik op de foto voor een groter formaat\"></a></td></tr></table> \n<br> ";
  18.  
  19. }
  20.  
  21. ?>
Offline Simon - 05/08/2006 15:12
Avatar van Simon PHP expert doe gewoon nl2br(); :o
moeilijk te begrijpen hé
Offline yamaharaptor - 05/08/2006 16:57
Avatar van yamaharaptor Onbekend Rustig jong

"PHP ver gevorderde"

Ik zocht eerst een script toen is mij gezegt, als je niet uit komt, kun je altijd vragen en wij helpen je.
Hou je rustig man.

Weet je wat, verwijder me maar hier van deze site. Wil niet langer ingeschreven staan ik ga wel verder zoeken via google.
Offline Simon - 05/08/2006 17:01 (laatste wijziging 05/08/2006 17:05)
Avatar van Simon PHP expert ok, sorry, maar murfy zegt hetzelfde, die strict van jouw is niet nodig...
ik je strict toch gehouden aangezien jij dat zo graag wil
  1. <?php
  2. if($id == ""){
  3.  
  4. include("config.php");
  5.  
  6. mysql_connect("$host","$user","$pass");
  7. mysql_select_db("$database");
  8.  
  9. $select = "SELECT * FROM verkoop WHERE id='$occasion'";
  10. $query = mysql_query($select)or die(mysql_error());
  11. $show = mysql_fetch_object($query);
  12.  
  13. function nl2brStrict($beschrijving, $replacement = '<br />') {
  14. return preg_replace("((\r\n)+)", trim($replacement), $beschrijving);
  15. }
  16. <table border=\"1\" bordercolor=\"black\" width=\"100%\" height=\"347\" cellspacing=\"0\">
  17. <tr>
  18. <td width=\"50%\" height=\"6\" bgcolor=\"#9B0431\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>".$show->titel."</b> </font></td>
  19. <td width=\"50%\" height=\"6\" bgcolor=\"#9B0431\"><p align=\"right\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>Prijs: ".$show->prijs."</b></font></td>
  20. </tr>
  21. <tr>
  22. <td width=\"100%\" height=\"329\" bgcolor=\"#B1B1B3\" colspan=\"2\">".nl2brStrict($show->beschrijving)."</td>
  23. </tr>
  24. </table><br>\n<br>\n";
  25. <table border=\"1\" bordercolor=\"black\" width=\"100%\" height=\"405\" cellspacing=\"0\">
  26. <tr>
  27. <td width=\"100%\" height=\"1\" bgcolor=\"#9B0431\"><font color=\"#FFFFFF\"><b>Foto's</b></font></td>
  28. </tr>
  29. <tr>
  30. <td width=\"100%\" height=\"416\"><a href=\"$show->foto1\" target=\"new\"><img src=\"".$show->fotok1."\" alt=\"klik op de foto voor een groter formaat\"></a></td>
  31. </tr>
  32. </table> \n<br> ";
  33.  
  34. }
  35. ?>
Offline yamaharaptor - 05/08/2006 18:07 (laatste wijziging 05/08/2006 20:25)
Avatar van yamaharaptor Onbekend Nu
w
e
r
k
t
het!
SUPER thnx!

Ik heb op dit moment nog een probleem:

Ik wil mijn admin beveiligen met een wachtwoord. Dit heb ik nu gedaan:



  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. include("../config.php");
  5. include("../functies.php");
  6.  
  7. if(!$HTTP_SESSION_VARS["gebruikersnaam_admin"]) {
  8.  
  9. if($admin_login) {
  10.  
  11. if($gebruikersnaam != "$admin[gebruikersnaam]" OR $paswoord != "$admin[paswoord]") {
  12. $error_gegevens = "<font color=\"#FF0000\"><small>&#149; Gebruikersnaam en/of paswoord onjuist.</small></font>";
  13. $ok = "nee";
  14. }
  15.  
  16. if($ok != "nee") {
  17.  
  18. $gebruikersnaam_admin = $gebruikersnaam;
  19.  
  20. session_register("gebruikersnaam_admin");
  21.  
  22. echo "<script language=\"JavaScript\">location.href = 'admin.php'</script>";
  23.  
  24. }
  25.  
  26. else {
  27.  
  28. echo "$error_gegevens";
  29.  
  30. echo "<form action=\"admin.php\" method=\"post\">";
  31.  
  32. echo "<table>";
  33. echo "<tr><td colspan=\"2\"><b>Admin Login</b></td></tr>";
  34. echo "<tr><td>Gebruikersnaam:</td> <td><input type=\"text\" name=\"gebruikersnaam\" value=\"$gebruikersnaam\"></td></tr>";
  35. echo "<tr><td>Paswoord:</td> <td><input type=\"password\" name=\"paswoord\" value=\"$paswoord\"></td></tr>";
  36. echo "<tr><td>&nbsp;</td> <td>&nbsp;</td></tr>";
  37. echo "<tr><td colspan=\"2\"><input type=\"submit\" name=\"admin_login\" value=\"Login!\"></td></tr>";
  38. echo "</table>";
  39.  
  40. echo "</form>";
  41.  
  42.  
  43. }
  44. }
  45.  
  46. else {
  47.  
  48. echo "<form action=\"admin.php\" method=\"post\">";
  49.  
  50. echo "<table>";
  51. echo "<tr><td colspan=\"2\"><b>Admin Login</b></td></tr>";
  52. echo "<tr><td>Gebruikersnaam:</td> <td><input type=\"text\" name=\"gebruikersnaam\" value=\"$gebruikersnaam\"></td></tr>";
  53. echo "<tr><td>Paswoord:</td> <td><input type=\"password\" name=\"paswoord\" value=\"$paswoord\"></td></tr>";
  54. echo "<tr><td>&nbsp;</td> <td>&nbsp;</td></tr>";
  55. echo "<tr><td colspan=\"2\"><input type=\"submit\" name=\"admin_login\" value=\"Login!\"></td></tr>";
  56. echo "</table>";
  57.  
  58. echo "</form>";
  59.  
  60. }
  61. }
  62.  
  63. // ik zelf dacht hier else { if(!$actie) { maar dat werkt ook niet..
  64.  
  65. mysql_connect("$host","$user","$pass");
  66. mysql_select_db("$database");
  67.  
  68.  
  69. echo "<b>ADMIN PANEL - BEHEER HIER ALLE OCCASIONS</b><br>\n<br>\n";
  70. echo "Occasion Lijst:<br>\n";
  71.  
  72. $select = "SELECT * FROM verkoop ORDER BY id";
  73. $query = mysql_query($select)or die(mysql_error());
  74.  
  75. echo "<table width=\"100%\">";
  76.  
  77. while ($show = mysql_fetch_object($query)) {
  78.  
  79. echo "<tr><td width=\"15%\">id: <b>$show->id</b> </td><td width=\"60%\" Titel: <b>$show->titel</b></td><td width=\"25%\"><a href=\"bewerken.php?id=$show->id\">bewerken</a> | <a href=\"verwijderen.php?id=$show->id\">verwijderen</a></td></tr>\n";
  80. }
  81.  
  82. echo "</table><br>\n";
  83. echo "Klik <a href=\"toevoegen.php\">hier</a> om een occasion toe te voegen";
  84. ?>


Alleen kan ik nu de artikelen nog verwijderen en bewerken zonder in t ehoeven loggen.

Het inlog formulier staat er WEL boven en als ik het invul, verdwijnt hij zoals het zou moeten.
Alleen wanneer ik nu naar admin.php ga, moet alleen het inlog formulier er staan en niet al bewerken en verwijderen e.d

Moet ik nog ergens een else oid toevoegen?
Offline michielvsb - 08/08/2006 19:35
Avatar van michielvsb HTML interesse Ehm... welke versie van php gebruik je?
  1. if(!$HTTP_SESSION_VARS["gebruikersnaam_admin"]) {


Lees even de tutorial van Superglobals erop na.

Nu daar gaat het niet om hier, maar ontopic:

Als je met sessie's werkt, kan je gewoon controleren of de sessie bestaat, zoja, geef je het bewerken/verwijderen weer, anders niet. Ik zou toch maar eens tegoei php leren, eer je aan zulke dingen begint...
Gesponsorde links
Dit onderwerp is gesloten.
Actieve forumberichten
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.181s